Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

50% μείωση των τιμολογίων ύδρευσης αποφάσισαν ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ

Σχεδόν 400 οικογένειες τρικαλινών ωφελούνται από την κατά 50% μείωση των τιμολογίων ύδρευσης που αποφάσισαν, ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ.

Ο Δήμος επεκτείνει τις δράσεις κοινωνικής προστασίας, εντάσσοντας 387 (για την ακρίβεια) οικογένειες στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Η ΔΕΥΑΤ ουσιαστικά επιστρέφει στους δημότες χρήματα, μέσω της συνετής οικονομικής διαχείρισης, ωφελώντας συμπολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω της κρίσης.

Η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΤ είχε ληφθεί πριν λίγες ημέρες και χθες βράδυ επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.
Με τον τρόπο αυτόν, η κοινωνική παροχή επεκτείνεται σε περισσότερους τρικαλινούς, καθώς ήδη η ΔΕΥΑΤ προσφέρει μειωμένες τιμές σε πολύτεκνους και ΑμεΑ.

Η επιλογή των δικαιούχων έγινε μέσω των στοιχείων από τους ωφελούμενους του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (το γνωστό ΤΕΒΑ). Στη συνέχεια έγινε αντιπαραβολή με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΤ και ακολούθησε η συμπερίληψη των δικαιούχων στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε τη σημασία αυτής της κίνησης και την επέκταση των μέτρων που ανακουφίζουν συμπολίτες.

Η εφαρμογή του μέτρου θα γίνει αμέσως μόλις η απόφαση εγκριθεί από την ΑΔ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, πιθανώς από τον επόμενο λογαριασμό.




Total
0
Shares
Previous Article

Επιστολές για την καθαριότητα απέστειλε ο Δήμος Τρικκαίων

Next Article

Star Trek & Η Εποχή των Παγετώνων στο Θερινό Κινηματογράφο Καρδίτσας