Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

6ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Τρικάλων: 6 και 7 Ιουλίου

.

Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος (Φρίντριχ Νίτσε).

Έχοντας στα μυαλό μας την παραπάνω ρήση του  Νίτσε, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ υπόσχεται και φέτος ένα ανεπανάληπτο μουσικό διήμερο με τους Χαΐνηδες, τα Υπόγεια Ρεύματα, τους Lostre Community και τον Γιώργο Βαλιάκα & Ιδανικοί, με ελεύθερη όπως πάντα είσοδο.

Αναλυτικά, για κάθε ημέρα διοργάνωσης,  το μουσικό μας πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 6 Ιουλίου

Γιώργος Βαλιάκας και Ιδανικοί. Ένα ελληνόφωνο μουσικό συγκρότημα 7 ατόμων με έδρα την πόλη της Λάρισας. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα. Τον Μάρτιο του 2013 κυκλοφόρησε το album τους με τίτλο «στο Αερόστατο», ενώ αυτόν τον καιρό ετοιμάζουν το νέο τους album, την ηχογράφηση και παράγωγη του οποίου έχει αναλάβει η ΕΡΤ.

Τα μέλη του συγκροτήματος: Γιώργος Βαλιάκας (φωνή, ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Στέλιος Βαλδούμας (ακορντεόν), Κώστας Γκουντής (ντραμς), Κώστας Ζωιτός (τρομπέτα), Θωμάς Καραβέντζας (ηλεκτρική κιθάρα), Στέλιος Παπαδόντας (μπάσο) και Νίκος Φλώρος (πλήκτρα).

valiakas idanikoi

ΧΑΪΝΗΔΕΣ. Σε πλήρη σύνθεση και εφ’ όλης της ύλης. Σ’ ένα ταξίδι που διαπλέει όλη τη δισκογραφία τους και όχι μόνο. Σε μια τελετή που απλώνεται από τη μυσταγωγία μέχρι το γέλιο και την έκσταση. Ρυθμοί και ηχοχρώματα απ’ όλο τον πλανήτη, σε μια παιχνιδιάρικη και ανατρεπτική παράσταση.

Παίζουν και τραγουδούν: Δημήτρης Αποστολάκης (λύρα, τραγούδι), Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (κιθάρα, τραγούδι), Peter Jacques (τρομπέτα, φλικόρνο, κλαρίνο, νέι), Τάκης Κανέλλος (τύμπανα), Σπυριδούλα Μπάκα (τραγούδι), Δημήτρης Μπρέντας (γκάιντα, κλαρίνο, καβάλι, φλογέρα), Μιχάλης Νικόπουλος (λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι, τραγούδι) και Γιάννης Νόνης (μπάσο). 

Σάββατο 7 Ιουλίου

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ. Τρεις έμπειροι μουσικοί, μία θρυλική φωνή, μια Υπόγεια παρέα που πορεύεται πάνω από 20 χρόνια και δρα εδώ και τώρα! Στις ζωντανές εμφανίσεις ο άγριος, ξεσηκωτικός ήχος του τρίο (μπάσο, κιθάρα, τύμπανα) παρασέρνει σε μια πρωτόλεια γιορτή γεμάτη ιδρώτα και ένταση, ταξιδεύοντας παράλληλα με το λυρισμό των στίχων και τα ακουστικά διαλείμματα σε ένα ηλεκτρικό σετ με καινούργια αλλά και διαχρονικά τραγούδια από όλη τους την πορεία.

Μαζί μας οι: Γρηγόρης Κλιούμης (κιθάρα, φωνή), Τάσος Πέππας (τύμπανα) και Νίκος Γιούσεφ (μπάσο, μουσικό πριόνι).

ypogeia reumata

Lostre Community. Μια positive Reggae – Ska μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο σχήμα δημιουργήθηκε το 2009 και μετά από πολλά live, πρόβες, ατέλειωτο jamming και περάσματα από διάφορα μουσικά είδη κατέληξαν στην αγαπημένη κοινή συνισταμένη, τη Reggae – Ska, και από το 2012 είναι αφοσιωμένοι σ΄ αυτό τον ήχο.  Το 2014 ξεκίνησαν την ηχογράφηση του πρώτου τους άλμπουμ, το οποίο όπου να ΄ναι ολοκληρώνεται. Χωρίς βιασύνες και άγχη. Peace, love and unity, people. Irie!

Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Τάσο Τοπτσίδη (lead vocals/guitar), Δημήτρη Τοπτσίδη (drums), Θέμη Σιδηρόπουλο (bass), Χριστίνα Τζου (vocals) και Γιώργο Καρακούλια (guitar).

Lostre Community


afissa 6ou final

afisa mousika




Total
0
Shares
Previous Article

1η Πανελλήνια συνάντηση Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

Next Article

Τα εκπαιδευτήρια Σακκά στον 2ο Μαραθώνιο καινοτομίας