3 Καποδιστριακες περιοχές…. 4 Δημοτικές παρατάξεις στην Αργιθεα!!!

 Καλωσορίζουμε ως αυτόνομη Δημοτική παράταξη “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ”- ΠΑΤΡΙ.Δ.Α, την λεπτομερή ανακοίνωση υποψηφιότητας του νυν Δημάρχου Αργιθέας και προέδρου ΔΣ του Ορεινου Δικτύου Πίνδος, Λ.Γ. Τσιβολα.

1.Με την ολοκλήρωση ψήφισης του νέου νόμου Κλεισθένη / εκλογικές Τροπολογίες, ολοκληρώνονται και οι υποψηφιότητες στην ορεινή περιοχή μας.

Η Απλή αναλογική,η χωριστή κάλπη για τους νέους Κοινοτάρχες και τα τρία Πενταμελή κοινοτικά συμβούλια (Βραγκιανα-Ανθηρο- Πετρίλο), δίνουν τη δυνατότητα καθόδου περισσότερων εκλογικών Συνδυασμών.

*Βρισκόμαστε 46 μέρες πριν την κατάθεση Ψηφοδελτίων στο αρμόδιο πρωτοδικείο Καρδίτσας (5 Μαϊου)& 66 μέρες πριν τις εκλογές της 26-5-2019.

-Με Κοινοτικές κάλπες, για Κοινοτάρχες και τρία ΚΣ
-Με Δημοτικές, για Δήμαρχο και Δημοτικούς συμβούλους
-Με Περιφερειακές, για Περιφερειάρχη και ΠΣ
– και Ευρωκάλπες……. για Ευρωβουλευτές….

2.Η παράταξη μας από τον Οκτώβριο 2010, συμπαραταχθήκε με την παράταξη του νυν δημάρχου, την “Ενιαία ΑΡΓΙΘΕΑ”, με βάση κοινό πρόγραμμα για Πατριωτική Ισότιμη Σχέση των 3 Καποδιστριακών περιοχών,το Κοινοτικό Αποκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης της Ενωμένης Αργιθέας των 20 Κοινοτήτων,που προσυπογράψαμε στην Καρδίτσα ( Κιέριο): Λ. Τσιβόλας – Δ. Παπακώστας – Κ. Ρέπας- Γ. Αργυρός…. ενώπιον 50 ιδρυτικών στελεχών μας!

-Λάβαμε το 49,5% των ψήφων…(2010)
-Το 2014, συνεχίσαμε την κοινή δύσκολη πορεία και μας τίμησε το 60,3% των Αργιθεατών!

*Ως παράταξη “ΠΑΤΡΙ.Δ.Α”-Αχελώου, εγγυηθήκαμε τη συνοχή και Προσφορά στον τόπο. Διαδραματίσαμε ρυθμιστικό καθοριστικό ρόλο!

Με παραλείψεις και λάθη…με ανηφόρες και… “τρικλοποδιές ημετέρων”…..

Το ισοζύγιο όμως έχει θετικό πρόσημο στα 9 έτη κοινής δράσης…..

Φυσικά ,θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο πολλά και πιο σημαντικά έργα…..

*Με κόπους και συγκρούσεις έγινε τελικά σεβαστή η Προγραμματική θέση μας για Αποκεντρωμένη Λειτουργία (Κέντρο Κοινότητας / Αλληλεγγύης στα Βραγκιανά – Αχελώο / ΚΕΠ στο Πετρίλο / ΚΕΠ στο Αργύρι- Τοπική Αντιδημαρχια σε Αχελωο και Ανατολική / κοινωνική πολιτική κλπ).

3.Παρότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος τα πρώτα χρόνια (2014-16) εξαιτίας του συγκεντρωτισμού και του “κλειστού Διευθυντηρίου” / για το οποίο ο Δήμαρχος, οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον κόσμο και σε όλους εμάς τους στενούς συνεργάτες του,χαρι στην υπερπροσπάθεια Αιρετών και Υπαλλήλων-καταφέραμε ο ορεινός Δήμος να σταθεί στα πόδια του,να συνεχίσουμε το έργο των προκατόχων μας(2011-14) , παραλαμβάνοντας με πίστη και μαχητικότητα τη … σκυτάλη!
Στη δεύτερη περίοδο (2017-2019) προχώρησαν έργα και μελέτες που έπρεπε να είχαν ξεκινήσει το 2015….. Συνέδραμε καθοριστικά και η Πατριωτική γραμμή της Αντιπολίτευσης! οφείλουμε να το σημειώσουμε…..
Όμως…. “κάλλιο αργά παρά ποτέ”, λέει ο θυμόσοφος Λαός μας, λαμβανομένων υπόψη και των Καλλικρατικων γραφειοκρατικών εμποδίων…..
4.Χαιρομαστε πραγματικά,που ο νυν δήμαρχος, αναγνωρίζει με τη δήλωση του το έργο των Δημοτικών Υπαλληλων και των ανιδιοτελων Συνεργατών του….
Γιατί υπήρξαν και…. “ιδιοτελείς στενοί του φίλοι”….που οφείλει να αποκαλύψει,αφού επικαλείται τη … γλώσσα της Αλήθειας!
*Από την πρώτη μέρα, είχαμε τονίσει ότι, χωρίς την αγαστη Συνεργασία Αιρετών/ Υπαλληλων/ Τεχνικών/ Εργατών και απλών ενεργών Αργιθεατων τίποτα δεν θα μπορούσε να κερδηθεί στη δυσπρόσιτη εκτεταμένη περιοχή (372.000 στρέμματα).

