Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

32ο Π.Φ.Ε.Θ.: Το τιμητικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Σωτήρη Χατζάκη

Για την προσφορά του στο χώρο του θεάτρου και της Τέχνης τιμήθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης, το βράδυ της Πέμπτης 10 Μαρτίου, στα πλαίσια του 32ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού.

Στο έργο και την προσωπικότητά του αναφέρθηκε ο σκηνογράφος – ενδυματολόγος κ. Γιάννης Μετζικώφ κάνοντας λόγο για έναν πολύ σημαντικό δάσκαλο. Μέσα από μια σειρά εύστοχων ερωτήσεων προς τον ίδιο τον τιμώμενο, ο κ. Μετζικώφ κατάφερε να ξεδιπλώσει πολλές και σημαντικές πτυχές του χαρακτήρα του, αλλά και να φωτίσεις αρκετές στιγμές από την καριέρα του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζάκης δήλωσε πως αγαπάει τους ανθρώπους που ξοδεύονται υπέρ κάποιου και πως το θέατρο είναι πάντα δίπλα στον μοναχικό και ταλαιπωρημένο άνθρωπο. Έστειλε, εξάλλου, και πολλά σημαντικά μηνύματα όπως ότι : «Λαός που χάνει τη γλώσσα του είναι καταδικασμένος στην αφάνεια. Ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί σωστά τη γλώσσα είναι ένας επικίνδυνος πολίτης για το σύστημα. Είναι έτοιμος να αντισταθεί στις επιταγές και τις υποταγές της εξουσίας».

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος ο οποίος συνεχάρη τον κ. Χατζάκη για την πολύ σημαντική του πορεία και του ευχήθηκε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Ο κ. Αλεξάκος μίλησε και για το θεσμό επισημαίνοντας την τεράστια προσφορά τόσο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, όσο και των μελών της Κριτικής Επιτροπής και κατέληξε λέγοντας πως «Αυτό το μέρος του Φεστιβάλ με τα τιμητικά αφιερώματα είναι πάρα πολύ σημαντικό και δίνει ένα προστιθέμενο κύρος στο Φεστιβάλ».

Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει τη Θεατρική Ομάδα «Θεατροδότες» της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας που παρουσίασε το έργο «Η Τρίτη Κόρη» της Κυριακ΄ςη – Κορίνας Πάντου – Ζιάκου.

Οι διαγωνιζόμενοι αξιολογούνται από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου και πιο συγκεκριμένα από :

  • Τον Γιάννη Μόρτζο, ηθοποιό – σκηνοθέτη – καθηγητή υποκριτικής
  • Τη Λίνα Ζαρκαδούλα, σκηνοθέτιδα
  • Τον Βύρωνα Φιδετζή, μαέστρο – σολίστα – μελετητή της ελληνικής μουσικής
  • Τον Αντώνη Χαλκιά, σκηνογράφο
  • Τον Μηνά Βιντιάδη, δημοσιογράφο – συγγραφέα

Το Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 13 του μήνα, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3, τον 102fm και την ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Οι παραστάσεις ξεκινούν καθημερινά στις 8.30μ.μ., με συμβολικό εισιτήριο 5 ευρώ. Το πρόγραμμα παρουσιάζει η Βασιλική Μακρή, ηθοποιός.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης μέσω του site της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Συλλόγων : www.enpolis.gr

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 12 Μαρτίου

Δημοτικό Κιν/θέατρο Καρδίτσας – Ώρα 8.30μμ.

> Τιμητικό Αφιέρωμα

Στον συνθέτη, στιχουργό, ερμηνευτή Διονύση Τσακνή

Ομιλητής : Κώστας Τσιάνος, σκηνοθέτης

> Διαγωνιστικό μέρος

Κεντρική Σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου (Δ. Κορινθίων) «ΑΠΟΛΛΩΝ» με το έργο «Ο ΦΟΝΙΑΣ» του Μήτσου Ευθυμιάδη

xatzakis-1 xatzakis-2 xatzakis-3

ΧΟΡΗΓΟΙ :

  • Ενεργειακή Κάμπου Δήμου Καρδίτσας Α.Ε. Ο.Τ.Α.
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
  • Επιμελητήριο Καρδίτσας
  • Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
  • MonoΤΕΧΝΙΚΗ Καρδίτσας (Β. Ξώλιας – Π. Στάθης Ο.Ε.)
  • Παπαδόπουλος Ιωάννης – Dunlopillo
  • Κατάστημα Ρούχων PINK WOMAN



Total
0
Shares
Previous Article

Αποκριάτικος χορός και κοπή πίτας από το ΚΔΑΠ Προδρόμου

Next Article

Υπαίθριο λούνα παρκ στην πλατεία Πλαστήρα ενόψη Πάσχα

Related Posts