31 Αυγούστου: Σε 54 24ωρα κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια για νέα ΔΣ – ΠΣ – Περιφερειάρχες – Δημάρχους και Κοινοτάρχες

Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

31 Αυγούστου: Σε 54 24ωρα κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια για νέα ΔΣ – ΠΣ – Περιφερειάρχες – Δημάρχους και Κοινοτάρχες

Ο κλιματικός καύσωνας του Ιουλίου συναγωνίζεται τον …πολιτικό καύσωνα της προεκλογικής αυτοδιοικητικής περιόδου ενόψει κατάρτισης ψηφοδελτίων – εναλλακτικών συνδυασμών, νέων συμπράξεων και καλπών της 8-10-23 (54 μέρες έως κατάθεση ψηφοδελτίων στα πρωτοδικεία και 92 έως τοπικές εκλογές).

Το εκλογικό σύστημα παραμένει ως έχει : αντιαποκεντρωτικό – αντισυμμετοχικό – αντικοινοτικό, με πολλούς όρους και κοστοβόρες προϋποθέσεις, που σίγουρα θα απομακρύνει στελέχη και κόσμο από την ενεργό εμπλοκή στα τοπικά δρώμενα, θα αυξήσει την αποχή και απαξίωση της τοπικής δημοκρατίας …της ενημέρωσης και ισότιμης συμμετοχής.

Το Αρχηγικό μοντέλο έχει κυριαρχήσει και οι μονοκρατορικές αντιλήψεις επιβάλλουν σιωπή και υποταγή όλων στον «Μέγα Ηγέτη» που έχει εκ του νόμου το αποκλειστικό προνόμιο «ανακήρυξης» υποψηφίων για Δήμο και Κοινότητες, για Αντιπεριφέρειες και ΠΣ.

Άλλα η Δημοκρατία και η γνήσια Αυτοδιοίκηση κελεύουν … άλλα – ακριβώς αντίθετα – οι « Ηγέτες» πράττουν !!!

Οι 348 ΟΤΑ (335 Δήμοι – 13 Περιφέρειες – και 6500 κοινότητες) έχουν μεταλλαχθεί σε βραχίονες του κομματισμού και ‘σώματα’ της κεντρικής διοίκησης.

Λίγοι αντιδρούν, ελάχιστοι αντιλέγουν …

Η Χώρα συρρικνώνεται δημογραφικά, η πολιτική και συμμετοχικότητα νεκρώνεται, η Αυτοδιοίκηση περιορίζεται σε … ΤΑ Αττικής – Θεσσαλονίκης και 80 αστικών πόλεων …

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία, ο ΕΧΤΑ μετατρέπονται σε … κενό γράμμα.

•Στα καθημάς, στα εκλογικά της ορεινής πατρίδας, παρατηρούμε τα εξής:

1. Πέπλο μυστικοπάθειας, μη ενημέρωση κοινής γνώμης, μη απάντηση αιρετών αρχόντων σε παρεμβάσεις δημοτών και έγγραφα δημοσίων Αρχών.

2. Μη Απολογισμός Πεπραγμένων τετραετίας από Δημοτική Αρχή, πλήρης απαξίωση κανόνων και πολιτών. Μη παραγωγή ουσιαστικού έργου σε υποδομές και κοινωνικό τομέα.

3. Η «εναπομείνασα» Αντιπολίτευση εκκωφαντική σιωπή και απραξία. Προ πολλών μηνών προτείναμε την επίσκεψη συμβούλων σε όλα τα χωριά, την καταγραφή μη Έργων και φωτογράφιση.

Έκδοση ειδικού Εντύπου (Φυλλαδίου) και διανομή στους δημότες προς ενημέρωση.

•• «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης» κατά τον Ιάκωβος Μέγερ.

4. Στο ΔΣ Αργιθέας έχουν σημειωθεί διαγραφές, παραιτήσεις, προσχωρήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις ήδη από 2022.

