Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων – 2 & 3 Σεπτεμβρίου – Το πρόγραμμα

antiratsistiko festival trikalon programma 3

7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων – 2 & 3 Σεπτεμβρίου – Το πρόγραμμα

7Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Είμαστε διαφορετικοί παιΖΟΥΜΕ μαζί!

2-3 Σεπτεμβρίου 2022

Στον ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων, θα ζωηρέψουμε παίζοντας και ζωγραφίζοντας ενωμένοι. Θα ονειρευτούμε τον κόσμο των παιδιών, έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, έναν κόσμο πολύχρωμο, έναν κόσμο χαράς για κάθε παιδί, για όλους!

Και φέτος, δίνουμε το ραντεβού μας, στο πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου 2 και 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 18:00.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

“Εγώ κι εσύ ΜΑΖΙ” – Με τη Θεατροπαιδαγωγό Μαρία Μπλούτσου

Μέσα από το εργαστήρι «Εγώ και εσύ ΜΑΖΙ» τα παιδιά θα μάθουν να δουλεύουν ομαδικά, να προβληματίζονται και να αναζητούν δικές τους ιδέες συνεργασίας, ώστε μέσα από σκέψη και συλλογική δουλειά να βρούνε τη λύση!!! Μα ποιο θα είναι το πρόβλημα;;;; Το πρόβλημα στην ουσία δεν υπάρχει. Κόσμοι αλλιώτικοι θα έρθουν κοντά, θα αλληλοεπιδράσουν ο ένας με τον άλλον,  και θα νιώσουν υπέροχα διαφορετικοί υπέροχα ΜΑΖΙ!

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

«Έχουμε έναν κόσμο να ζωγραφίσουμε» – Με τη ζωγράφο Αργυρούλα Σίμου και τον εικαστικό – γλύπτη  Κωνσταντίνο Καρανίκα

Φέτος θα οραματιστούμε και θα ζωγραφίσουμε έναν κόσμο χωρίς κοινωνικές και φυλετικές διακρίσεις, χωρίς ρατσισμό, χωρίς πόλεμο. Τα παιδιά θα βάλουν χρώμα και φαντασία και θα χαρίσουν το σπουδαιότερο έργο στη γκαλερί της ανθρωπότητας: Έναν κόσμο που θα χωράει μέσα του όλους τους διαφορετικούς κόσμους, έναν τόπο που θα ζουν μαζί και ευτυχισμένοι οι άνθρωποι. Τα παιδιά θα ζωντανέψουν τον καμβά της ειρήνης  και της αλληλεγγύης και το όνειρο θα γίνει μια πολύχρωμη αλήθεια!

7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων - 2 & 3 Σεπτεμβρίου - Το πρόγραμμα

«Τον κόσμο αυτόν θα δεις, θα τον αλλάξουμε εμείς»

‘Έρχεται στις 2 και 3 Σεπτέμβρη στο πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου –

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης

Το 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων έρχεται στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στο πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου, με σύνθημα «Τον κόσμο αυτόν θα δεις, θα τον αλλάξουμε εμείς». Μία συνάντηση όπου κινήματα, ομάδες, άνθρωποι, αγωνίζονται και με τα βήματά τους ανοίγουν νέους δρόμους για όλους, με αλληλεγγύη, με ειρηνική και αξιοβίωτη ζωή.

Μέσα από τις συζητήσεις και τα εργαστήρια, επιδιώκουμε να αναδείξουμε την πολεμοκάπηλη πολιτική των λίγων, τη φίμωση των ελευθεριών μας, την ενεργειακή μέγγενη που σφίγγει όλο και περισσότερο πολίτες και περιβάλλον, την πατριαρχία που δολοφονεί, βιάζει και θεριεύει κάτω από τακτικές συγκάλυψης, αλλά και τον αποκλεισμό της διαφορετικότητας ακόμη και από τα πρώτα σκαλοπάτια της εκπαίδευσης.

