Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

5η Δεκεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού»

Προτάσεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ν. Καρδίτσας ΖΩΗ
ethelontismos

 

Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού» από τον Ο.Η.Ε. Ο εθελοντισμός είναι ανθρωπιστικό κίνημα και αποτελεί το μεγάλο και αποτελεσματικό μέσο κοινωνικής αλληλεγγύης, φιλανθρωπίας και προσφοράς.

Μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Ο εθελοντισμός λοιπόν βασισμένος στην αγάπη για τον συνάνθρωπο και τα όσα τον απασχολούν, θεμελιωμένος στην ουσιαστική διάθεση για προσφορά χωρίς αντάλλαγμα, αλλά και στη διάθεση για ισότιμη αντιμετώπιση των άλλων, αποτελεί την ελπίδα ότι ο κόσμος θα υπάρχει και αύριο και ότι η ανθρωπιά δεν έχει στερέψει. Αρκεί να στηρίζεται στη ανιδιοτέλεια και στην παιδεία.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας (Σ.Ε.Α), από το 2007 (έτος ιδρύσεως του) έως σήμερα δίνει το παρόν του σε δράσεις που χαρακτηρίζουν τον εθελοντισμό & την ανθρωπιά ενώ με τα μέλη που απαρτίζουν το Δ.Σ αλλά και υπόλοιπα που ανήκουν στον Σύλλογο αποδεικνύουν καθημερινά ότι 10′ λεπτά από ολόκληρη 24ωρη ημέρα είναι αρκετά για να σώσουν μια ολόκληρη ζωή σε κάποιον που μπορεί να είναι και δικός μας άνθρωπος !!!!!!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου πρόταση του Συλλόγου μας μετά από αρκετές δράσεις & άλλων Εθελοντικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο να αποκτήσουν οντότητα κάτω από μια δικτύωση υπό την καθοδήγηση του Δήμου μας.

Η κίνηση αυτή θα έχει ως στόχους της, τη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού, την ευαισθητοποίηση και την προσπάθεια βελτίωσης της πόλης μας.

Αποτελεί μία ευκαιρία για τους εθελοντές και τις οργανώσεις τους να μοιραστούν τις αξίες τους, να ενθαρρύνουν τους τοπικούς φορείς να υποστηρίξουν τις προσπάθειες τους και να κινητοποιήσουν τον κόσμο ώστε να αναλάβει δράση για τα θέματα της κοινωνίας που τον αφορούν άμεσα.

Τέλος, μια εορταστική εκδήλωση που θα λάβει χώρα σε μια αίθουσα της πόλης μας είναι καιρός να τιμηθούν μέλη-πολίτες του Δήμου μας που αποτελούν παράδειγμα προσφοράς για όλους τους συμπολίτες μας.

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ν. Καρδίτσας ΖΩΗ
Εκ του Δ.Σ




Total
0
Shares
Previous Article
trezol

Στα υψώματα των θεσσαλικών Αγράφων

Next Article
Λαογραφική Θεατρική Παράσταση "Με την Ευχή της Μάνας"

Λαογραφική Θεατρική Παράσταση "Με την Ευχή της Μάνας"