Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

6ο Τουρνουά Παλαίμαχων Μαγούλας: Ποδοσφαιρική συνάντηση κορυφής με την ΑΕΚ!

palaimaxoi Thodis

Φωτορεπορτάζ και Βίντεο

Γυρίζοντας  μια εξαετία πριν στο βόλο, με τη μηχανή του χρόνου, βρισκόμαστε στην απαρχή ενός θαυμάσιου εγχειρήματος!

Δυο φίλοι με καταγωγή από τη Μαγούλα Καρδίτσας, κάπου μεταξύ καφέ και μπυρίτσας συνομιλώντας και αστειευόμενοι με την παρέα τους  εξέφρασαν την επιθυμία να διοργανώσουν στο αγαπημένο τους χωριό ένα τουρνουά παλαίμαχων ποδοσφαιριστών. Κουβέντα στην κουβέντα και υποκινούμενοι από τα έτερα φιλαράκια της παρέας αποφάσισαν να υλοποιήσουν το όνειρό τους.

Για τον Πέτρο Καρδιτσιώτη και τον Περικλή Τσεκούρα η πραγματοποίηση του ονείρου τους, ήταν πλέον ..μονόδρομος. Επιστρέφουν στη Μαγούλα και ενεργοποιούν φίλους, γνωστούς, συγγενείς, τοπικούς παράγοντες, εθελοντές, και μαζί τους ξόδεψαν χρόνο, χρήματα, συναισθήματα, δουλεύοντας  άοκνοι πάνω στην ιδέα της διοργάνωσης και διεξαγωγής του τουρνουά.

Ως γνωστό… όπου υπάρχει θέληση,υπάρχει και ο τρόπος και το …θαύμα επετεύχθη!!

Έξι χρόνια πριν οι Παλαίμαχοι Μαγούλας αναμετριούνται με τις ομάδες Ολυμπιακό και Νίκη Βόλου.

Την επόμενη χρονιά οι φιλοξενούμενοί τους καλούν σε «μονομαχία» τον Πανθρακικό (Α’Εθνική τότε) και την ΑΕΛ του Κούγια. Στην τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση και έχοντας συλλέξει υπέροχες εμπειρίες από τις προηγούμενες αναμετρήσεις καλούν στην έδρα τους τη Λάρισα που φιγουράριζε στην Α’Εθνική εκείνη την εποχή.

Η τέταρτη διοργάνωση τους έφερε αντιμέτωπους με την Αναγέννηση Καρδίτσας, η πέμπτη με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και έφτασαν αισίως στη φετινή χρονιά …2019 οι παλαίμαχοι Μαγούλας κονταροχτυπήθηκαν με τα «ιερά τέρατα»της ΑΕΚ…!!!

To  τουρνουά να τονίσουμε, διοργανώθηκε προς τιμή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Σπύρου Θώδη. Ένας παίκτης φαινόμενο για την τότε εποχή μιας και στην ηλικία των 16 ετών μεταπήδησε από την Αναγέννηση Καρδίτσας στη ΑΕΚ την περίοδο που την ομάδα πλαισίωναν Δομάζος, Μπάγιεβιτς και άλλοι τινοί μύθοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν δε διάσημος για την άρτια τεχνική του και το «φαρμακερό του σουτ» μιας και μπορούσε να σουτάρει από το κέντρο σχεδόν του γηπέδου και να βρει δίκτυα.

Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 8/6/2019 στο γήπεδο της Μαγούλας… ένα κόσμημα για το χωριό, με ανακαινισμένους λειτουργικούς χώρους και καταπράσινο τερέν.

Καταιγιστική δράση, όμορφες φάσεις, αριστοτεχνικές πάσες, εκτέλεση κόρνερ… για σεμινάριο και από τις δύο ομάδες εντοπίσαμε δε… απίστευτο κέφι και ενέργεια..α

Στο 50′ άνοιξε το σκορ σημειώνοντας  το 0-1 ο Γεωργιάδης για την ΑΕΚ. Η απάντηση ήρθε στο 55′ με τον Δήμαρχο Μουζακίου Φάνη Στάθη κάνοντας το 1-1. 68ο λεπτό της αναμέτρησης και σημειώνουμε το 2-1 με τον Παλάντζα Βαγγέλη. Το 3-1 ήρθε στο 83′ με τον Τσιρογιάννη για τη Μαγούλα και στο 87′ τους τίτλους τέλους για το ματς έριξε ο Βούλγαρος της ΑΕΚ  Ιβάν Ρούσεφ.

Τελικό σκορ 3-2.

Η σύνθεση της Μαγούλας:

Βακουφτσής, Γκόλιας, Καρδιτσιώτης, Πολύζος, Μούντζιας, Φιλίππου, Τσεκούρας, Νάκας, Μάγγος, Καλυβιώτης, Παλάντζας. Αναφέρουμε φυσικά και το υπόλοιπο TEAM με τους Αδελφούς  Παπαευαγγέλου Βαγγέλη και Βασίλη, Τσιώνας, Γκόλιας Δ., Αντωνίου, Παύλου, Κουλαξής, Καλυβιώτης, Κουρής, Μάνος, Τσιρογιάννης, Φάνης Στάθης και Βασίλης Σκούτας.

Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ:

“Τζόνυς” Βαγγέλς Παραπαστανίτης, Ανδρικόπουλος, Ιβάν Ρούσεφ, Γεωργιάδης,

Όλοι τους ήταν υπέροχοι..

Μια διοργάνωση που πρόσφερε  πολύτιμες εμπειρίες, δυνατές συγκινήσεις, χαρά, χαμόγελα, υψηλό φρόνημα ……άρτο και θέαμα!

Και χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται, αναδιπλώνεται, διαφοροποιείται και τελειοποιείται!!

Από την πλευρά μας να συγχαρούμε όλους όσους  δούλεψαν, κόπιασαν, στήριξαν -άλλος πολύ άλλος λίγο – με όποιο τρόπο μπόρεσαν αυτήν προσπάθεια . Μια προσπάθεια με αρωγούς όπως ο Δήμος Μουζακίου και όλους σχεδόν τους κατοίκους της Μαγούλας και τον Νίκο Γκόλια- την ψυχή του χωριού- να προτρέπει, να στηρίζει, να κατευθύνει, να συντονίζει όλη αυτή την προσπάθεια τόσων πολλών ανθρώπων -μικρών μεγάλων- που μας άφησε ..άναυδους με την άψογη διεξαγωγή της.

«Του χρόνου θα φέρουμε την ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ...» Δήλωσε  μεταξύ σοβαρού και αστείου ο κ. Πέτρος Καρδιτσιώτης ο ένας εκ των δύο πιονέρων αυτού του εξαιρετικού τουρνουά.

Ιωάννα Κρίκου




[RPG id=103356]
[RPG id=103371]



Total
0
Shares
Previous Article
Μάχη της Πόρτας 8-9/6/43

Τιμήθηκε από τον Δήμο Πύλης η 76η Επέτειος της Μάχης της Πόρτας 8-9/6/43

Next Article
Agoritsa Plainou slide

Έφυγε από τη ζωή η Αγορίτσα Πλαϊνού

Related Posts

vroxi kakokairia
Διαβάστε περισσότερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24)…
Dimarxos Dimotiko Symvoulio foto arxeiou
Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τους πλημμυροπαθείς…