Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

51η Διεθνή Πολιτιστική Γιορτή “ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2018”

.

Πολιτιστικός  Σύλλογος Μαυρομματίου “Ο  ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”

Με επιτυχία διεξήχθη η διεθνής πολιτιστική γιορτή ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2018 στην ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου  και γενέτειρα  του ήρωα Γ. Καραϊσκάκη το Μαυρομμάτι Καρδίτσας.

  Οι εκδηλώσεις αυτές είναι ενταγμένες στις εκδηλώσεις μνήμης που γίνονται κάθε χρόνο στη πόλη της Καρδίτσας με οργανωτή την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας σαν παράπλευρη εκδήλωση όπως και σε πολλά άλλα χωριά της Π.Ε. Καρδίτσας.

Το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουνίου στο Μαυρομμάτι έλαβαν μέρος στην εκδήλωση το χορευτικό από το Ασουάν της Αιγύπτου, Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αβέρωφ Λάρισας  ΄΄Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ παρουσιάζοντας χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας και τρία χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου ΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, με χορούς από τη Σμύρνη μιάς και οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στους  πρόσφυγες και μετανάστες με υπεύθυνη την χοροδιδάσκαλο κ. Έφη Γιώτη-Σπανού.

Την Κυριακή το πρωί διεξήχθη ο καθιερωμένος ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ που φέτος συμπλήρωσε 51 χρόνια και είναι πλέον από τους ποιο παλαιούς αγώνας δρόμου σε άσφαλτο.

Για πρώτη φορά φέτος μέσα σ’ αυτά τα 51 χρόνια η μορφή του αγώνα άλλαξε τελείως αλλά  όχι και ο σκοπός τον οποίο γίνεται με αφετηρία τον έφιππο  Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη στην ομώνυμη πλατεία του Μαυρομματίου και τερματισμό των αθλητών που φέτος η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενη [για την ιστορία διπλασιάστηκε] ξανά μπροστά στον ήρωα με θετικά σχόλια από το σύνολο των αθλητών δρομέων διανύοντας απόσταση 18.500  μ..

Τις απονομές στους τρεις πρώτους της Γενικής κατάταξης του αγωνίσματος στους Άνδρες για μία ακόμη χρονιά έκανε ο απόγονος του ήρωα κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης ενώ στις γυναίκες την απονομή έκανε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου απανταχού Μαυρομματιανών Αθήνας  η κ. Ηλέκτρα Πανάγου –Αντωνοπούλου.

Για δεύτερη χρονιά φέτος διεξήχθη και αγώνας δρόμου1000 μ. για τους μικρούς αθλητές. Την οργάνωση των εκδηλώσεων στο Μαυρομμάτι είχαν από κοινού την πρώτη μέρα  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου ΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμός Αθλητισμός του Δήμου Μουζακίου και η Τ. Κ. Μαυρομματίου.

Τη Δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στην οργάνωση του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΔΡΌΜΟΥ συμμετοχή είχαν και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας και ο Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας.

Μεγάλη ήταν η συμβολή στην ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και των χορηγών τους ευχαριστούμε  όπως η εταιρία εμφιάλωσης νερού Α.Η.Β. GROUP ΘΕΟΝΗ στη Βατσουνιά , το Συνεργείο Αυτ/των Βαϊου Κοτσώνη στην Καρδίτσα,  το BROTHERS espresso bar πλατεία Μαυρομματίου,το ‘’ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ ,, ΚΑΠΠΑ ,το κρεοπωλείο ΦΙΛΛΗΣ Μουζάκι, το ΄΄MARKET NIKH,, Γ. Κοσμά Πλατειά Μαυρομματίου, επίσης να ευχαριστήσουμε εκ μέρους του  Συλλόγου μας όλα τα καταστήματα του χωριού μας για την άψογη συμπεριφορά και εξυπηρέτηση των επισκεπτών που βρέθηκαν αυτές τις δύο ημέρες στο χωριό μας.

Στην εκδήλωση της πρώτης μέρας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος του Δήμου Μουζακίου κ. Γ. Κωτσός , ο απόγονος του ήρωα κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης με  την σύζυγό του κ. Νινέτα, ο Ιερέας του χωριού μας π. Ν. Δήμος ,η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμός Πολιτισμός κ. Ελένη Ρούσα Αντιδήμαρχοι ,Δημοτικοί σύμβουλοι , ο πρόεδρος της Τ. Κ. Μαυρομματίου κ. Γ. Νάσιος, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών φορέων και η επικεφαλής της  αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημοτική Σύμβουλος κ. Βιβή Ντούρβα.

Στην γενική κατάταξη  στους άντρες οι τρεις πρώτοι ήταν:

1ος Γραμμένος Κ. με χρόνο 1:11:38 Ανεξάρτητος,

2ος  Κατσίκας Φάνης με 1:12:25 από την Τραχίνα Φθιώτιδας,

3ος Κωνσταντινίδης Κοσμάς με 1:13:50, από την Θεσσαλονίκη.

Γενική Γυναικών

1η Δήμητρα Νάνου με χρόνο 1:30:42 STOIKOS Θεσσαλονίκη ,

2η Φανή  Τσαγκούλη 1:34:42 Σ.Μ. ΛΑΡΙΣΑΣ ,

3η Ελένη Ζιλφιγαρίδου 1;35:00 Σ.Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Αγώνας παίδων 1.000 μ.

Αγόρια

Παυλόπουλος Παύλος χρόνος 3’15”

Κορίτσια

Ιφιγένεια Φιλίππου χρόνος 3’45” Μαυρομμάτι


51α Καραϊσκάκεια – Σάββατο 23/6/2018

[RPG id=72756]


51ος Καραϊσκάκειος δρόμος – Κυριακή 24/6/2018

[RPG id=72972]




Total
0
Shares
Previous Article

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο Γεώργιος Αλκ. Τσιτσώνης (Γεωργαλής)

Next Article

Ανακοίνωση του ΤΟΕΒ Κρανέας για την αποφυγή κινδύνων και πρόκλησης ζημιών από πλημμύρες

Related Posts

Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…