Η κοινή γνώμη δεν έχει αντιληφθεί: ποιο ήταν τελικά το … διακύβευμα, το επίδικο για τα ρήγματα και τις συγκολλήσεις;

Το πρόταγμα του Γενικού Πατριωτικού Συμφέροντος έναντι της ατομικής βολής ή το αντίστροφο: η κατάκτηση έμμισθης θέσης τοπικής εξουσίας;

Όσοι – μερικοί εξ αυτών – ήλθαν το 2019 με …’όραμα’ να φέρουν νέους Μεσσίες και να εκδιώξουν παλιούς αιρετούς, από καιρό τώρα σιωπούν, αδιαφορούν για την σκληρή καθημερινότητα των Αργιθεατών, σφυρίζουν …ένοχα και πιάνουν τον πάγκο.

Άφαντοι από διεκδικήσεις, προβολή αιτημάτων, στήριξη πολιτών …

Αποσπασματικές κινήσεις για συγκρότηση θνησιγενών – δήθεν αντιπάλων – σχημάτων, χωρίς αρχές, πρόγραμμα και σχέδιο.

Ο καύσων του καλοκαιριού μάλλον δεν βοηθάει ράθυμους και πονηρούς πολιτευτές.

Ήδη από Σεπτέμβριο 2022 είχαμε κτυπήσει το καμπανάκι! Ζητούσαμε σοβαρό αντίλογο στα όργανα του Δήμου, προβολή θέσεων και συνεχή ενημέρωση μέσω τύπου – ΜΜΕ και δίκτυα των 4000 δημοτών – Αργιθεατών.

Προτείναμε την επιτόπια αυτοψία των αιρετών στα χωριά που καταστράφηκαν από κυκλώνα Ιανού (Σεπτ 2020), τη φωτογράφιση, την καμπάνια … Ουδέν !!!

Η «Πατριωτική Εναλλακτική»- Π.Εν.Α, ως αυτόνομη αυτοδιοικητική κίνηση ενεργών Αργιθεατών ποτέ δεν κατέθεσε …όπλα, δεν προσχώρησε σε κυνήγι καρεκλών και επιμένει στο δημόσιο λόγο, την αυστηρή κριτική, με μαχητικότητα και αντικειμενικότητα. Έναντι Όλων !!!

Έτσι θα πορευθεί έως τις τοπικές εκλογές και μετά από αυτές …

Πατριωτικά – Ασυμβίβαστα – Μαχητικά!

Η Συμπολίτευση και η γραφειοκρατία του Δημαρχείου χρωστάει έγγραφες απαντήσεις σε κρίσιμα θέματα – αιτήματα μας:

Α. Πότε θα γίνει Απολογισμός και κυκλοφορήσει ειδικό έντυπο με έργα που εκτελέστηκαν ή σε εξέλιξη – σχεδιασμό. Με σαφή χρονοδιαγράμματα.

Β. Πότε θα λειτουργήσουν υπηρεσίες σε δημοτική ενότητα Αχελώου (προνοιακό Κέντρο, ΚΕΠ Αργυρίου κα).

* Επευκαιρία ξεκαθαρίζουμε: με πρόσφατο άρθρο μας στηρίξαμε τη λειτουργία του δυσπροσιτου ΚΕΠ Πετρίλου και των διοικητικών υπαλλήλων. Όμως απαιτούμε ισότιμη μεταχείριση τριών ενοτήτων με λειτουργία υπηρεσιών και ανοιχτά γραφεία και στον Αχελώο (Βραγκιανά – Αργύρι).

Απαιτεί ο κόσμος καθαρές λύσεις!

^Να γίνει εξορθολογισμός ωραρίων και σωστή κατανομή προσωπικού.

^Τα κτίρια ΚΕΠ να επισκευάζονται και οι υπάλληλοι να μπορούν να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες.

^Έχουμε τονίσει ότι οι υπάλληλοι που σταθερά παρουσιάζονται στον τόπο εργασίας είναι: Φαροφύλακες και Υπηρέτες των ορεινών δημοτών.

^Δεν κρίνονται από την ποσότητα έργου, αλλά από την ποιότητα και διάθεση εξυπηρέτησης των πολιτών.

@Όμως υπάρχουν φαινόμενα αργομισθίας και μη παρουσίας, που πρέπει να ελεγχθούν, να γίνει δίκαιη κατανομή ρόλων, να προσφέρουν όλοι όσα υποχρεούνται.

••• Φίλοι όλοι! Φιλτάτη η Αλήθεια!

^ Ίσως πικραίνουμε ορισμένους, αλλά προέχει το γενικό καλό …

Δημήτρης Παπακώστας 8-7-23

Total
0
Shares