Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

5η Πανθεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση στον Όλυμπο

Ο σύλλογός μας μετείχε στην 5η Πανθεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση που έγινε  το  Σαββατοκύριακο (24 & 25/9/16) στον Όλυμπο, που πλέον αποτελεί θεσμό στα ορειβατικά δρώμενα της Θεσσαλίας και δίνει τη δυνατότητα στους ορειβάτες της Θεσσαλίας να γνωριστούν καλύτερα και να γνωρίσουν ενδιαφέρουσες διαδρομές στους άλλους νομούς αλλά και πέρα από τη σύσφιξη των σχέσεων στον καθορισμό  κοινών ορειβατικών στόχων.

Με την άφιξη μας το απόγευμα του Σαββάτου στον φιλόξενο χώρο του Κ.Ε.Ο.Α.Χ.  που βρίσκεται σε υψόμετρο 1810μ., την παραλαβή των αναμνηστικών και την εγκατάστασή μας στον θάλαμο που μας παραχωρήθηκε για διανυκτέρευση  άρχισε στην αίθουσα εκδηλώσεων η παρουσίαση των θεμάτων ορειβατικού ενδιαφέροντος που είχαν φροντίσει οι διοργανωτές σύλλογοι της Ελασσόνας και όπου ακούσαμε και είδαμε πολλά και ενδιαφέροντα γι’ αυτό το μαγευτικό βουνό της Ελλάδας και της Οικουμένης που με την απαράμιλλη ομορφιά του και τους μύθους του είναι γνωστό σ’ όλον τον  κόσμο ενώ  η δόξα  του ξεπέρασε και  τον πλανήτη μας αφού το όνομα του δόθηκε από τη NASA σε ένα κρατήρα  του Άρη.

Ακολούθησε φαγητό, ανταλλαγή απόψεων των προεδρείων των Συλλόγων   και με την παρουσία εξαιρετικής κομπανίας νέων της περιοχής γλέντι με κρασάκι και τραγούδι μέχρι τα μεσάνυχτα.

 Το πρωινό της Κυριακής μας βρήκε όλους να τρώμε τον ντόπιο τραχανά που μας ετοίμασαν οι διοργανωτές και να ξεκινάμε με σκοπό, σύμφωνα με το πρόγραμμα, για την κορυφή του Αγίου Αντωνίου με υψόμετρο 2815μ.

Ο καιρός ήταν ιδανικός με θερμοκρασία στους 7 βαθμούς, ηλιοφάνεια και χωρίς άνεμο. Ένα πολύχρωμο και πολύβουο σμάρι ορειβατών, συνομιλεί, ανταλλάσσει χαιρετισμούς και ξεκινά, η κάθε παρέα με το δικό της ρυθμό για την απόλαυση τις χάρες   του βουνού και της διαδρομής μέχρι την  ανάβαση στην κορυφή.

Η διαδρομή είναι καθαρά αλπική, διέρχεται μέσα από το πεδίο που αθλούνται στη χιονοδρομία (σκι) τους χειμερινούς μήνες οι επίλεκτες μονάδες του στρατού μας με τα λιφτ να οριοθετούν αρχικά το πέρασμα μας,  κάνοντας μικρές στάσεις στους σταθμούς (καταφύγια) εκτάκτου ανάγκης και συνεχίσαμε  ανηφορίζοντας φιδογυριστά και  σχεδόν κατακόρυφα για να καλύψουμε την μεγάλη υψομετρική διαφορά  μέσα από καλοσυντηρημένο μονοπάτι καταλήγοντας  σε τρεις ώρες περίπου στην κορυφή όπου υπάρχει και ορόσημο καθώς και εγκαταλειμμένος οικίσκος.

Η θέα από κει μας αποζημίωσε καθώς και ο ουρανός ήταν καθαρός και αφού ανασυνταχθήκαμε και με την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών αλλά και άλλων συνοδοιπόρων των υπολοίπων συλλόγων κινήσαμε και  για την κορυφή Σκολιό με υψόμετρο 2912 που είναι ακριβώς απέναντι από την μυθική κορυφή του Μύτικα, στην οποία χθες ανέβηκαν τέσσερα μέλη του συλλόγου μας.

Φτάνοντας οι πρώτοι τυχεροί μετά από μια ώρα προλάβαμε χωρίς σύννεφα να δούμε τον επιβλητικό  Μύτικα, την κακόσκαλα  και τις γύρω  κορυφές και χαράδρες και τον Θρόνο του ΔΙΑ καθώς μετά από λίγο ο νεφοσκεπής Όλυμπος αποτραβήχτηκε στην θεϊκή του απομόνωση.

Μετά τις σχετικές φωτογραφίες και την ανασύνταξη δυνάμεων κατηφορίσαμε πλέριοι εικόνων και συναισθημάτων για την επιστροφή στην αφετηρία (Κ.Ε.Ο.Α.Χ.) όπου μας περίμενε ελαφρύ γεύμα και μετά την ανταλλαγή των τελευταίων χαιρετισμών και την υπενθύμιση του επόμενου ραντεβού, πήραμε το δρόμο της επιστροφής για τα Τρίκαλα έχοντας βαθιά χαραγμένες στο νου μας τις ευχάριστες εντυπώσεις από τα δρώμενα  του διημέρου,  καταστρώνοντας τα σχέδια μας για την επόμενη εξόρμησή μας που είναι  στο Μαμαλή από Κουμαριά.

5-panthessaliki-sinantisi-01

5-panthessaliki-sinantisi-07

5-panthessaliki-sinantisi-10

5-panthessaliki-sinantisi-13


Τα νέα του Συλλόγου 

Την Κυριακή 02/10 περπατάμε στα Αντιχάσια και συγκεκριμένα θα κάνουμε την κορυφή Μαμαλή (υψ. 1420μ.) με εκκίνηση από την Κουμαριά. Εύκολη πορεία. Ώρες Πορείας: 2:30 ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες μας μπορείτε να πάρετε κάθε Παρασκευή στα γραφεία του Συλλόγου – Ομήρου 5 (κάτω από το ΚΑΠΗ) ή στο τηλέφωνο 24310 72077.
Πληροφορίες και υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.trikalasport.gr και στο facebook .




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργιθέας

Next Article

Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου (Δευτέρα 26/9/2016)

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…