52α Καραϊσκάκεια: Η Καρδίτσα αντιστέκεται πολιτιστικά

52α Καραϊσκάκεια: Η Καρδίτσα αντιστέκεται πολιτιστικά

 

Με εξαιρετική επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου συνεχίζεται η 52η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με επίκεντρο των εκδηλώσεων την κεντρική πλατεία της πόλης, η Καρδίτσα στέλνει καθημερινά ένα ηχηρό μήνυμα πολιτιστικής αντίστασης μέσα από μια κορυφαία διοργάνωση με διακριτή ταυτότητα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας και όχι μόνο.

Το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουνίου, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει επί σκηνής τον Μορφωτικό Σύλλογο Αμπελικού, τον Μορφωτικό, Χορευτικό, Λαογραφικό Όμιλο Παλαμά «Οι Καραγκούνηδες», τον Μορφωτικό Σύλλογο Μητρόπολης, το χορευτικό συγκρότημα «Somes Crown» από τη Ρουμανία, το Λύκειο των Ελληνίδων Ηρακλείου και τον Μορφωτικό, Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Καππαδοκικού.

Προηγήθηκε μια σύντομη αναφορά – αφιέρωμα στο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Εκ μέρους του Παραρτήματος Καρδίτσας μίλησε η κ. Δώρα Ξηντάρα – Γαρίτου τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η «Φλόγα» στηρίζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα αγωνιζόμενη για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Το δικό μήνυμα έστειλε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος υπογραμμίζοντας την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης αφού σε τέτοιες προσπάθειες δεν περισσεύει κανείς.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, εξάλλου, το Παράρτημα Καρδίτσας της Φλόγας διατηρεί στην κεντρική πλατεία περίπτερο ενημέρωσης και διάθεσης προϊόντων του Συλλόγου.

Αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά βραδιά της διοργάνωσης, ενώ με εξίσου μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού.

Δεκαεπτά συνολικά χωριά, όπου θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader που υλοποιεί η ΑΝ.ΚΑ., συμμετέχουν ενεργά στην κορυφαία αυτή γιορτή του πολιτισμού και η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας αναμετάδοσης των όσων διαδραματίζονται στην κεντρική πλατεία της πόλης μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr). Την live μετάδοση κάνει το Karditsa LiveStreaming

Τα φετινά Καραϊσκάκεια είναι αφιερωμένα στα θρησκευτικά δρώμενα και τελετουργίες και θα διαρκέσουν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιουνίου.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, ο Δήμος Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και συμπαραστάτης η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Παρουσιάζουν: Αναστάσης Μαυρογιάννης, Ολυμπία Βαρζώκα, Βανέσσα Στυλοπούλου.

Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», Βιομηχανία Γάλακτος «ΟΜΗΡΟΣ», Κατάστημα Ηondos Center Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», U-Shop Computer Παπαβασιλείου Ε&Α. Ο.Ε. Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Βησσαρία Βαϊοπούλου, παραγωγός λεβάντας.

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας, ΕΡΤ Βόλου

Karditsa LiveStreaming 

Πρόγραμμα Πέμπτης 27 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 21:00 μ.μ.

>Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο Γ. Καραϊσκάκης»

>Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

>Χορευτικό συγκρότημα «Quartiere Villanova» από την Ιταλία

>Κέντρο Χορού και Λαογραφίας «Εν Χορώ» 

Στους υπόλοιπους Δήμους  – Ώρα 21:00 μ.μ.

Γεωργικό: Κύπρος

Κυψέλη: Ινδία

Πασχαλίτσα: Ρουμανία

Πρόγραμμα Παρασκευής 28 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 21:00 μ.μ.

>Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Ο Θεσσαλικός Κάμπος»

>Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος «Καλλίχορος»

>Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Καραγκούνα» και Μορφωτικός Σύλλογος Καλογριανών

>Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών Μήθυμνας «Ο ΜΟΛΥΒΟΣ»

>Χορευτική Ομάδα Δήμου Σκύρου

>Σύλλογος Γυναικών Όρμας Ν. Πέλλας

Στους υπόλοιπους Δήμους  – Ώρα 21:00 μ.μ.

Κανάλια: Κύπρος

Φύλλο: Ινδία, Καλαμάτα

Γραμματικό: Ιταλία

Δασοχώρι: Ρουμανία

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

giorti 5

giorti 6

giorti 7

giorti 8

giorti 9

karaiskakeia karditsa 1 1

karaiskakeia karditsa 2 1

karaiskakeia karditsa 3 1

karaiskakeia karditsa 4 1Total
0
Shares