Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

3η Γιορτή Ρόκας από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων

roka-afisaΣτο δροσερό χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μοσχολουρίου όπου και στεγάζει τις δράσεις του, ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων υποδέχεται τα μέλη και τους επισκέπτες του στην 3η Γιορτή Ρόκας, την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία του καλαμποκιού ως βασικού προϊόντος της καραγκούνικης διατροφής.

Το καλαμπόκι σε όλες τις μορφές της επεξεργασίας του αποτέλεσε βασικό στοιχείο της τοπικής διατροφικής αλυσίδας, αλλά και τον βασικό παράγοντα επιβίωσης του ντόπιου πληθυσμού σε περιόδους πείνας.

Ο Σύλλογος τα τελευταία χρόνια καλλιεργεί το δικό του καλαμπόκι το οποίο προσφέρει στη Γιορτή της Ρόκας που με τόση αγάπη έχει αγκαλιάσει ο κόσμος.

Στη φετινή εκδήλωση συμμετέχουν μουσικοχορευτικά σύνολα του Μορφωτικού Συλλόγου σε τοπικά και λαϊκά τραγούδια και χορούς, καθώς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Τριγώνου Έβρου  και Αμπελακίων Ορεστιάδας.

Συνοδεύουν οι μουσικοί: Ναπολέων Μουλιάκος: μπουζούκι, Βάιος Κρικέλης: κιθάρα,  Λεωνίδας Θανασούλας: κιθάρα, Ρίτσα Πέτσα: τραγούδι, Στάθης Πασχάλης: τραγούδι, Πάνος Καπνογιάννης: κρουστά και Μιχάλης Ανδρέου: γκάιντα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Σοφάδων.




Total
0
Shares
Previous Article

Aρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων του προγράμματος Επισιτιστικής βοήθειας

Next Article

"Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα" στο 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας (φωτο-video)

Related Posts