Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

4η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού στην Καρδίτσα

 Στις 27 & 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα η 4η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και Μεικτών Ομάδων, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.

 Πρόκειται για ένα διήμερο τομή στον κόσμο της αναπηρίας, μοναδικό στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή 20 ομάδων χορού από όλη τη χώρα, που διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά η Καλλιτεχνική Ομάδα Δρυάδες εν Πλώ, με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και τη στήριξη του Ιδρύματος Ι. Φ. Κωστόπουλου.

 Κατάμεστο από χαμογελαστά και συγκινημένα πρόσωπα το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης φιλοξένησε το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί τις παραστάσεις των ομάδων:

  • Ομάδα Αποχρώσεις/ Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη/ Καρδίτσα
  • Ομάδα Χοροθεραπείας/ Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη/ Καρδίτσα
  • Ομάδα Άγγιγμα Ψυχής/ Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας («Δημωφέλεια») Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ)/ Καβάλα
  • Ομάδα Δημιουργικής Κίνησης Σωτήρ/ Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ο Σωτήρ/ Θεσσαλονίκη
  • Ομάδα Τα Παιδιά της Άνοιξης/ Φ.M.Κ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας/ Αλεξάνδρεια Ημαθίας
  • Ομάδα Χορού του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Δήμου Κιλκίς/ Κιλκίς
  • Ομάδα Φτερά του Ονείρου/ Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Καβάλας (ΚΚΠΠΑΜΘ)/ Καβάλα
  • Ομάδα Ορίζοντας/ Σύλλογος Γονέων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Έδεσσας, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ορίζοντας/ Έδεσσα
  • Ομάδα Χορού ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης/ Πολίχνη Θεσσαλονίκης
  • Ομάδα Χοροταξιδευτές του Ονείρου/ Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο ατόμων με νοητική υστέρηση «Η Μέριμνα»/ Πάτρα
  • Ομάδα Άθυρμα εν τροχοίς/ Θεσσαλονίκη
  • Ομάδα Σίρρις/ Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Παράρτημα Σερρών (πρώην Κ.Α.Α.Α.μεΑ Σερρών)/ Σέρρες
  • Ομάδα Πειρατές της Χαράς/ Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Α.Α.Π.Α. Καρδίτσας
  • Ομάδα Άνθεμα/ Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ.- Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Ν Δράμας
  • Ομάδα Αστέρια Ζωής/ Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ – Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης
  • Ομάδα Λευκά Περιστέρια/ ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας/ Λαμία
  • Ομάδα Χορού Φάρου Τυφλών Ελλάδας/ Αθήνα
  • Ομάδα Χορού Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς
  • Ομάδα συν- ωδη- πόροι/ Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Παράρτημα ΑμεΑ Λάρισας «Ο Αριστεύς», Δομή Γιάννουλης
  • Ομάδα Χαρτ’Αετοί 1 – Χαρτ’Αετοί 2/ Kέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

 Το κοινό, αλλά και οι συμμετέχοντες γοητεύτηκαν από τις ευφάνταστες χορογραφίες, τις ποικίλες μουσικές επιλογές και τα πολύχρωμα κοστούμια. Κυρίως, όμως, συγκινήθηκαν από τη συνύπαρξη στη σκηνή ατόμων με αναπηρίες, που απέδειξε πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις. Στο τέλος του Φεστιβάλ, απονεμήθηκαν βραβεία σε όλες τις ομάδες και δόθηκαν μετάλλια σε όλους τους χορευτές, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο Φεστιβάλ!

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Αρχών και φορέων της περιοχής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Βουλευτής κα Π. Βράντζα, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κος Φ. Αλεξάκος, ο Αντιδήμαρχος κος Ι. Σβάρνας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Α. Κολοκύθα και Ε. Αντωνίου, ο Πρόεδρος ΔΟΠΑΚ κος Μ. Τάντος, η κα Μ. Καραμπινά ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κος Β. Παππάς, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας κα Δ. Ριζούλη, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κος Σ. Σωτηριάδης, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κος Π. Νάνος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κος Β. Βαρελάς, ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Καρδίτσας κος Ηλ.Τσίγκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Αναπηρία του Νομού Καρδίτσας κος Κ. Κατσάρας, η Υπεύθυνη του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ για την Καρδίτσα κα Δ. Γαρίτου.

