Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

45 Χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη»

45 Χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη»

45 Χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη»

Τα Σαράντα πέντε χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» τίμησαν με πανηγυρική εκδήλωση οι θεσσαλοί της Αττικής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Θάλεια» στο κεντρικό ξενοδοχείο «Ζαφόλια» παρουσία προέδρων και εκπροσώπων όλων των θεσσαλικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται δυναμικά στην Αττική και προβάλουν με τη δράση τους την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την πανέμορφη Θεσσαλία.

Η εκδήλωση περιλάμβανε δυο μέρη σύμφωνα με τα οποία στην έναρξη πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας για το νέο έτος και η ευλογία από τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Δημήτριο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων. Ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον  Προέδρο της «Πανθεσσαλικής Στέγης» Δρ.Στέφανο Γ.Κούτρα ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Απευθύνω εγκάρδιες ευχαριστίες για την διαχρονική συνεισφορά σας στην προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Πραγματοποιούμε τη σημερινή εκδήλωση λόγω των συνθηκών με την παρουσία αντιπροσώπων με την πεποίθηση και βεβαιότητα ότι γρήγορα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Τιμούμε τα 45 χρόνα της Ομοσπονδίας μας η οποία επιτελεί έργο σημαντικό και μοναδικό. Ένα έργο το οποίο εμφορείται από το πνεύμα του εθελοντισμού. Με πνεύμα ομοψυχίας αγάπης και φιλίας συνεχίζουμε δυναμικά με την πραγματοποίηση ενός μεγάλου συνεδρίου με τον τίτλο «140 Χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία με το βλέμμα στο μέλλον» τον Σεπτέμβριο του 2022 στην πανέμορφη Σκιάθο σε συνέργεια με τον Δήμο  την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας και την περιφέρεια Θεσσαλίας. Ανακοινώνω την εκδήλωση με την επωνυμία «Ένα τραγούδι για την Θεσσαλία με τη συμμετοχή επωνύμων θεσσαλών καλλιτεχνών. Προχωρούμε στην έκδοση επετειακού λευκώματος και επιχειρούμε την δημιουργία του εντευκτηρίου των θεσσαλών λογοτεχνών στο κέντρο της Αθήνας. Με την ευκαιρία της σημερινής επετειακής εκδήλωσης στέλνω τους χαιρετισμούς μου και τις ευχαριστίες μου σ όλα τα μέλη των αποδημικών θεσσαλικών συλλόγων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Ζήτω η Θεσσαλία». Στη συνέχεια σύντομους χαιρετισμούς και ευχαριστίες για την δράση της «Πανθεσσαλικής Στέγης» απευθύναν ο βουλευτής Καρδίτσας κ.Γεώργιος Κωτσός, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Φάνης Στάθης ο Στρατηγός κ.Γιάννης Ραχωβίτσας, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ.Μαίρη Κουρή, η Δημοτική Σύμβουλος κ.Ρωξάνη Μπέη, η κ.Ιωάννα Αναστασοπούλου Καθηγήτρια Βιοχημείας διεθνούς Κύρους.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν με ξεχωριστό τρόπο παραδοσιακοί χοροί της θεσσαλίας από τους: Βασίλης  Βασιλάρας, Ελευθερία Μικελάτου (Σύλλογος Θεσσαλών Γαλατσίου «Η Αργώ»), Μαρία Νταφοπούλου, Κωνσταντίνο Αθανασούλα (Θεσσαλική Ένωση Θριασίου Πεδίου), Μίλτος Λευκαδίτης, Βιβή Βασιλοπούλου (Σύλλογο θεσσαλών Χαϊδαρίου («Η Θεσσαλική Γη»), Αλεξία Κιόρτεβε και Χριστίνα Χασάπη (Σύλλογος Θεσσαλών «ο Ρήγας Φεραίος»). Ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια της θεσσαλικής Επανάστασης από τον μοναδικό παραδοσιακό ερμηνευτή Παναγιώτη Μαρκοστάμος Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας τυφλών με τον Γρηγόρη Κραβαρίτη στο κλαρίνο. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσίαση αποσπάσματος από τη θεατρική παράσταση «Ελλήνων Διαδρομές – 25 Χρόνια καλλιτεχνικά μονοπάτια». Οι Ηθοποιοί Κατερίνα Γκατζόγια και Ηλίας Γκογιάννος υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Κοντοδήμου, με εκπληκτικές ερμηνείες μέσα από ιστορικά κείμενα μας ταξίδεψαν στις επικές στιγμές του πολιτισμού μας ζωντανεύοντας εικόνες από το παρελθόν. Το θεατρικό δρώμενο έντυσε μουσικά ο μοναδικός παραδοσιακός ερμηνευτής Δημήτρης Καλογεράς συνοδευόμενος από το γιο του Λεωνίδα Καλογερά στην Κιθάρα και τον Γρηγόρη Λάγκα  στο βιολί. Την εκδήλωση ολοκλήρωσαν και ενθουσίασαν το κοινό με τα τραγούδια τους οι γνωστές ερμηνεύτριες Νάντια Καραγιάννη και Στέλλα Καρύδα οι οποίες χόρεψαν μαζί με το κοινό παραδοσιακά τραγούδια της θεσσαλίας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης αλλά και στη λήξη η υπεύθυνη καλλιτεχνικών δράσεων Λογοτέχνης και Ηθοποιός κ Εφη Χαντζούλη απήγγειλε ποιήματα της με εξαιρετικό τρόπο για την Θεσσαλία. Η Παρουσίαση του προγράμματος έγινε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Εφη Χαντζούλη, Λία Βουγιούκα και Γιάννη Κουσαΐτη.

