Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με επιτυχία συνεχίζεται το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

 

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου συνεχίζεται το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει (έως και τις 18 Μαρτίου) η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Την Κυριακή 11 Μαρτίου εμφανίστηκε επί σκηνής η Θεατρική Ομάδα ΣΧΗΜΑ Δήμου Αλιάρτου η οποία διαγωνίστηκε με το έργο «Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαϊδη.

Αυτός ήταν ο δεύτερος κατά σειρά διαγωνιζόμενος θίασος από τους οχτώ συνολικά που έχουν επιλεγεί και διεκδικούν τα 12 τιμητικά Βραβεία του Φεστιβάλ καθώς επίσης και το Βραβείο κοινού.

Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης έχουν αναλάβει τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και συγκεκριμένα: ο σκηνοθέτης Βασίλης Κυρίτσης, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, ο μουσικοσυνθέτης Λουκάς Θάνος, η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Χριστίνα Κωστέα και ο ηθοποιός Παύλος Βησσαρίου.

Εκτός από τις παραστάσεις, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τιμητικά αφιερώματα σε κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου και της Τέχνης αλλά και μια σειρά από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Επί ένα δεκαήμερο η Καρδίτσα βρίσκεται στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος με μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου αποδεικνύοντας πως αγαπάει πραγματικά το θέατρο.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την εντυπωσιακή συμμετοχή του θεατρόφιλου κοινού που καθημερινά γεμίζει ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου προκειμένου να παρακολουθήσει τις παραστάσεις και να βιώσει τη μαγεία του θεάτρου.

Συμμέτοχοι όμως μπορούν να γίνουν και οι όπου γης Έλληνες αφού υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης όλων των παραστάσεων μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).

Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ: η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας. Συμπαραστάτης η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγοί: Ενεργειακή Κάμπου Δήμου Καρδίτσας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική ΚΑΣΤΑΛΙΑ, Εταιρεία ΘΕΟΝΗ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό, K&P Kafantaris-Papakostas S.A. Cotton ginning & oil mills. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας και ΕΡΤ Βόλου.

Παρουσιάζει η Ρίτσα Τσικρίκα.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

 

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Τρίτη 13 Μαρτίου – Ώρα 8.30μμ.

> Ένωση Μικρασιατών Θήβας με το έργο «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου

Τετάρτη 14 Μαρτίου – Ώρα 8.30μμ.

> Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας με το έργο «Μαλλιά κουβάρια» του Νικόλαου Λάσκαρη

Ομιλητής: Διονύσης Τσακνής, συνθέτης-στιχουργός-ερμηνευτής

 Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 8.30μ.μ.

> Δημοτικό Κινηματοθέατρο: Τιμητικό αφιέρωμα στην ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Δευτέρα 12 έως Πέμπτη 15 Μαρτίου, ώρα 18:45 έως 8:00 μ.μ.

Θεατρικό STUDIO με τον δημοσιογράφο & συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη: «Γράψε – Παίξε το έργο σου»: Εργαστήρι θεάτρου από το κείμενο έως την παράσταση.

Χώρος: ΚΙΕΡΙΟΝ ξενοδοχείο (αίθουσα σεμιναρίων).

Η παράσταση θα ανέβει την Παρασκευή 16 Μαρτίου, ώρα 6:00 έως 8:00 μ.μ. στο Θέατρο «Όψεις» (Γαρδικίου 8, όπισθεν Παυσιλύπου). Είσοδος ελεύθερη.

Τρίτη 13 Μαρτίου, ώρα 12:00 μ.μ.

Συνάντηση των μαθητών Καλλιτεχνικής Παιδείας του 4ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας με την ηθοποιό Λυδία Φωτοπούλου: Ερωτήσεις – απαντήσεις για τη ζωή και την εμπειρία της ηθοποιού.

Χώρος: Θέατρο «Όψεις» (Γαρδικίου 8, όπισθεν Παυσιλύπου)

Τετάρτη 14 Μαρτίου, ώρα 10:00 π.μ. 

Θεατρικό παιχνίδι με θέμα «Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος»

Χώρος: Δ ΄ Παιδικός Σταθμός Δήμου Καρδίτσας (Καμινάδων)

Επιμέλεια εκδήλωσης: η παιδαγωγός θεάτρου Σύλβια Σινάνη

Τετάρτη 14 Μαρτίου, ώρα 11:00 έως 14:00

Επιμορφωτικό σεμινάριο Α ΄θμιας με θέμα «Η θεατρική παράσταση από τη θεωρία στην πράξη». Η αναπληρώτρια καθηγήτρια θεατρικών σπουδών ΕΚΠΑ  Ευανθία Στιβανάκη θα αναλάβει τη θεωρητική εισήγηση και η ηθοποιός Δήμητρα Χατούπη θα υποδείξει στους εκπαιδευτικούς πώς να στήσουν μια σχολική παράσταση.

Χώρος: Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας (Ν. Πλαστήρα 66).

PARASTASEIS 1

PARASTASEIS 2

PARASTASEIS 3




Total
0
Shares
Previous Article

Δήμος Καρδίτσας: Καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου

Next Article

Αναζήτηση προσωπικού από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝΚΑ Α.Ε.)