 Οι Δρυάδες εν Πλώ θέλουν να ευχαριστήσουν όλους τους συμπολίτες, εθελοντές, υποστηρικτές και χορηγούς, που συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση για την ανταπόκριση και τη συμπαράστασή τους. Τις ημέρες της προετοιμασίας και της πραγματοποίησης της εκδήλωσης ένα πλήθος κόσμου ενδιαφέρθηκε πραγματικά και δούλεψε μαζί μας εθελοντικά προς αυτό το σημαντικό σκοπό. Εξάλλου, η καθιέρωση πλέον της Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων ως θεσμού αποτελεί σημαντικό στοιχείο ανάδειξης της πόλης μας. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Πολιτισμού Αθλητισμού ,την ΕΣΑΜΕΑ , την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας, την ΠΕΔ Θεσσαλίας, το Δήμο Καρδίτσα και το ΔΟΠΑΚ, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, την Κασταλία, την εταιρία Ντάμαβαντ A.E με τα προϊόντα της επωνυμίας Perfetto special, την Σχολή Χορού Μ.Καραπαναγιώτη ,τους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ3 τηλεόραση, ΕΡΑ Βόλου ραδιοφωνία, εφημερίδα Νέος Αγώνας, Θεσσαλία τηλεόραση, εφημερίδα Πρωινός Τύπος, εφημερίδα Ελευθερία και ιστοσελίδα ενημέρωσης MouzakiNews, όλους τους χορηγούς που διαφημίστηκαν στο έντυπο της διοργάνωσης που διανέμεται δωρεάν, τις επιχειρήσεις που διαφημίστηκαν στα μπλουζάκια των εθελοντών και τους υποστηρικτές μας. Η ευγενική προσφορά όλων είναι αναρτημένη και στο διαδίκτυο στη σελίδα της διοργάνωσης www.dryadesenplo.gr, όπου θα παραμείνει για όλο το έτος.

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους δεκάδες εθελοντές που με την άψογη συμπεριφορά τους ‘αγκάλιασαν’ το σημαντικό αυτό εγχείρημα και συνέβαλαν στην επιτυχία του. Η βοήθεια που παρείχαν όλοι ήταν συγκινητική και ελπιδοφόρα για τη συνέχιση των δράσεων μας.

 Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την καλλιτεχνική επιτροπή της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων για την παρουσία τους και την ηθική τους υποστήριξη:

  • την κα Μ. Αργυρίου, Dr Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου και Πρόεδρο της ΕΕΜΑΠΕ
  • την κα. Κ. Κούβελου, Μουσικό, Πιανίστα και Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας
  • την κα Ι. Μαυρογιώργη, MSc in Dance Science, ARAD, FISTD
  • τον κο Θ. Μιχαλάκο, ηθοποιό, γονέα παιδιού ΑμεΑ και
  • τον κο. Λ. Σιατήρα, Χοροδιδάσκαλο Παραδοσιακών Χορών, Πρόεδρο ΚΤΕΛ Καρδίτσας

 Ευελπιστούμε η μοναδική αυτή εμπειρία της συνεργασίας διαφορετικών ανθρώπων να αποτελέσει εφαλτήριο για παρόμοιες ενέργειες και πράξεις προσφοράς.

 Η Πανελλήνια Συνάντηση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και στην απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Οι παραστάσεις του διημέρου ελπίζουμε να άγγιξαν όλους όσους παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, ώστε να καλλιεργήσουν ένα διαφορετικό κλίμα απέναντι στα άτομα με αναπηρία και τις δυνατότητες που έχουν για κοινωνική και καλλιτεχνική ενσωμάτωση.

 Είναι σημαντική η παρουσία και το χειροκρότημα ως επιβράβευση της προσπάθειας των χορευτών και των ανθρώπων που τους στηρίζουν!

[Δείτε τα βίντεο στην ιστοσελίδα: www.dryadesenplo.gr]

BF2W2949

BF2W2956

BF2W3033

BF2W3073

BF2W3124

BF2W3130

BF2W3135

BF2W3139

BF2W3144

BF2W9011

BF2W9013


Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία Δρυάδες εν Πλώ

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη

εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια


Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρία Καραπαναγιώτη (Κιν.: 6930 434 059)

Εμπορικό Κέντρο Καρδίτσας, 1ος Όροφος, Τ.Κ. 43 100, Καρδίτσα

dryades.en.plo@gmail.com

www.dryadesenplo.gr

www.facebook.com/xoros.anapiria.karditsa




Total
0
Shares
Previous Article

Αναβάθμιση Περιβαλλοντικού Κέντρου Νεοχωρίου Λίμνης Πλαστήρα

Next Article

Τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας επισκέφτηκαν οι νέοι-ες του "Θεοδωρίδειου Κέντρου –Ορίζοντες"