Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

25η Μαρτίου: Επέτειος Εθνικής Παλιγγενεσίας – Μήνυμα του Δρ Στέφανου Κούτρα, Προέδρου της «Πανθεσσαλικής Στέγης

Μήνυμα του Προέδρου της «Πανθεσσαλικής Στέγης» Δρ. Στέφανου Κούτρα για την 21η Μαρτίου - Ημέρα Πανθεσσαλικού Εορτασμού - 25η Μαρτίου: Επέτειος Εθνικής Παλιγγενεσίας - Μήνυμα του Δρ Στέφανου Κούτρα, Προέδρου της «Πανθεσσαλικής Στέγης

25η Μαρτίου: Επέτειος Εθνικής Παλιγγενεσίας – Μήνυμα του Δρ Στέφανου Κούτρα, Προέδρου της «Πανθεσσαλικής Στέγης

Θεσσαλές, οι

Φίλες & φίλοι της Θεσσαλίας

Η 25η Μαρτίου Θεωρείται ημέρα δόξας, πατριωτικής έξαρσης και Εθνικού Μεγαλείου.

Είναι Εορτή Θρησκευτική και Εθνική.

Η Εκκλησία μας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το γεγονός της ευχάριστης είδησης που έφερε ο Άγγελος Γαβριήλ στη Μαρία, ότι θα γεννούσε τον Μεσσία. Ο Ευαγγελισμός αυτός σημειώνεται σε μια εποχή που η ηθική διάβρωση της Κοινωνίας είχε φτάσει στο αποκορύφωμα της. Ο φιλόσοφος Σατομπριάν είπε Χαρακτηριστικά: «Εάν ο Χριστός έρχονταν λίγο αργότερα στη γη θα έβρισκε το πτώμα της Κοινωνίας».

Την ημέρα αυτή εορτάζουμε την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τον Τουρκικό Ζυγό μέσα από μια σκληρή και μακρόχρονη Επανάσταση. Ύστερα από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς και αφανισμού το Ελληνικό έθνος επανακτά την ελευθερία του και το όνομα «Ελλάδα» ξαναγράφεται στο χάρτη των Εθνών.

Την 25η Μαρτίου 1821 ο πόθος τεσσάρων Αιώνων για Εθνική ελευθερία και ανεξαρτησία αποκτά σάρκα και οστά, γίνεται εγερτήριο σάλπισμα που εγγίζει τα όρια του παραλόγου.

Η Επανάσταση του 1821 ήταν το ξεχείλισμα του ποταμού της λαϊκής θέλησης για πολιτική ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική Δικαιοσύνη. Ο επι τετρακόσια χρόνια υπόδουλος Ελληνισμός υπήρξε τόσο φοβισμένος, που ο διακαής πόθος του για λύτρωση και εθνική ανάταση ποτέ δεν θα πραγματοποιούνταν, αν εκείνες τις στιγμές δεν παρουσιαζόταν αγωνιστές για να βάλουν την ιδέα της Πατρίδας πάνω από τη ζωή τους. Οι ήρωες της Εποποιΐας του 1821 ο Καραϊσκάκης, ο Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας, ο Αθανάσιος Διάκος και όλοι οι άλλοι, έδωσαν όρκο ενώπιον θεού και ανθρώπων για την Ελευθερία.

Επικεφαλής μιας χούφτας Ελλήνων, με την πίστη στον αγώνα και την αυταπάρνηση πέτυχαν την εθνεγερσία και έκαμαν πραγματικότητα το ακριβό όραμα της λευτεριάς

Διακόσια Χρόνια μετά οι Έλληνες του σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε αλώβητη την Εθνική μας ταυτότητα και ενότητα, την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Ας μας καθοδηγούν εσαεί τα τελευταία λόγια του Γεωργίου Καραϊσκάκη «Εγώ πεθαίνω, όμως εσείς να είστε μονιασμένοι και να βαστήξετε την Πατρίδα»

Χρόνια Πολλά

Ζήτω η Ελλάδα- Ζήτω η Θεσσαλία




Total
0
Shares
Previous Article
fanis stathis 1200

Μήνυμα του Δημάρχου Μουζακίου Φάνη Στάθη για την 25η Μαρτίου και την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση (video)

Next Article
Γιώργος Κωτσός: Τουρκία-Προκλήσεις και η στάση της Ελλάδας

Συνάντηση Γιώργου Κωτσού με Υφυπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Ιωάννη Οικονόμου