Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

4η «Ποδηλατοβόλτα» για την ανάδειξη της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Μελισσοχώρι

Θεωρώντας ότι η αιμοδοσία είναι κορυφαία κίνηση αγάπης και βοήθειας προς τον συνάνθρωπό μας, που διακρίνει ανθρώπους με κοινωνική ευαισθησία, η Τ.Κ Μελισσοχωρίου διοργανώνει το πρωί της Κυριακής 25/6 την «Ποδηλατοβόλτα» εθελοντικής αιμοδοσίας. Σκοπός είναι να ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες μας και κυρίως οι νέοι άνθρωποι προκριμένου να συμμετέχουν ενεργά στον ιερό αυτό σκοπό, ενισχύοντας της Τράπεζα Αίματος Μελισσοχωρίου.

Η διαδρομή
Την Κυριακή το πρωί λοιπόν στις 9:00 από την πλατεία του Μελισσοχωρίου θα ξεκινήσει η ποδηλατοβόλτα με τα μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας να ηγούνται της διαδρομής και τους μικρούς ποδηλάτες (μαθητές δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) με τους συνοδούς τους να ακολουθούν. Η διαδρομή περίπου 10χλμ και διάρκειας σχεδόν μιας ώρας είναι Μελισσοχώρι- Δασοχώρι – Άμπελος- Δάσος Ανωγείου – Μαυραχάδες – Φίλια- Μελισσοχώρι. Θα τηρηθεί ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας ενώ η τροχαία Καρδίτσας, η ομάδα διάσωσης και το ΕΚΑΒ θα συνοδεύουν τους ποδηλάτες, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια θα ακολουθεί αυτοκίνητο “σκούπα”.  Τροφοδοσία νερού θα υπάρχει σε όλα τα χωριά (Δασοχώρι, Άμπελος, Ανώγειο, Μαυραχάδες, Φίλια) στις πλατείες. Μία ολιγόλεπτη στάση θα γίνει στη δροσιά του δάσους Ανωγείου.

Η αερολέσχη Καρδίτσας παράλληλα θα συμμετέχει με υπερπτήσεις στην περιοχή. Στον τερματισμό, στην πλατεία Μελισσοχωρίου, θα περιμένουν οι γυναίκες του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριού και τα μέλη του αθλητικού συλλόγου που θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες ελαφρύ παραδοσιακό πρωινό και άλλες εκπλήξεις. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον ποδηλατικό όμιλο Καρδίτσας με θέμα την οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια των ποδηλατών.
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους. Για όποιον γονέα ή συνοδό επιθυμεί να ακολουθήσει τη διαδρομή αλλά δεν διαθέτει ποδήλατο, μπορεί να απευθυνθεί στη γραμματεία προκειμένου να του διατεθεί.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι όλοι οι συμμετέχοντες μισή ώρα πριν την έναρξη στο χώρο εκκίνησης (08.30) για να συμπληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση.

Προτεινόμενη ενδυμασία-σύνεργα: Λευκό μπλουζάκι, γυαλιά, καπέλο ή προστατευτικό κράνος, νερό

Δηλώσεις συμμετοχής: 6979 441433




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Στέλιος Βασκος "οργώνει" την Ευρώπη - 4.000 χιλιόμετρα, 10 χώρες, 15 μέρες

Next Article

Στην κορυφή Μοράβα η 2η κοινή Θεσσαλική πορεία Ορειβατικών Συλλόγων