Το 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων θα είναι όμως και μια γιορτή που θα ζήσουμε στο έπακρο με τον ρυθμό των συναυλιών που για ακόμη μια φορά υπόσχονται ένα μοναδικό μουσικό διήμερο, με ηχοχρώματα που θα σμίξουν χίλιους ακόμη κόσμους!

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

Ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη του Βασίλη Μάγγου

Μια απόδοση τιμής, σ’ έναν νέο άνθρωπο που έχασε τη ζωή του στον βωμό των κερδοσκόπων.

 17:45. ΕΝΑΡΞΗ

 18:00. ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ:

Εγώ κι εσύ ΜΑΖΙ

Τα παιδιά θα μάθουν τη σημασία της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της διαφορετικότητας, με τη Θεατροπαιδαγωγό Μαρία Μπλούτσου.

 18:00. ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:

Ένα σχολείο για ΟΛΑ τα παιδιά

Συζητούν Εκπαιδευτικοί των Τρικάλων, Φοιτητές και Πτυχιούχοι των ΤΕΦΑΑ για τις κοινωνικές ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό στο εκπαιδευτικό σύστημα.

 19:15. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

Ο πόλεμος στην Ουκρανία: μας αφορά άμεσα

Ομιλητές ο Ιστορικός Γιώργος Μιχαηλίδης και ο Δημοσιογράφος Γιάννης Αλμπάνης. Συντονίζει το μέλος της ανοικτής συνέλευσης του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων Κωστής Παπαθανασίου.

Συζητάμε για τον νέο «ψυχρό πόλεμο», τον ρωσικό ιμπεριαλισμό, την αναβάθμιση του ΝΑΤΟ και το νέο δόγμα του «ανήκομεν εις την Δύσιν», τις επισιτιστικές κρίσεις, τους πρόσφυγες των παλιών και νέων πολέμων, τη βάση της Αλεξανδρούπολης, την εξοπλιστική υστερία, τα Rafale και τα «λεφτά που υπάρχουν» μόνο για όπλα, τη συστηματική καλλιέργεια των εθνικισμών στις δύο πλευρές του Αιγαίου, το νέο «Εθνικό μέτωπο» και για ένα νέο αντιπολεμικό Κίνημα.

 21:15. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & HOTEL ALASKA

7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων - 2 & 3 Σεπτεμβρίου - Το πρόγραμμα

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

 17:45. ΕΝΑΡΞΗ

 18:00. ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ:

Έχουμε έναν κόσμο να ζωγραφίσουμε

Ένας πολύχρωμος παιδικός κόσμος ειρήνης και αλληλεγγύης, με τη ζωγράφο Αργυρούλα Σίμου και τον εικαστικό-γλύπτη Κωνσταντίνο Καρανίκα.

 18:00. ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:

Έμφυλη βία και Πατριαρχία

Η φεμινιστική απάντηση μέσα από τα κινήματα. Η Φυλική Αταξία συζητά με τη Δημοσιογράφο Όλγα Στέφου. Συντονίζει το μέλος της ανοικτής συνέλευσης του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων Εύη Παπαθανασίου.

 19:15. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

Ενεργειακή φτώχεια, Επισιτιστική κρίση, Κλιματική καταστροφή, «Πράσινη ανάπτυξη» και -τελικά- Οικονομική εξαθλίωση των πολλών. Πώς απαντάμε;

Συζητάμε με τον Αρχιτέκτονα, Πολεοδόμο Κώστα Βουρεκά και τη Χημικό Μηχανικό, Περιβαλλοντολόγο Δέσποινα Σπανούδη. Συντονίζει το μέλος της ανοικτής συνέλευσης του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων Γιάννης Μπίλλας.

Τι είναι το χρηματιστήριο ενέργειας και η ρήτρα αναπροσαρμογής; Η εκτόξευση των τιμών ενέργειας οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία; Τι είναι η «Πράσινη Ανάπτυξη»; Πώς συνδέονται όλα αυτά με την ενεργειακή φτώχεια και την κλιματική καταστροφή;

 21:15. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Μουσικό σχήμα «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ»

Τρικαλινή Λαϊκή Ορχήστρα
Total
0
Shares