*Ως Αχελώος,όντας η πιο ενεργή Δημογραφικά περιοχή, δώσαμε ευκαιρίες στην Ανατολική, αναδείξαμε Επικεφαλής του Δήμου από τα χωριά της.
Έγινε με κόπο, υπέρβαση και υπέρ του γενικού συμφέροντος!
-Τώρα όμως,οι συνθήκες άλλαξαν…τα νέα δεδομένα απαιτούν άλλες λύσεις!

5.Με την απλή αναλογική,τη μείωση των εδρών ( ιδίως στην Ανατολική Αργιθέα),την κάθοδο δύο υποψηφίων από την περιοχή, δικαιώνονται οι αρχικές μας θέσεις για αναγκαιότητα Πατριωτικής Ενότητας με Υπέρβαση διαφορών του χθές…..
Φθάνει η Ώρα για κοινό Διάλογο και ειλικρινείς Προγραμματικές Συγκλισεις.
*Η κοινωνία μας είναι κουρασμένη ,ο κόσμος με πολλά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα ( υγείας, ανεργίας, φτωχοποιησης)….
*Οι πολλαπλές κάλπες,οι σταυροδοσιες,οι πιθανότητες δύο γύρων…. περιπλέκουν την όλη διαδικασία…..
Η αυτονόμηση των κοινοτήτων,των Κοινοταρχών και των τριών ΚΣ, ενισχύουν μεν το” κοινοτικό μοντέλο”- που πάντα πιστεύαμε,όμως προκαλούν και τη ” θεσμική πολυ-λειτουργικοτητα”,που ίσως δεν έγινε ακόμη αντιληπτή,δεν έχει … αφομοιωθεί από την κοινή γνώμη ή τους Αιρετούς,ακόμη…..

6.Η νέα κρίσιμη τετραετία/ δεκαετία,με τη νέα Γενική Απογραφή πληθυσμού 2021,μας επιφορτίζει με νέα Πατριωτικά Καθήκοντα.

Για Συνεννόηση- Συνεργασία- Κοινή δράση!

….και προεκλογικά….και μετεκλογικά!!!

Ξέρουμε έχει δυσκολίες η πρόταση μας, όμως δεν είναι…. ακατόρθωτη!

*Ήδη οι “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Αχελωου” έχουν αρχίσει το διάλογο με την παράταξη της “Αργιθεάτικης Συμμαχίας” του δάσκαλου Γ. Χασιώτη….

Προσκληθήκαμε, μαζί με τον ιστορικό Κοινοτάρχη Δημήτρη Τσίνα και άλλα στελέχη μας, στην εκλογική (μετά τις 25-1-19) εκδήλωση, στις17/2/2019, στο Ανθηρό….

Είμαστε ανοιχτοί στον Διάλογο με όλους τους Υποψηφίους Πατριώτες…..

Μας ενώνει η Ορεινή Πατρίδα, οι Αργιθεάτες, το μέλλον του Τόπου!!!

*Όντας, 24 χρόνια στα τοπικά δρώμενα [ 13 ως Συμπολίτευση/11 Αντιπολίτευση] και ξεκινώντας από την κοινοτική Αντιπολίτευση Βραγκιανών (1991-94) ,λόγω της πολύχρονης εμπειρίας και της αληθινής σχέσης με όλους τους συμπολίτες μου- ψηφίσαντες και μη ψηφίσαντες- καλώ όλους να αναμετρηθούμε με τη συνείδηση μας, μακρυά από μικροεγωισμούς, κομματικές ή τοπικιστικές σκοπιμότητες…..

7.Αναμένουμε τη δημοσιοποίηση του απολογισμού, των έργων και μελετών, που υπόσχεται να κάνει ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος….. γιατί αφορά όλους μας…..

*Ευχόμαστε σε όλους, ανεξαιρέτως, υγεία, δύναμη και αντοχές!

Ppapakostas dimitrisΔημήτρης Παπακώστας

Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας

Επικεφαλής “ΠΑΤΡΙ.Δ.Α”


20 Μαρτίου 2019
Total
0
Shares