Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

4 Φεβρουαρίου παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

4 Φεβρουαρίου παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

4 Φεβρουαρίου παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε, η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Αντικαρκινική Εταιρεία θα έχει διαφορετικό χρώμα από τις προηγούμενες χρονιές. Κι αυτό αφού για πρώτη φορά εγκαινιάζουμε την Ανοιχτή Γραμμή υποστήριξης 2152152121

Είναι μία νέα πρωτοβουλία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την λειτουργία της τηλεφωνικής και διαδικτυακής ψυχολογικής στήριξης ασθενών με ογκολογική νόσο και των φροντιστών τους. Κι αυτό αφού πολλά προβλήματα ταλανίζουν τον ψυχισμό των ογκολογικών ασθενών και των φροντιστών τους.

Προβλήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, τόσο γιατί οι δυνατότητες μετακίνησης είναι περιορισμένες, όσο και γιατί οι σχετικές υποστηρικτικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες.

Έτσι για πρώτη φορά με την Ανοιχτή γραμμή δίνεται η δυνατότητα οι ασθενείς να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να τύχουν μιας κατάλληλα εξειδικευμένης βοήθειας.

Επίσης μπαίνει σε λειτουργία και μία καινοτόμος τηλεφωνική και διαδικτυακή γραμμή επικοινωνίας για συμβουλευτική και υποστήριξη όσων επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα. Η Ανοιχτή γραμμή είναι διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 2152152121 και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.stopkapnisma.gr

H ευκολία πρόσβασης όλων, η άνεση αυτών που επικοινωνούν με την ανοιχτή γραμμή,το αυστηρό απόρρητο της επικοινωνίας και των προσωπικών δεδομένων καθώς και η εξειδικευμένη τεχνογνωσία των στελεχών που υπηρετούν στην Γραμμή, είναι συνθήκες ικανές να προσφέρουν την απαραίτητη βοήθεια στους καπνιστές, που θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα και να στηρίξει εκείνους, που φοβούνται για τυχόν υποτροπή μετά την διακοπή.

Το Παράρτημα Καρδίτσας χαιρετίζει με ενθουσιασμό την Ανοιχτή γραμμή υποστήριξης και συμβολικά θα προβεί στην φωταγώγηση, με το Μπλέ χρώμα της Αντικαρκινικής Εταιρείας, του Δημαρχείου της πόλης, την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, με την υποστήριξη του Δήμου Καρδίτσας.




Total
0
Shares
Previous Article
Επίδομα παιδιού A21

Επίδομα παιδιού A21: Πόσοι θα δουν αύξηση έως και 168 ευρώ

Next Article
nosokomeio karditsa

Σύλλογος Καρδιτσιωτών Καλλιθέας: Ευχαριστήριο για τη δωρεά υγειονομικού υλικού στο Γ.Ν. Καρδίτσας

Related Posts