Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

2η Εβδομάδα εκδηλώσεων Olympus Tunnel Festival Αιγάνης 2018

 

2Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ OLYMPUS TUNNEL FESTIVAL ΑΙΓΑΝΗΣ 2018

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018: Κωμωδία «Ξέρεις Από Σέξπηρ;»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Olympus Tunnel Festival Αιγάνης 2018, η εταιρία παραγωγής θεαμάτων ΠασπARTού – Art And More με έδρα την Λάρισα παρουσιάζει την σπαρταριστή κωμωδία «Ξέρεις Από Σέξπηρ;» ή αλλιώς… «Ο Σέξπηρ περιληπτικά γιατί έχουμε και δουλειές» την Παρασκευή 13 Ιουλίου στο Θέατρο της Αιγάνης, στις εννέα το βράδυ, και μας υπόσχεται μια βραδιά με άφθονο γέλιο.

Πώς πέθανε πραγματικά ο Ιούλιος Καίσαρας; Ο βασιλιάς Ληρ ήταν ή δεν ήταν οφσάιντ; Τί σχέση έχει ο Darth Vader με τον Μάκβεθ; Μπορεί να παιχτεί ο Άμλετ ανάποδα;

Τις απαντήσεις στα βασανιστικά αυτά ερωτήματα θα δώσουν επι σκηνής πέντε παντελώς ατάλαντοι και ψωνισμένοι ηθοποιοί: Ο Δημήτρης Φωτίου, ο Βασίλης Σακκάς, η Κατερίνα Λιαποπούλου, η Φένια Καλαντζή και στο θεατρικό του ντεμπούτο, το αρκουδάκι του Βασίλη Σακκά.

Η παράσταση ανέβηκε με τεράστια επιτυχία στην Λάρισα τον Ιανουάριο για 15 παραστάσεις και την παρακολούθησαν σχεδόν 1.500 θεατές.

Σκηνοθεσία: Ακυς Μητσούλης
Θεατρική Προσαρμογή: Βιολέτα Διώνη
Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα
Σκηνογραφία: Δώρα Παπαδούλη
Κινησιολογία: Γωγώ Αραβανή
Φωτογραφίες: Φώτης Νατσιούλης
Είσοδος: 5 ευρώ
Φοιτητικό – Ανέργων: 3 ευρώ

theatro

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018: «Το σανταλάκι και άλλες περιπέτειες» – Ελένη Αναστασοπούλου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Olympus Tunnel Festival Αιγάνης 2018, η συγγραφέας και Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου παρουσιάζει το Σάββατο 14 Ιουλίου στο Θέατρο της Αιγάνης, στις εννέα το βράδυ, την εκδήλωση «Το σανταλάκι και άλλες περιπέτειες» σε ένα συνδυασμό βιβλιοαφήγησης και θεατρικών δρώμενων. Η εκδήλωση βασίζεται στο βιβλίο της Ελένης Αναστασοπούλου «Το σανταλάκι».

Αναφέρει η ίδια στο εξώφυλλο του βιβλίου της:

«Μια κούκλα είναι ο σύντροφος ενός παιδιού στο δρόμο της φυγής. Την πιο δύσκολη στιγμή η κούκλα πέφτει στα κύματα για να σώσει το φίλο της. Στα χέρια του παιδιού, έμεινε μόνο το Σανταλάκι της.
Θα δει άραγε ξανά τη χαμένη κούκλα;
Θα της φορέσει το σανταλάκι για να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους;
Θα βρει το παιδί ένα νέο φίλο να το βοηθήσει και να κάνει μαζί του την ευχή:
“Να γίνουν φίλοι οι εχθροί
Ειρήνη να ‘χει όλη η γη”
γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει στο σπίτι του με ασφάλεια, σ’ έναν κόσμο δίκαιο, με φίλους και παιχνίδια, σ’ έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια».

Η Ελένη Αναστασοπούλου είναι Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και κατάγεται από το Αργυροπούλι Τυρνάβου και το Δίλοφο Κοζάνης. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Ελλάδα – ΑΠΘ- κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα -ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας- και στην Ιταλία. Έκτοτε, εκπαιδεύει κι εκπαιδεύεται, δια βίου, τόσο στο πεδίο της παιδαγωγικής όσο και στη λογοτεχνία. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία παιδαγωγικού περιεχομένου και δύο λογοτεχνικά.

Την Ελένη Αναστασοπούλου συνοδεύουν παιδιά της περιοχής της Αιγάνης σε θεατρικά δρώμενα τα οποία επιμελείται η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου.

anagnostopoulou

Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018: «Στη Σκιά του Ρεμπέτικου» – συναυλία με το συγκρότημα Κοντραμπατζήδες

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Olympus Tunnel Festival Αιγάνης 2018, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 (ώρα έναρξης: 21:15) στο Θέατρο της Αιγάνης, η συναυλία «Στη Σκιά του Ρεμπέτικου» από το συγκρότημα Κοντραμπατζήδες.

Μια συναυλία με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του ρεμπέτικου τραγουδιού, που αγαπήθηκαν και τραγουδιούνται μέχρι σήμερα, ακόμα και από τις νεότερες γενιές.

Στη συναυλία θα παίξουν οι μουσικοί:

• Πέτρος Ευφραιμίδης (μπουζούκι, τραγούδι)
• Βασιλης Καρόζας (μπουζούκι, τραγούδι)
• Κωστής Καψάλης (κιθάρα, τραγούδι)
• Γιάννης Χαλάτσης (ακορντεόν, τραγούδι)
• Θάνος Γκραίκος (ούτι)
• Ηλίας Σαρηγιαννίδης (λαούτο)
• Φοίβος Αποστολίδης (κρουστά)
• Στέλλα Καμπουρίδου (καβάλι)
• Γιάννης Πούλιος (βιολί)
• Ζωή Τσινάρη (τραγούδι)

kontrampatzides

OLYMPUS TUNNEL FESTIVAL




Total
0
Shares
Previous Article

Πρόγραμμα Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Καρδίτσας

Next Article

Οκτώ Σύντομα Προγράμματα Σπουδών από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Related Posts