Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

33η Τελετή Απονομής των Ετησίων Δημοσιογραφικών Βραβείων

Η 33η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλοπούλου, εκπροσώπων  της πολιτικής, θρησκευτικής, στρατιωτικής ηγεσίας, εκπροσώπων φορέων και πλήθος δημοσιογράφων και καλεσμένων στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Το ΔΣ του Ιδρύματος, με ομόφωνη απόφασή του απένειμε Ειδική Τιμητική Διάκριση στο ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ σε αναγνώριση του πολύπλευρου κοινωνικού, ανθρωπιστικού, φιλεκπαιδευτικού και πολιτιστικού έργου του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχει επιδείξει εδώ και πάνω από 20 χρόνια

ΒΡΑΒΕΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
Τα πέντε  βραβεία του Ιδρύματος απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο στους δημοσιογράφους (κατά αλφαβητική σειρά) στους:

  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Για την άμεση και αντικειμενική κάλυψη της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης και την ανάδειξη της αλληλεγγύης στον άνθρωπο που επέδειξαν οι νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου.
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΙΑ) ΚΟΣΙΩΝΗ. Για τις σημαντικές συνεντεύξεις που εξασφάλισε και παρουσίασε με διεθνείς και ελληνικές προσωπικότητες στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκπομπής «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» καθώς και για τον χειρισμό της στα θέματα της επικαιρότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ».
  • ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟ Για την διάκρισή του στην αντικειμενική παρουσίαση του πολιτικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα « ΤΑ ΝΕΑ».
  • ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΠΑΝΑ Μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ για την ερευνητική δημοσιογραφική προσέγγιση και την ανάδειξη των ανθρώπινων, προσωπικών ιστοριών ώστε να αποδοθεί ολοκληρωμένα η γνήσια διάσταση του προσφυγικού ζητήματος.
  • ΑΝΤΩΝΗ ΣΡΟΪΤΕΡ Για την αντικειμενική κάλυψη της ειδησεογραφίας και την ανάδειξη κοινωνικών ρεπορτάζ μέσα από το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA TV και την τηλεοπτική  του εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΑ».

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Επίσης, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος απονεμήθηκαν τα Ειδικά Βραβεία:
– Βραβεία Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ με χορηγό τη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Βραβείο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΤΣΗΣ» στον 
ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR CHANNEL»

Βραβείο «ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΑΛΑΡΗΣ» στην ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΚΡΙΚΑ για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή – ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στον «ALPHA TV».

Βραβείο Οικονομικού Ρεπορτάζ στους: ΝΙΚΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ για την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης σε θέματα του οικονομικού ρεπορτάζ μέσα από τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ. Και ΓΕΩΡΓΙΟ  ΓΑΤΟ για την κάλυψη του οικονομικού και ασφαλιστικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ».

  • Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ στην ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ για την ανάδειξη θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν την περιφέρεια Θεσσαλίας στην ημερήσια εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ».
  • Βραβείο Ξένου Τύπου και Ανταποκριτών «ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ» στον ΙΣΑΑΚ ΚΑΡΙΠΙΔΗ για την 20χρονη πορεία του ως ανταποκριτής στο Λονδίνο για ελληνικά και  κορυφαία ευρωπαϊκά ΜΜΕ.
  • Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» με χορηγό την ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ στον ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΠΑΤΟΥΛΑ για την έκδοση της εφημερίδας «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ» η οποία κυκλοφορεί ανελλιπώς  από το 1979 μέχρι σήμερα.
  • Βραβείο Δημοσιογραφίας & Τεχνολογίας «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ» με χορηγό το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ECI) στον ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΠΙΤΣΗ για την διαχρονική του συμβολή σε θέματα  Ποιοτική Δημοσιογραφία καθώς και για  τον καθοριστικό του ρόλο στην δημιουργία της Ελληνικής υπηρεσίας του Euronews.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μπότση απένειμε Τιμητικές Διακρίσεις στους:

  • ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΜΗ για την ευδόκιμη και με ήθος παρουσία του στην ελληνική δημοσιογραφία.
  • ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ «ΔΗΜΟΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ, στο Δίκτυο Εθελοντών “Δημοσιογράφοι σε Δράση” (Journalists Acting) για τη δημιουργία 10 πλήρως εξοπλισμένων παιδικών/νεανικών βιβλιοθηκών σε ακριτικές ή απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.
  • -ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟ για την επιτυχημένη και πολυβραβευμένη πορεία του ως φωτορεπόρτερ.
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΒΛΑΧΟ για την ευδόκιμη πορεία του ως σκιτσογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά.
  • ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟ για την πολυετή επιτυχημένη του πορεία στο αθλητικό ρεπορτάζ.
  • ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ» ως την αρχαιότερη ημερήσια εφημερίδα της Κρήτης και μια από τις παλαιότερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της χώρας.
  • ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ για την συμπλήρωση των 100χρόνων από την ίδρυσή της.
  • ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΧΗΤΗΣ» ως την αρχαιότερη εβδομαδιαία εφημερίδα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Στην εκδήλωση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπιου Παυλόπουλου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Εκ μέρους του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργος Βαρεμένος, εκ μέρους του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος Τύπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο Πανοσιολογιότατος Χρυσόστομος,  ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτριος Τζανακόπουλος, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος,  εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων,  του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού,  των ΑΝΕΛ, της Ένωσης Κεντρώων, οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων, οι Δημήτρης Μάρδας, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Ευαγγελία Καρακώστα (ΣΥΡΙΖΑ),   Γιάννης Τραγάκης,  Όλγα Κεφαλογιάννη,  Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Αθανάσιος Μπούρας, Γιάννης Ανδριανός, Χρήστος Μουκώρος, Φωτεινή Αραμπατζή, Βασίλης Γιόγιακας (ΝΔ), Γιώργος Αμυράς (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ), Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, Κωνσταντίνος Κατσίκης (ΑΝΕΛ), Ιωάννης Σαρίδη, Δημήτρης Καραβέλας, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (Ε.Κ.) Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριος Σιούφας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου κύριος Γιώργος Πατούλης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων, Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, δήμαρχοι, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, η εθνική πρέσβης της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης κυρία Αικατερίνη Παναγοπούλου, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, πρόεδροι και μέλη των  Δ.Σ των δημοσιογραφικών ενώσεων (Π.Ο.Ε.Σ.Υ, Ε.Σ.Η.Ε.Α, Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, Ε.Σ.Η.Ε.Θ.ΣΤ-Ε.Ε, Ε.Σ.Π.Η.Τ, Ε.Δ.Ι.Π.Τ) κ.ά.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση  κ. Πάνος Καραγιάννης κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς και ο πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α Σταμάτης Νικολόπουλος




Total
0
Shares
Previous Article

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Next Article

Συνάντηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντή με την Αν. Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου