Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

4o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (4th International Dance Festival Disability) – Movement workshop από το διακεκριμένο Πορτογάλο χορογράφο Bruno Rodrigues

portogalos dryades 2

4o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (4th International Dance Festival Disability) – Movement workshop από το διακεκριμένο Πορτογάλο χορογράφο Bruno Rodrigues

Το 4o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (4th International Dance Festival Disability) ξεκινά την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 στο Μουζάκι με την πραγματοποίηση movement workshop από το διακεκριμένο Πορτογάλο χορογράφο Bruno Rodrigues. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μουζακίου.

Το εργαστήρι έχει τίτλο “AND…here I am” και απευθύνεται κυρίως σε ηθοποιούς, χορευτές, ερμηνευτές και γενικά λάτρεις της κίνησης με ή χωρίς αναπηρία. Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29/10, ώρα 6.00μ.μ στο Mouzaki Palace, με βεβαίωση παρακολούθησης. Δήλωση συμμετοχής ως 29/10.

Σύντομη παρουσίαση του εργαστηρίου από τον Bruno Rodrigues

“Με τα χρόνια προσπαθούσα πάντα να ορίσω με πιο συγκεκριμένο τρόπο τι κάνω και πώς το κάνω και αυτός ο δρόμος είχε δυσκολίες. Μερικές φορές είναι δύσκολο να το ορίσεις όταν έχεις βιώσει πολλές διαφορετικές εμπειρίες. Μια εμπειρία κοινής χρήσης χορού/ κίνησης από όλους, για όλους και με όλους και με όλα, τουλάχιστον τα πάντα μου ή τι σημαίνει για μένα τώρα. Αυτή τη στιγμή γράφω αυτήν τη σύνοψη που είναι ήδη διαφορετική από τη στιγμή που κάποιος διαβάζει.

Αυτό θα είναι κοινή χρήση, με βάση τις δημιουργικές διαδικασίες που έχω χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιώ. Θα είναι μια παγκόσμια μοιρασιά στην εξερεύνηση για αυτοσχεδιασμό και χορογραφία. Η βύθιση του σώματος στη δική του κίνηση και έκφραση ως εργαλείο καλλιτεχνικής επικοινωνίας.

Αυτό το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους τους ερμηνευτές, ηθοποιούς, χορευτές, άτομα που εξασκούνται σε μαθήματα χορού κ.λπ.”

Οι επόμενες δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν την 8η Διεπιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Η συμβολή της Τέχνης στην αντιμετώπιση του άγχους», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/10, ώρα 12.00μ.μ. στο Παυσίλυπο, και τις Παραστάσεις από τις συμμετέχουσες ομάδες με ζωντανή συμμετοχή ή με συμμετοχή μέσω live streaming ή video, την Κυριακή 31/10/2020 και ώρα 11.30π.μ., στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας με είσοδο ελεύθερη. Οι παραστάσεις θα προβληθούν και διαδικτυακά με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου www.dryadesenplo.gr/4th-idfd. Οι συμμετέχοντες, μεικτές ομάδες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συμμετέχουν με performance σε ζωντανή σύνδεση ή με video.

Στη διοργάνωση θα τηρηθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας όλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά με ζωντανή μετάδοση των παραστάσεων της Κυριακής 31/10 στο site της ομάδας Δρυάδες εν Πλώ www.dryadesenplo.gr/4th-idfd. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την στήριξη της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας. Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Όλοι Μαζί», οι γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, η ψυχιατρική κλινική Κασταλία και το εργαστήρι φυσικοθεραπείας IASSIS Φυτιλής Θωμάς.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις δράσεις του Φεστιβάλ και να παρακολουθήσετε τις χορογραφίες των χορευτών, στέλνοντας τη θετική σας ενέργεια, ώστε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας www.dryadesenplo.gr και τις σελίδες στο facebook xoros.anapiria.karditsa.

portogalos dryades 1
Total
0
Shares