Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

738 κλήσεις βεβαιώθηκαν από την Δημοτική Αστυνομία Βόλου για τον μήνα Ιανουάριο

Συνολικά 738 κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ) βεβαιώθηκαν από την Δημοτική Αστυνομία Βόλου για τον μήνα Ιανουάριο 2016.

Αναλυτικά η Δημοτική Αστυνομία για το χρονικό διάστημα από 1η έως και 31 Ιανουαρίου 2016 βεβαίωσε 99 κλήσεις για παράνομη στάθμευση – ΚΟΚ και 639 κλήσεις για ελεγχόμενη στάθμευση – ΣΕΣ.

Υπενθυμίζεται πως οι οδηγοί μπορούν να προμηθεύονται κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης από καταστήματα και περίπτερα με το ειδικό σήμα: «Εδώ πωλούνται κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης».

Για την ενεργοποίηση της κάρτας ο οδηγός ξύνει στην επιφάνεια της κάρτας τα κατάλληλα στοιχεία που δείχνουν τη χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος). Η κάρτα πρέπει να τοποθετείται σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να είναι ορατή από τους αρμόδιους δημοτικούς αστυνόμους.

Το χρονικό περιθώριο, εντός του οποίου ο οδηγός μπορεί να σταθμεύσει το όχημά του σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης και να απομακρυνθεί και να προμηθευτεί την κάρτα είναι τα πρώτα 10 λεπτά, τα οποία είναι δωρεάν, εφόσον στο Ι.Χ. είναι αναμμένα τα «αλάρμ» του αυτοκινήτου. Η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης κατά τις ώρες λειτουργίας του ΣΕΣ είναι 2 ώρες.

Ελάχιστο κόστος στάθμευσης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στην ελάχιστη διάρκεια χρέωσης, 0,50 ευρώ τη μία ώρα, ενώ απαγορεύεται η ανανέωση του 2ωρου χρόνου στάθμευσης με νέα κάρτα.

Τέλος σημειώνεται πως το ωράριο λειτουργίας της Υπηρεσίας είναι από τις 7.30 π.μ. έως και 3.00 μ.μ. και το τηλέφωνο καταγγελιών είναι το: 24210-23023.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

«Η Κυρία από τη Σανγκάη» στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

Επόμενο άρθρο

Ετήσιος χορός του Αρχαιολογικού Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου "ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ"