29 Μαρτίου με 3 Απριλίου η πληρωμή της α’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων

Στις 29 Μαρτίου, επιδιώκει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) να καταβάλλει την πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού.

Αν δεν προλάβουν οι υπηρεσίες να είναι έτοιμες μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, τότε λόγω του Πάσχα των Καθολικών, η πρώτη δόση θα καταβληθεί οπωσδήποτε στις 3 Απριλίου.

Η τοποθέτηση αυτή προέρχεται από τον ίδιο το διοικητή του ΟΠΕΚΑ, Στέλιο Πλιάκη, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στα dikaiologitika.gr δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η πρώτη δόση θα χορηγηθεί σε περίπου 740.000 δικαιούχους. Ο στόχος του ΟΠΕΚΑ πάντως παραμένει να μπορούν οι δόσεις του επιδόματος παιδιού να καταβάλλονται κάθε δύο μήνες, σε προκαθορισμένη ημερομηνία, έως τις 25, το αργότερο.

Το μεγάλο «στοίχημα» του Οργανισμού, δεν είναι τόσο η ομαλοποίηση στη χορήγηση του επιδόματος παιδιού, όσο η επιτυχημένη πορεία στο πιλοτικό πρόγραμμα για την αναπηρία. Ήδη από τις 5 Μαρτίου που ξεκίνησε η διαδικασία έχουν υποβληθεί οι πρώτες 60 αιτήσεις, με την πορεία να κρίνεται έως τώρα θετική.

Ο κ. Πλιάκης αναφέρεται με λεπτομέρειες στη διαδικασία που ακολουθείται και πώς σταδιακά θα καταφέρει ο ΟΠΕΚΑ να πάρει τα ηνία της χορήγησης του συνόλου των προνοιακών επιδομάτων. Πάντως ξεκαθαρίζει και πάλι ότι καμία μείωση τις παροχές, δεν πρόκειται να συμβεί.
Total
0
Shares