Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ρομποτική στα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων

.

Τα πρώτα 160 κιτ προγραμματισμού είναι η αρχή της περιόδου STEM για μαθητές και μαθήτριες

Παπαστεργίου: Να εμπνεύσουμε τους μαθητές, τη νέα γενιά

Ο ψηφιακός συγχρονισμός των σχολείων του Δήμου Τρικκαίων ξεκίνησε. Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 ο Δήμαρχος Τρικκαίων, ενώπιον των διευθυντών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανακοίνωσε τη δωρεάν παραχώρηση 160 κιτ προγραμματισμού και ρομποτικής.

Με χρήματα από τον 7ο και εξαιρετικά επιτυχημένο Μύλο των Ξωτικών, μέσω της e-trikala ΑΕ, ο Δήμος Τρικκαίων ανταποδίδει στην κοινωνία και συνεργάζεται με αυτή. Και πρωτοπορεί, με τη συνδρομή του οργανισμού WRO Hellas και των καταστημάτων Κωτσόβολος.

Όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, από την αίθουσα του Δημοτικού κινηματογράφου, «στόχος είναι να εμπνεύσουμε τους μαθητές, τη νέα γενιά».

Φέροντας ως παράδειγμα το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό «που ίσως από απλό όνειρο, εξελίχθηκε σε πραγματικότητα», ο Δήμος Τρικκαίων ενισχύει την εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, είναι εξαιρετικά χρήσιμο «να βάλουν τα παιδιά τη σκέψη τους σε μια σειρά, επιλύοντας προβλήματα στη ζωή τους, ως πολίτες».

Τα κιτ που δίνονται( rubsberry, arduino, lego), αφορούν σε παιδιά διαφορετικών ηλικιών και σχέσης με τη ρομποτική και τον προγραμματισμό. Ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε τη συνδρομή των εκπαιδευτικών «για να πιάσουν τόπο» οι παροχές αυτές, οπότε και θα ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια.

Πρώτο βήμα, η διαβεβαίωση του Προϊσταμένου της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστου Μπουλούμπαση, ότι η κίνηση αυτή, προωθείται προς ένταξη στο πρόγραμμα επιμόρφωσης του υπουργείου Παιδείας για τον Δήμο Τρικκαίων. Ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ακης Αναστασίου τόνισε τη σημασία του «να μη μείνουν αχρησιμοποίητα αυτά τα σύγχρονα εργαλεία μάθησης».

Ταυτοχρόνως, ο κ. Γ. Σομαλακίδης πρόεδρος του WRO Hellas, εκτός των συγχαρητηρίων στον «Δήμο που δίνει το στίγμα για τον 21ο αιώνα», ανακοίνωσε την πραγματοποίηση επιμορφωτικών συναντήσεων για εκπαιδευτικών. Από την πλευρά του, ο διευθυντής του καταστήματος «Κωτσόβολος» στα Τρίκαλα κ. Γ. Ξάνθης, αφού συνεχάρη τον Δήμο Τρικκαίων, τόνισε τη σημασία της συγκεκριμένης κίνησης, με την εταιρεία να προσφέρει 3.000 κωδικούς στους τρικαλινούς μαθητές για το πρόγραμμα εκμάθησης κωδικών «κode», που αναπτύσσει.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ και της Σχολικής Επιτροπής κ. Γιάννης Κωτούλας, ο οποίος τόνισε πως ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα, αυτή τη φορά με την ένταξη στις δράσεις του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Μια κοινότητα που είδε τον υπεύθυνο του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Τρικάλων, κ. Λεωνίδα Μποντίλα, να παρουσιάζει ένα πραγματικό ρομπότ, που δημιουργήθηκε με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ηταν αρκετή αυτή η επίδειξη, για να γίνει σαφής η νέα εποχή που ξεκινά για όλα τα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων, για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα ανταποκριθούν στις προκλήσεις της ψηφιακής πραγματικότητας.

 Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Floulis Photographers

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο πρόεδρος της WRO Hellas κ. Γ. Σομαλακίδης

Ο διευθυντής των καταστημάτων «Κωτσόβολος» στα Τρίκαλα κ. Γ. Ξάνθης (αριστερά) και ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γ. Κωτούλας

Ο προϊστάμενος Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρ. Μπουλούμπασης

Ο υπεύθυνος του ΚΕΛΗΝΕΤ Τρικάλων κ. Λεων. Μποντίλας

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ακης Αναστασίου

Τα πρώτα κιτ δόθηκαν σε περιφερειακά μονοθέσια νηπιαγωγεία

 Από αριστερά: Λ. Ανθόπουλος, (ειδικός συνεργάτης Δημάρχου), Γ. Κωτούλας, (πρόεδρος e-trikala), Δημήτρης Παπαστεργίου (Δήμαρχος Τρικκαίων), Βασιλένα Μητσιάδη (αντιπρόεδρος Μουσείου Τσιτσάνη), Ακης Αναστασίου (αντιδήμαρχος Παιδείας)




Total
0
Shares
Previous Article

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Next Article

To Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕOΝΗ εντυπωσίασε με τη γεύση του στην 23η Διεθνή Έκθεση GULFOOD 2018 στο DUBAI