Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

50 Βουλευτές της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για την αδειοδότηση ΜΜΕ

50 Βουλευτές της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για την αδειοδότηση ΜΜΕ και Ανεξάρτητες Αρχές

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους Υπουργούς Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη κατέθεσαν 50 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της Κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση των Ελλήνων και να χειραγωγήσει Ανεξάρτητες Αρχές, όπως το Ε.Σ.Ρ. και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση που υπογράφει και ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας, επισημαίνεται, πως «σταδιακά ξετυλίγεται το επικίνδυνο κουβάρι που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει γνέσει για τη χώρα μας. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι, όχι μόνο ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού χώρου, αλλά και απροκάλυπτης παρέμβασης στο θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να ενημερώνονται ελεύθερα.  Η ευθύνη της Κυβέρνησης για το διασυρμό της χώρας είναι αποκλειστική. Δυστυχώς, αυτή τη φορά ο διασυρμός αγγίζει τον πυρήνα της ίδια της Δημοκρατίας, της θεμελιώδους διάκρισης των εξουσιών και της απρόσκοπτης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας”. 

Αναφερόμενοι στην πολυσέλιδη επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζουν ότι αυτή διέψευσε τις διαβεβαιώσεις του Νίκου Παππά ότι ο νόμος του 2015 δεν καταστρατηγούσε το κοινοτικό δίκαιο και επισημαίνουν: «η επιστολή αποτελεί ράπισμα στις κυβερνητικές πολιτικές διασύροντας τη χώρα και επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες και τον προβληματισμό που είχαμε εκφράσει δημόσια. Στην επιστολή θίγονται θέματα δημοκρατικής λειτουργίας, περιορισμού του πλουραλισμού και της ελευθερίας στην ενημέρωση και ελέγχου των θεσμών δημιουργώντας σημαντικό έλλειμμα δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζονται οι επισημάνσεις που είχε αναπτύξει η Νέα Δημοκρατία κατά τη συζήτηση του Νόμου 4339/2015 στη Βουλή. Όπως τότε είχε επισημανθεί ο νέος νόμος καταστρατηγεί την πολυφωνία και τον πλουραλισμό (με την επιβολή περιορισμένου αριθμού καναλιών που θα λάβουν άδεια), λειτουργεί αναχρονιστικά, καθώς η τεχνολογία επιτρέπει το τηλεοπτικό πρόγραμμα να μεταφέρεται και με άλλους τρόπους, και δημιουργεί αναρχία και σύγχυση στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο.

Με την ίδια ερώτηση ζητείται η κατάθεση της αλληλογραφίας μεταξύ Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τίθενται ζητήματα που αφορούν θεμελιώδεις Συνταγματικές Αρχές.




Total
0
Shares
Previous Article

Ηρθε το 3ΚΑΛΟ-ΚΑΙΡΙ!

Next Article

Αφιέρωμα για την ιστορική επέτειο της Ελαφονήσου