Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

25η Μαρτίου, Ημέρα Των Ελλήνων !

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ «Ο ΓΟΜΦΕΥΣ»

Συμπληρώνονται σήμερα 200 χρόνια περίπου από την Επανάσταση του 1821, το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας. Για μια ακόμα φορά τιμούμε τους προγόνους μας, που έδωσαν τη ζωή τους για νε είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.

Μαζί με την Εθνική μας επέτειο γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που συμβολικά ταυτίστηκε με την Επανάσταση, η οποία ξεκίνησε ένα μήνα νωρίτερα.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας με όλες τις εκδηλώσεις τιμής και προσπαθούμε να αναμοχλεύσουμε την κληρονομιά μας, να συνειδητοποιήσουμε το ιερό μας χρέος.

Σήμερα που επαναπαυτήκαμε στη λευτεριά μας και στα αγαθά μας, τα ματωμένα χώματα ας ξυπνήσουν μέσα μας την αίσθηση ενός αλλιώτικου χρέους, όχι οικονομικού. Σήμερα που καπνοί και φλόγες τυλίγουν κάποια χιλιόμετρα μακριά μας τη γη δίχως να αφήνουν περιθώρια για ηρωισμό, εμείς ας σηκώσουμε ψηλά τα μπαϊράκια μας. Είναι καιρός να θυμίσουμε στον εαυτό μας και στη νέα γενιά ότι είμαστε παιδιά όλων εκείνων των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών του ’21.

Καθώς στις μέρες μας πυκνώνουν τα σύννεφα στον ορίζοντας και αχός βαρύς ακούγεται, να ανοίξουμε σιγά σιγά τα σεντούκια με τους παιάνες, τους θούριους και τις ωδές, να ξεκλειδώσουμε τα συρτάρια με τα πνευματικά εμβατήρια, να ξεσκονίσουμε βιαστικά τα ιερά κειμήλια, να φυλλομετρήσουμε την ιστορία και να αντλήσουμε πάλι δύναμη από το ηρωικό παρελθόν …

Τα μεγάλα κατορθώματα καταγράφονται για να γίνονται φώτα για καινούργιες αυγές, για να αναβαπτιζόμαστε στ’ νάματά τους και να στοχαζόμαστε τι είχαμε, τι χάσαμε, τι μας πρέπει. Και να μην αναγκαστούμε να ξαναζήσουμε την ιστορία που ξεχάσαμε …

Σήμερα που η χώρα μας διέρχεται μια κρίση που τη βαφτίσαμε οικονομική, αλλά στο βάθος ξέρουμε πως είναι ηθική και πνευματική … Σήμερα που πληρώνουμε σαν χώρα και λαός όχι τα δανεικά, αλλά τα ιδανικά που ξεπουλήσαμε πιστοί στα ιδεώδη της φυλής και στων προγόνων τη φωνή υπακούοντας αντίσταση, χρειαζόμαστε, μια νέα επανάσταση να ξεκινήσει! Τη χρωστάμε σε όσους θυσίασαν τα πάντα, αλλά και σε όσους ακόμα δεν γεννήθηκαν σε τούτη τη φλούδα γης.

Η Επανάσταση του ‘’21 στάθηκε το πιο σημαντικό γεγονός της εποχής του γιατί απέδειξε  ότι η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. Παρά τη διχόνοια και τα μελανά της σημεία, οι πρόγονοί μας Αγωνιστές μας παρέδωσαν ένα συμβόλαιο Ελευθερίας, γραμμένο με το αίμα τους.

Η 25η Μαρτίου είναι για όλους αλλά και για τον καθένα μας τρόπος ζωής που μας προσφέρεται να ζήσουμε. Γιατί δεν γιορτάζουμε σήμερα απλά ένα ιστορικό συμβάν, έναν πόλεμο παλιό. Αλλά μεθούμε με το «αθάνατο κρασί του ’21», το κρασί της λευτεριάς μας.

Ο Αγώνας του ’21 παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος για μας τους Νεοέλληνες. Η Ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη, θέλει θυσίες για να την αποκτήσουμε και προπαντός για να την διατηρήσουμε.

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821

Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς του 1821

Τιμή και δόξα στην αδούλωτη ελληνική ψυχή

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ολυμπία Δ. Διαμαντοπούλου




Total
0
Shares
Previous Article

Εβαλαν γκολ στον ρατσισμό...

Next Article

Η ζωή και η δράση του ήρωα των Αγράφων Αντώνη Κατσαντώνη