50ος Καραϊσκάκειος Δρόμος στο Μαυρομμάτι – Προκήρυξη – Δηλώσεις συμμετοχών

” Έτος  Γ. Καραϊσκάκη 1827-2017″ – 50η ΔΙΕΘΝΗ ΓΙΟΡΤΗ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ  2017

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας γενέτειρα του Ήρωα του ’21 Γ. Καραϊσκάκη σε Περιφερειακό Θεσσαλικό επίπεδο και για επτά ημέρες οργανώνονται από την  Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμή του. Μέσα σε αυτές ο σύλλογός μας το Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Μουζακίου και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας οργανώνουν και τον Καραϊσκάκειο δρόμο.

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Π.Ε. Καρδίτσας για τον Αετό των Αγράφων Αρχιστράτηγο Γ. Καραϊσκάκη.

Οι παράπλευρες αυτές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην γενέτειρά του το Μαυρομμάτι Καρδίτσας ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου.

Το πρόγραμμα

Ώρα 8 μ.μ. τερματισμός των αθλητών του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ (παίρνουν μέρος αθλητές απ’ όλη τη χώρα)

Ώρα 8.10 μ.μ. Απονομές κυπέλλων και μεταλλίων στους Αθλητές-Δρομείς και στις ποδοσφαιρικές  αποστολές του τουρνουά που θα διεξαχθεί στο χωριό μας από 24/6 έως 26/6

Ώρα 8.30 μ.μ. Χαιρετισμοί  επισήμων

Ώρα 9.00 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

50ος  ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 25 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΤΟ

Υψομετρική διαφορά διαδρομής 50 μέτρα

Μαυρομμάτι Υψόμετρο 150 μέτρα

Ο αγώνας όπως κάθε χρόνο θα γίνει το Σάββατο 24 Ιουνίου σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των αθλητών και αθλητριών.

Στην πρώτη κατηγορία θα συμμετάσχουν δρομείς από 17 μέχρι και 29 ετών –γεννηθέντες το 1999. Και από εκεί και πάνω οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν ανά πενταετία.

Για τις γυναίκες οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν εκείνη τη μέρα ανάλογα με τον αριθμό των συμμετασχόντων.

Κύπελλα θα δοθούν στον πρώτο κάθε κατηγορίας και στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης οι οποίοι θα εξαιρεθούν από τις υπόλοιπες τυχόν βραβεύσεις. Επίσης εάν ο αριθμός των συμμετασχόντων σε μία κατηγορία δεν υπερβαίνει τους τρείς αθλητές δεν θα δημιουργείται κατηγορία.

Για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί και αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών με εκκίνηση για τα παιδιά από το γήπεδο του χωριού μας και τερματισμό στην πλατεία.

Η εκκίνηση για τους υπόλοιπους θα γίνει στις 6.30 μ.μ. από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, και ο τερματισμός στην πλατεία του Μαυρομματίου μπροστά στον επιβλητικό έφιππο Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη.

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί με κρύο εμφιαλωμένο νερό. Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικά μπλουζάκια.

Μετά τον τερματισμό των αθλητών θα ακολουθήσει φαντασμαγορικό θέαμα με παρουσίαση χορευτικών τμημάτων από τo εξωτερικό και Ελληνικά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τις απονομές στους πρώτους αθλητές θα κάνει ο απόγονος του ήρωα κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στα τηλ. 2445097571 κιν.6977947689 κ. Δημ. Γιώτη, (Γουατσαπ)  και 6984993437 κ. Βησσαρίων Ζησόπουλο (Γουατσαπ)

Οι Δρομείς πρέπει να είναι στο σημείο τερματισμού, όσοι θέλουν, στο Μαυρομμάτι δύο ώρες πριν την εκκίνηση. Όσοι αθλητές ευνοούνται μπορούν να βρίσκονται στο σημείο της εκκίνησης, Κεντρική πλατεία Καρδίτσας, μία ώρα πριν την εκκίνηση. Η μεταφορά τους στην Καρδίτσα από την πλατεία του Μαυρομματίου θα γίνει όπως πάντα από τους διοργανωτές με Λεωφορείο.

Με τιμή για  το  Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Δ. Γιώτης
Η Γραμματέας
Έφη Γιώτη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ «Ο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»

Τ.Κ. 43060 – ΤΗΛ/ΦΑΞ 2445097571 – Κιν. 6977947689

e-mail: pol.sil.mavr@gmail.com giotisdhm@gmail.com

Ιστοσελίδα  www.karaiskakismavrommatiou.blogspot.com

  karaiskakeia mavrommati 1

1f41c5967f5fecd17d0f8d368130ccd2

beeef672e901ec9ceeba679dca55d9fe
Total
0
Shares