Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σήμερα Δευτέρα στον εξωτερικό χώρο του Ωδείου Καρδίτσας “Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης”

Σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 στις 8:00 το βράδυ οι εκδηλώσεις του 39ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας
39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σήμερα Δευτέρα στον εξωτερικό χώρο του Ωδείου Καρδίτσας "Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης"

39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σήμερα Δευτέρα στον εξωτερικό χώρο του Ωδείου Καρδίτσας “Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης”

Σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 στις 8:00 το βράδυ οι εκδηλώσεις του 39ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθούν στον  εξωτερικό χώρο του «Ωδείου Καρδίτσας-Κωσταντίνος Ευθυμιάδης», με έργα κλασικής μουσικής σύγχρονων συνθετών με το καταπληκτικό «Duo Dis» με τον διακεκριμένο κοντραμπασίστα Svetozar Vujic και την Darinka Todorov στο πιάνο.

Ο Νομός Καρδίτσας πρωτοπορεί πανελλαδικά, όντας ο πρώτος Νομός στην Ελλάδα που ξεκίνησε την πολιτιστική και μουσική δράση από την πρώτη ημέρα του ανοίγματος των συναυλιών.

Το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιείται με την ουσιαστική συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Λίμνης Νικολάου Πλαστήρα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας,  την υποστήριξη  της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων,  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και με μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός-πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ που επανεκκινεί την πολιτιστική ζωή της Καρδίτσας με πλήθος διεθνών εκδηλώσεων.

Το φετινό 39o Διεθνές  Φεστιβάλ Καρδίτσας, ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος χορωδιακός θεσμός της Ελλάδος, από τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους παγκοσμίως είναι αφιερωμένο στον Αρχιστράτηγο Ήρωα της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών με διακεκριμένα χορωδιακά σύνολα, a capella και με οργανική συνοδεία, με σολίστ Έλληνες και ξένους και μουσικά Σύνολα επιφυλάσσει το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στους φίλους του στην Καρδίτσα, στο Φανάρι, στη Λίμνη Πλαστήρα και το Μουζάκι από 28 Μαΐου έως 18 Ιουλίου 2021.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του με πολλές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους και σε διαφορετικές περιοχές, ώστε να γίνονται Κοινωνοί της Μουσικής ευρύτερα στρώματα της περιοχής της, απολαμβάνοντας έτσι το χορωδιακό τραγούδι, την κλασική μουσική, την έντεχνη και σύγχρονη μουσική, σε κάθε γωνιά του Νομού Καρδίτσας (Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου, Καρδίτσα, Μουζάκι, Λίμνη Πλαστήρα κλπ).

Σημαντικές προσωπικότητες συμμετέχουν ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής, όπως o Γιώργος Κουμεντάκης, συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Νις, διακεκριμένη μαέστρος Susana Kostic ο διακεκριμένος συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, τ. καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων και τ. Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο διεθνούς φήμης Ιταλός μαέστρος και καθηγητής  Leonardo Quadrini, ο συνθέτης και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων μουσουργών, καθηγητής στην έδρα της σύνθεσης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ιωσήφ Παπαδάτος, ο συνθέτης Ιωσήφ Βάλετ, ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης, ο συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, η καθηγήτρια της Μουσικής Ακαδημίας των Τιράνων  Silvia Skenderi, ο συνθέτης Χρήστος Αναστασίου και άλλοι.

Το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στον Καρδιτσιώτη Αρχιστράτηγο και Ήρωα της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη (1780-1827), στον κορυφαίο ποιητή Δάντη Αλιγκέρι (1265-1321) για τα 700 χρόνια από τον θάνατό του, στους κορυφαίους συνθέτες  Josquin  Desprez (1440–1521) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Michael Praetorius  (1571–1621) και Jan P. Sweelinck (1562–1621)  για τα 400 χρόνια από το θάνατό τους και Camille Saint-Saëns (1835–1921) για τα 100 χρόνια από το θάνατο του.

Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ. Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 39 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ποιοτική μουσική, την κλασική και το χορωδιακό τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας.

Σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου  2021 στον ανοιχτό χώρο του  «Ωδείου Καρδίτσας-Κωσταντίνος Ευθυμιάδης» θα εμφανιστεί:

Το Μουσικό Σχήμα “Duo Dis” από το Βελιγράδι, με τον Svetozar Vujic Borski στο κοντραμπάσο και την Darinka Todorov στο πιάνο.




Total
0
Shares
Previous Article
troxaio asthenoforo

Λάρισα: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τρακτέρ – Τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός

Next Article
Tο νέο διαστημοδρόμιο του Ίλον Μασκ έχει ελληνικό όνομα

Tο νέο διαστημοδρόμιο του Ίλον Μασκ έχει ελληνικό όνομα