Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

8 Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών

ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

 

Όπως κάθε μέρα έτσι και στις 8 Μάρτη, αγωνιζόμαστε και ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην πατριαρχία, στις ανισότητες και διακρίσεις κατά των γυναικών και ενάντια στον σεξισμό και στην ομοφοβία. Και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να εξαλειφτούν από όλο τον κόσμο. Γιατί οι αγώνες των γυναικών σε ολόκληρο τον πλανήτη, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

Αγωνιζόμαστε για την έμπρακτη κατοχύρωση των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτισμικών δικαιωμάτων και ισότητα σε όλα, χωρίς περιορισμούς. Αγωνιζόμαστε για ριζικές και ριζοσπαστικές αλλαγές στην εργασία, στην φροντίδα, στην πολιτική, στον συνδικαλισμό, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στο περιβάλλον. Παντού! Αγωνιζόμαστε για ανατροπή και εξάλειψη της βίας που κακοποιεί, τραυματίζει, δολοφονεί τις γυναίκες! Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και ισότητα.

Καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουν στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία στις 8 Μάρτη 2019 που ξεκίνησε το 2016 ως Διεθνής Απεργία των Γυναικών,  με πρωτοβουλία φεμινιστικών οργανώσεων και γυναικείων συλλογικοτήτων από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής.

Η Ελλάδα και οι γυναίκες της, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένουν έξω από αυτές τις μεγάλες κινητοποιήσεις, καθώς αντιμετωπίζουν σωρεία διακρίσεων και αποκλεισμών που συνδέονται με το φύλο τους τόσο στην ιδιωτική σφαίρα της ζωής (φόρτος ενδοοικογενειακών υποχρεώσεων, έλλειμμα ενδοοικογενειακού χρόνου, πολλαπλότητα ρόλων κ.ά.)  όσο και στη δημόσια (εργασία, εκπαίδευση, πολιτική, τέχνη κ.λπ.), αλλά και την όξυνση των πολλαπλών μορφών βίας που σημειώνεται ή αποκαλύπτεται τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τις γυναικοκτονίες ατομικές ή/και συλλογικές. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένουμε αδρανείς και σιωπηλοί μπροστά στην καταπάτηση των δικαιωμάτων, στον προφανή σεξισμό, συχνά σε εναγκαλισμό με τον ακραίο ρατσισμό. Το χρωστάμε, άλλωστε,  στην Ελένη, στην Αγγελική, στην άγνωστη δολοφονημένη προσφύγισσα του Έβρου και στις δύο της κόρες.

Στόχος μας  είναι να φέρουμε στο προσκήνιο τις γυναίκες και τα δικαιώματα τους, να υποκινήσουμε την κοινωνία ώστε να κατανοήσει το πώς και γιατί τα θέματα φύλου συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ουσιαστική δημοκρατία, αλλά και το πώς η έμφυλη βία, σε κάθε της έκφανση, αποτελεί κοινωνικό όνειδος και θέτει τον πολιτισμό σε υποχώρηση.

Αύριο λοιπόν διαδηλώνουμε, βροντοφωνάζουμε και διαμαρτυρόμαστε για:

  • Την ανισότητα των αμοιβών και τα εμπόδια ανέλιξης μόνο για τις γυναίκες.
  • Την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και τις απολύσεις εγκύων
  • Την αυξημένη ανεργία και τη φτώχεια των γυναικών
  • Τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας
  • Την αποκλειστική ανάληψη από τις γυναίκες όλων των υποχρεώσεων μέσα στο σπίτι
  • Τον έμμεσο αποκλεισμό τους  από τα κέντρα των πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων.
  • Τις διακρίσεις με βάση το φύλο και  τον σεξουαλικό προσανατολισμό
  • Την έμφυλη βία και τις  δολοφονίες γυναικών.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΛΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ- ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ




Total
0
Shares
Previous Article

Επιστολή Π. Βράντζα για το τμήμα Κτηνιατρικής της Καρδίτσας

Next Article
kostas deligiannis

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Κωνσταντίνος Δεληγιάννης