Χαιρετιστήριες επιστολές απέστειλαν οι: κ. Κώστας Σκρέκας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ζέττα Μακρή Υφυπουργός Παιδείας και  Θρησκευμάτων, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Ασημίνα Σκόνδρα Βουλευτής Ν. Καρδίτσας, κ. Αθανάσιος Λιούτας Βουλευτής Ν. Τρικάλων, κ. Χρήστος Μπουκώρος Βουλευτής Ν. Μαγνησίας, κ. Αλέξανδρος Μεικόπουλος, Δημήτρης Παπαστεργίου Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων. Τις επιστολές παρουσίασε ο Γ. Γραμματέας κ. Λάζαρος Καραούλης.

45 Χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη»

Η «Πανθεσσαλική Στέγη» εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους τους επιχειρηματίες που συνέβαλαν με την προσφορά σημαντικών δώρων στην πραγματοποίηση πλούσιας λαχειοφόρου αγοράς αλλά και στα μέλη του Δ.Σ Αναστασία Μπαλαμπάνη, Χαρά Σκάρπου, Γιάννη Κουσαιτη, Λία Βουγιούκα, Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου, Βασίλη Δημόπουλο, Απόστολο Ζαφειρόπουλο, Απόστολο Γαϊτάνη, Έφη Χαντζούλη, Κώστα Τσιώρα, Βασίλη Βασιλάρας. Λάζαρο Καραούλη , Γαληνό Παζαρκώνη, Γιώργο Κουτσιμπογιώργο καθώς και τις Κυρίες Κατερίνα Γκατζόγια και Στέλλα Καρύδα  για τη συλλογή των δώρων. Αποτελεί κοινή διαπίστωση  για την απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία.

Για το Δ.Σ. της Πανθεσσαλικής Στέγης

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δρ. Στέφανος Κούτρας Λάζαρος Καραούλης



Total
0
Shares
Previous Article
Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

ΠΔΕ Θεσσαλίας: Ωδινεν όρος και έτεκε ...μύν για Βραγκιανά

Next Article
Διακοπή κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Ελληνόκαστρου - Αμυγδαλής - Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου - Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…
dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…