Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

30 χρόνια Σχολής Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη – 10 χρόνια Δρυάδες εν Πλώ

            Αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωάννη Τρούκη ήταν η βαθιά συναισθηματική και καλλιτεχνική εκδήλωση για τα 30 χρόνια της Σχολής Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη και τα 10 χρόνια των Δρυάδων εν Πλώ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου το απόγευμα στο Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Πλήθος κόσμου, φίλοι και γνωστοί, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, των τοπικών φορέων και των αρχών τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, που καθήλωσε και συγκίνησε τους παρευρισκόμενους.

            Σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, στη σκηνή του Κινηματοθεάτρου που κοσμούσαν 2 έργα του Ιωάννη Τρούκη, μίλησαν για αυτόν οι:

                        Αποστόλης Πίτσαβος, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

                        Μαρία Ίφου, πρώην Δήμαρχος Φαρσάλων

                        Σπύρος Ματζαρλής

                        Παναγιώτης Νάνος

                        Μανώλης Βρέντζος, Θεμιστοκλής Μιχαλάκος

και διαβάστηκε επιστολή εκ μέρους της Σοφίας Κωτσαλή – Γονιτσιώτη, εκπροσώπου του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας. Το αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με ένα ολιγόλεπτο βίντεο για το έργο του καλλιτέχνη, που δημιούργησε ο Βασίλης Στάθης.

            Για τα 30 χρόνια της Σχολής Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη και τα 10 χρόνια των Δρυάδων εν Πλώ μίλησε η χορογράφος – εκπαιδευτικός – χοροθεραπεύτρια Μαρία Καραπαναγιώτη και διαβάστηκε ένα κείμενο της Νίνας Ρόδη, συγγραφέως – ποιήτριας. Παράλληλα, προβλήθηκαν βίντεο με υλικό από το πλούσιο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο της Σχολή Χορού και της Ομάδας Χορού, που αδιάκοπα δημιουργούν προσφέροντας χορό, χαρά και πολιτισμό.

            Στα πλαίσια της εκδήλωσης η ομάδα χορού Δρυάδες εν Πλώ παρουσίασε το έργο σύγχρονου χορού Feminam, που εμπνεύστηκε η χορογράφος Μαρία Καραπαναγιώτη, kai αποτελεί ένα ύμνο στη γυναίκα, παρουσιάζοντας τις διάφορες εκφάνσεις της. Τις αυθεντικές χορογραφίες της παράστασης συνόδευσε πρωτότυπη μουσική του Χρήστου Διαμαντή και του Ανδρόνικου Τρούκη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση δύο χορογραφιών από τις χορεύτριες των Δρυάδων εν Πλώ με αποσπάσματα από έργα των δέκα ετών ύπαρξης της ομάδας και τη συμμετοχή παλιών και νέων μελών αυτής. Η αίθουσα πλημύρισε συναισθήματα και οι θεατές φανερά συγκινημένοι ευχαρίστησαν τους συντελεστές για την εκδήλωση. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων πατήρ Σωτήριος Νικολόπουλος και η βουλευτής Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, η πρόεδρος του κέντρου κοιν Πρόνοιας Θεσσαλίας κα Ριζούλη ενώ επιστολή έστειλε ο βουλευτής Κώστας Τσιάρας.

xoros Troukis 1

xoros Troukis 2

xoros Troukis 3




Total
0
Shares
Previous Article

Τιμήθηκε στα Τρίκαλα, η επέτειος της αγροτικής – λαϊκής εξέγερσης του 1925

Next Article

Τριήμερο αφιερωμένο στον Συνεργατισμό πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα

Related Posts