3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού στην Καρδίτσα


Στις 28 & 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και Μεικτών Ομάδων, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης. Πρόκειται για ένα διήμερο τομή στον κόσμο της αναπηρίας, μοναδικό στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή 27 ομάδων χορού από όλη τη χώρα, που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά η Καλλιτεχνική Εταιρεία Δρυάδες εν Πλώ.

Κατάμεστο από χαμογελαστά και συγκινημένα πρόσωπα το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης φιλοξένησε το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί τις παραστάσεις των ομάδων από Άδενδρο Θεσσαλονίκης, Αθήνα, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Βόλο, Δράμα, Θέρμη Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Λάρισα, Πάτρα, Σέρρες, Συκεώνα, Τρίκαλα και Χαλκίδα. Οι χορευτές και οι συνοδοί τους ξεναγήθηκαν στην πόλη, γνωρίστηκαν και διασκέδασαν συντροφιά με τους πολυάριθμους εθελοντές της εκδήλωσης.

Το κοινό, αλλά και οι συμμετέχοντες γοητεύτηκαν από τις ευφάνταστες χορογραφίες, τις ποικίλες μουσικές επιλογές και τα πολύχρωμα κοστούμια. Κυρίως, όμως συγκινήθηκαν από τη συνύπαρξη στη σκηνή ατόμων με αναπηρίες, που απέδειξε πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, τοπικών φορέων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα των Δρυάδων εν Πλω www.dryadesenplo.gr

Untitled_Panorama1

Η Πανελλήνια Συνάντηση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και στην απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Οι παραστάσεις του διημέρου ελπίζουμε να άγγιξαν όλους όσους παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, ώστε να καλλιεργήσουν ένα διαφορετικό κλίμα απέναντι στα άτομα με αναπηρία και τις δυνατότητες που έχουν για κοινωνική και καλλιτεχνική ενσωμάτωση. Είναι σημαντική η παρουσία και το χειροκρότημα ως επιβράβευση της προσπάθειας των χορευτών και των ανθρώπων που τους στηρίζουν!

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία Δρυάδες εν Πλω πραγματοποιείται ένα όραμα ετών και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας, εθελοντές, υποστηρικτές και χορηγούς, που συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση για την ανταπόκριση και τη συμπαράστασή τους. Τις ημέρες της προετοιμασίας και της πραγματοποίησης της εκδήλωσης ένα πλήθος κόσμου ενδιαφέρθηκε πραγματικά και δούλεψε μαζί μας εθελοντικά προς αυτό το σημαντικό σκοπό. Ευχαριστούμε θερμά τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης: την κα Βελεσιώτου και τους συνεργάτες της για την υπέροχη συναυλία της ,την Ιερά Μητρόπολη, το Δήμο Καρδίτσας, την Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, την ΠΕΔ, την Κασταλία κλινική, το εργοστάσιο Στέβια, όλους τους χορηγούς που διαφημίστηκαν στο έντυπο της διοργάνωσης που διανέμεται δωρεάν, τις επιχειρήσεις που διαφημίστηκαν στα μπλουζάκια των εθελοντών, τους υποστηρικτές μας και τους χορηγούς επικοινωνίας. Η ευγενική προσφορά τους είναι αναρτημένη και στο διαδίκτυο στη σελίδα της διοργάνωσης www.dryadesenplo.gr, όπου θα παραμείνει για όλο το έτος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους δεκάδες εθελοντές που με την άψογη συμπεριφορά τους ‘αγκάλιασαν’ το σημαντικό αυτό εγχείρημα και συνέβαλαν στην επιτυχία του. Η βοήθεια που παρείχαν όλοι ήταν συγκινητική και ελπιδοφόρα για τη συνέχιση των δράσεων μας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την επιστημονική – καλλιτεχνική επιτροπή της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Kο Γουδήρα, Κα Καγιαλόγλου ,Κα Αργυροπούλου,Κο Οικονομάκο,Κο Καρβούνη,για την παρουσία τους , την ηθική και κριτική τους υποστήριξη.

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία Δρυάδες εν Πλώ

Η Πρόεδρος
Μαρία Καραπαναγιώτη
εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

DSC06013


Total
0
Shares
Previous Article

Το «Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό» παρουσιάστηκε και στην Ισπανία

Next Article

Τρίκαλα: Συνελήφθη 25χρονος για μεταφορά παράτυπου αλλοδαπού

Total
0
Share