Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος

Στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος συνεχίζει να βρίσκεται το 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει (έως τις 23 Μαρτίου) η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επί σκηνής την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου που διαγωνίστηκε με το έργο της Αγκάθα Κρίστι «Η ποντικοπαγίδα» και πραγματικά η αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου αποδείχτηκε πολύ λίγη για να χωρέσει όλο τον κόσμο που συνέρρεε από πολύ νωρίς για να απολαύσει θέατρο.

Η συμμετοχή του θεατρόφιλου κοινού είναι καθημερινά εντυπωσιακή αποδεικνύοντας πως η Καρδίτσα είναι η πόλη του θεάτρου και πρωτοπορεί στον τομέα του πολιτισμού.

Με τον τρόπο αυτό, η περιοχή μας επί ένα δεκαήμερο βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτιστικού χάρτη με μια διοργάνωση αντάξια του κύρους του θεσμού.

Η Κριτική Επιτροπή, που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της αξιολόγησης, αποτελείται από τον θεατρικό συγγραφέα, δημοσιογράφο, μυθιστοριογράφο Γιώργο Α. Χριστοδούλου, τον ηθοποιό, σκηνοθέτη, καθηγητή υποκριτικής Γιάννη Μόρτζο, την ηθοποιό, χορεύτρια, χορογράφο Τζόυς Μιχαηλίδου, τον μουσικοσυνθέτη Κωστή Ζευγαδέλη και τη σκηνογράφο, ενδυματολόγο Χριστίνα Κωστέα.

Στο μεταξύ, για ακόμη μια χρονιά, υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης όλων των παραστάσεων μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr) έτσι ώστε οι όπου γης Έλληνες να μπορέσουν να ζήσουν αυτή τη μαγεία του θεάτρου.

Παρουσιάζει η Ρίτσα Τσικρίκα.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

Το πρόγραμμα του επόμενου διημέρου

Κυριακή 17 Μαρτίου

Δημοτικό Κινηματοθέατρο – Ώρα 8.30μμ.

>Το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών θα διαγωνιστεί με το έργο «Γάμος άνευ νύμφης» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή

Δευτέρα 18 Μαρτίου

Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας (Πλαστήρα 66) – Ώρα 5.30 μ.μ.

Οι φίλοι της τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν την ιστορία της Σκηνογραφίας από την Αρχαία Ελλάδα, το Ιταλικό Θέατρο της Αναγέννησης μέχρι τις πιο μοντέρνες εκδοχές από την έμπειρη Σκηνογράφο & Ενδυματολόγο κ. Χριστίνα Κωστέα.

Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας (Πλαστήρα 66) – Ώρα 6.30 μ.μ.

Ο μουσικός και συνθέτης κ. Κωστής Ζευγαδέλλης θα μιλήσει για τη μουσική επένδυση, αντλώντας από την μακρά εμπειρία του στο θέατρο, τον κιν/φο, την τηλεόραση και τη διαφήμιση.

Δημοτικό Κινηματοθέατρο – Ώρα 8.30μμ.

>Τιμητικό αφιέρωμα στον ηθοποιό, συνθέτη και μουσικό Γιάννη Ζουγανέλη

Ομιλητής: Γιώργος Μπανάτσας, δημοσιογράφος

>Η Κεντρική Σκηνή Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου ΑΠΟΛΛΩΝ θα διαγωνιστεί με το έργο «Μάνα, μητέρα, μαμά» του Γιώργου Διαλεγμένου


theatro 1

theatro 3

theatro 4

theatro 5Συνδιοργανωτές: η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Συμπαραστάτης η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική ΚΑΣΤΑΛΙΑ, ΘΕΟΝΗ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας και ΕΡΤ Βόλου.




Total
0
Shares
Previous Article

Βράδυ Σαββάτου (30/3) ο τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΚ 2018-19!

Next Article

Υπ.Παιδείας: Ανακοινώθηκε το νέο εξεταστικό σύστημα

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…