Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας: Ρεσιτάλ Πιάνου με τη Σοφία Ματσάγκου

Σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ.

Μια μοναδική βραδιά κλασσικής Μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι, στα πλαίσια του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 9:30  το βράδυ στην αίθουσα του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης,  με την Ελληνίδα πιανίστρια, Σοφία Ματσάγκου που ήδη κάνει σημαντική καριέρα και έχει πραγματοποιήσει πολλά ρεσιτάλ αποσπώντας ευμενείς κριτικές και βραβεία.a 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με τη συμβολή της  Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Νομαρχίας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και Διεθνώς.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Καθηγητής και Μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης.

Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 34 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που συνίστανται σε: βραδιές όπερας, μουσικής δωματίου, συμφωνικής μουσικής, ρεσιτάλ σε διάφορα όργανα, συνέδρια, συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια,  συναυλίες κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής, επίσης περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής και άλλων ειδών τέχνης. Πρόσθετα υλοποιούνται σημαντικά αφιερώματα σε προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Σπύρος Αργύρης, o Θεόδωρος Αντωνίου, ο Νικόλαος- Ugo Φώσκολος κ.α.

Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Φεστιβάλ από πλευράς  σολίστ υπερβαίνει τους τριάντα (30) συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, Η.Π.Α., Βουλγαρία, Ν. Κορέα, Ρωσία κ.τ.λ.) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ έτος τους πέντε χιλιάδες πεντακόσιους εκτελεστές (5500).

Η Σοφία Ματσάγκου μαθήτευσε κοντά στη διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό Αγάθη Λειμονή. Είναι απόφοιτος του Ελληνικόυ Ωδείου (Δίπλωμα Σολίστ με βαθμό  Άριστα Παμψηφεί και Ά Βραβείο) και της Schola Cantorum των Παρισίων (Diplôme Supérieur και Diplôme de Virtuosité με βαθμό Άριστα Παμψηφεί). Επίσης, ολοκλήρωσε τις θεωρητικές τις σπουδές λαμβάνοντας τα Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με βαθμό Άριστα (τάξη Γ. Αραβίδη).

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμους Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς λαμβάνοντας Α’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου “X.O.N.”,  Α’ Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου “Τhe Muse”, Β’ Βραβείο στο Διαγωνισμό Πιάνου  “Βarcellona Pozzo di Gotto” κα.

Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Badminton Theater, Half Note Jazz Club, Παρνασσός, Athenaeum κ.α.), Πόρο, Κοζάνη, Τήνο, Άργος και σε χώρες όπως Γαλλία (Παρίσι), Βέλγιο (Αμβέρσα), Ιταλία (Βενετία, Σικελία, Περούτζια), Ρωσία ( Μόσχα) καθώς και Ηνωμένο Βασίλειο(hebden bridge international piano festival 2016).

Έχει συμπράξει με την Ορχήστρα Sinfonietta Aθηνών, ερμηνεύοντας  το Κοντσέρτο για Πιάνο σε Ρε Ελάσσονα του J.S. Bach καθώς και το Κοντσέρτο για Δυο Πιάνα σε Ντο Ελάσσονα  του J. S. Bach και το Κοντσέρτο για  Δυο Πιάνα σε Μι ύφεση Μείζονα του W.A. Mozart ως πιανιστικό ντουο με τη σολίστ Σωτηρία Κίτσου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη.

Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Είναι φοιτήτρια του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Διδάσκει στο Ελληνικό Ωδείο Αμαρουσίου.

Το πρόγραμμα της Σοφίας Ματσάγκου έχει ως εξής:

  • Scarlatti Sonata in A major K24, L495 (4′)
  • Rameau L’ Egyptienne (from Suite A minor, Nouvelles Suites de Pieces de Clavecin) (3′)
  • Bach/Busoni Chaconne in D minor (18′)
  • Bach/Liszt Prelude in A minor (4′)
  • Chopin Valse in A minor Op 34 No.2 (5′)
  • Valse in E flat major Op 18 (5′)
  • Scherzo No 1 in B minor Op 20 (10′)
  • Debussy L’ Isle Joyeuse (6′)

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων 9:30 μ.μ.

 

ΧΟΡΗΓΟΙΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ, ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, ΗΟΤΕL KIERION, VIDEO ΚΟΛΟΒΟΣ, DOBRA FRUITS, MOUZAKI PALACE HOTEL.




Total
0
Shares
Previous Article

Τις προτάσεις τους στα θέματα που απασχολούν την παιδική και νεανική ηλικία κατέθεσαν οι «έφηβοι βουλευτές»

Next Article

Μουζάκι: Η τελική 12άδα της Εθνικής Βόλλεϋ Πανκορασίδων

Related Posts