4η Πανθεσσαλική Ορειβατική Πορεία

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, οι ορειβατικοί σύλλογοι Τρικάλων και συγκεκριμένα οι : Σ.Π.Ορ.Τ., Σ.Ο.Χ.Τ. και Ο.Π.Ο.Π. συνδιοργανώνουν την 4η Πανθεσσαλική Ορειβατική Πορεία της φετινής χρονιάς η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Λογγά – Τρικάλων.

Οι Ορειβατικοί Σύλλογοι του Νομού Τρικάλων αναλάβαμε να διοργανώσουμε την 4η κοινή πορεία των Θεσσαλών ορειβατών στα βουνά της περιοχής μας.

Η πορεία της Κυριακής (29/11/15) είναι ή τελευταία της φετινής χρονιάς (2015) και κλείνει έναν κύκλο ανάλογων δράσεων στα βουνά της Θεσσαλίας, εφόσον αυτός άνοιξε τον φετινό Μάρτη στον «Τίταρο» της Ελασσόνας με ευθύνη των Λαρισαίων ορειβατών, συνέχισε τον Ιούνιο στην Όθρυ με ευθύνη των Βολιωτών, πέρασε από τα Άγραφα τον Σεπτέμβρη με ευθύνη των Καρδιτσιωτών και τέλος στον «Τύμπανο» των Αντιχασίων με ευθύνη των Τρικαλινών ορειβατών.

4η Πανθεσσαλική Ορειβατική Πορεία

Πρόγραμμα 4ης Πανθεσσαλικής Πορείας
(Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 / Λογγάς Τρικάλων)

Το πρόγραμμα της Κυριακάτικης δράσης έχει ως εξής :

Ώρα πρωινής συγκέντρωσης ορειβατών 9:00 στην πλατεία του χωριού Λογγάς Καλαμπάκας, στα 970 μέτρα των Αντιχασίων.

Ώρα εκκίνησης ορειβατικής πορείας 9:15-9:30 που θα ξεκινήσει από την πλατεία του χωριού προς την κορυφή «Τύμπανος» (1.410 μέτρα) και κάνοντας μια διαδρομή (πέταλο) στην δασωμένη πλευρά του βουνού πάνω από την τεχνητή λίμνη Λογγά θα καταλήξουμε στην λίμνη.

Συνολικό μήκος διαδρομής 10 χιλιόμετρα με θετική ανάβαση 550 μέτρων.

Εναλλακτικά όσες και όσοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην μεγάλη πορεία που θα διαρκέσει (ανάλογα με τον ρυθμό μας) από 4 έως 5 ώρες θα μπορούσαν να κάνουν ένα δίωρο περίπατο από την πλατεία του Λογγά μέχρι την τεχνητή λίμνη (απόσταση τριών χιλιομέτρων) και να περιηγηθούν την περιοχή πέριξ της Λίμνης, που είναι δασωμένη από Βελανιδιές και Οξιές και αν βοηθήσει ο καιρός ίσως βρουν και μανιτάρια.Total
0
Shares