Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

8 ΜΑΡΤΙΟΥ: Παγκόσμια μέρα των Γυναικών

imera ginaikas 1

8 ΜΑΡΤΙΟΥ: Παγκόσμια μέρα των Γυναικών

Ισότητα των φύλων – Πραγματικότητα ή μια πλασματική εικόνα

Φέτος η 8η Μάρτη, μας βρίσκει στους δρόμους, γυναίκες, άνδρες, κορίτσια, αγόρια να αγωνιζόμαστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα παιδιά μας και τις/τους εργαζόμενες/ους που χάθηκαν μετά την ανείπωτη τραγωδία, το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όμως, δεν πρέπει να ξεχάσουμε την σημασία της ημέρας της γυναίκας, ημέρα ανάδειξης των διεκδικήσεων των γυναικών του χθες, του σήμερα αλλά και των διεκδικήσεων του αύριο. Ειδικότερα, σε μια συγκυρία που η κοινωνία μας αντιμετωπίζει μια κρίση αξιών, μια απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, που σχετίζονται με την αύξηση της βίας κατά των γυναικών, η οποία έχει πολλές μορφές: από την φτωχοποίησή τους, τις διακρίσεις λόγω φύλου στους όρους αμοιβής και εργασίας, την προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων γυναικών με οικογενειακές υποχρεώσεις, την ίση πρόσβαση, την εξέλιξη στην εργασία,  την έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα και στα κεκτημένα τους και τέλος με την εγκληματική αντιμετώπιση, η οποία ξεκινάει από την ενδοοικογενειακή βία και κορυφώνεται στο ειδεχθές έγκλημα της γυναικοκτονίας.

Για να εξασφαλίσουμε μια κοινωνία δικαίου, πρέπει να είμαστε ισότιμα συμμέτοχοι άντρες και γυναίκες στην πολιτική, στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στα συνδικάτα.
Το σύνθημα για την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών θα πέφτει στο κενό όσο η πλειοψηφία των γυναικών θα είναι άνεργες, υποαπασχολούμενες, ανασφάλιστες, επιφορτισμένες με πολλαπλούς ρόλους, αν η πολιτεία επί της ουσίας δεν λάβει μέτρα στήριξης των γυναικών και συνεχίσει να αναλώνεται μόνο σε διακηρύξεις ισότητας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο οι γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να υπερασπιστούμε όλες και όλοι μαζί τα κεκτημένα μας, να παλέψουμε για την εξάλειψη των διακρίσεων, αλλά και να αγωνιστούμε για νέες κατακτήσεις με την ενεργό συμμετοχή όλων μας μέσα στα συνδικάτα.

Σήμερα κινητοποιούμαστε για να θυμηθούμε από πού ερχόμαστε και τι διεκδικούμε, ώσπου μια μέρα, η ισότητα των δικαιωμάτων, η ισότητα των φύλων να μην χρειάζεται καμία επετειακή ημέρα να μας το θυμίζει.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΟΥΛΑ ΔΩΡΑ
Total
0
Shares
Previous Article
Pagosmia Hmera Ginaikas

Μήνυμα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Μουζακίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Next Article
Το πρόγραμμα εορτασμού της Επετείου προς τιμήν των Ηρώων του Υψώματος 731 στην Κλεισούρα - Καρδίτσα: Εκδήλωση προς τιμήν των Ηρώων του Υψώματος 731 στην Κλεισούρα το Μάρτιο του 1941

Καρδίτσα: Το πρόγραμμα εορτασμού της Επετείου προς τιμήν των Ηρώων του Υψώματος 731 στην Κλεισούρα

Related Posts