Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

22ος Κολυμβητικός Διάπλους Λίμνης Πλαστήρα

diaplous Plastiras

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αθλήτριες και αθλητές από όλη την Ελλάδα θα βουτήξουν στα γαλαζοπράσινα νερά της νεράιδας των Αγράφων κολυμπώντας την απόσταση πλαζ Πεζούλας – πλαζ Λαμπερού.

Για 22η συνεχή χρονιά ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Λαμπερού Λίμνης Πλαστήρα διοργανώνει τον Κολυμβητικό Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα το τριήμερο 30-31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου 2021, υπό την αιγίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής και τις συστάσεις του ΕΟΔΥ.

 

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 20:00 στο υπαίθριο θέατρο της Πλαζ Λαμπερού, με την υποδοχή των αθλητών από τους οργανωτές και το Δήμο. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί που θα παρουσιάσει το χορευτικό συγκρότημα του Μορφωτικού Συλλόγου Λαμπερού. Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και κρασί Μεσενικόλα. Κατά το τριήμερο θα λειτουργεί έκθεση τοπικών προϊόντων.

Plastira 2 768x1024 1

Το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί παράκτια κολυμβητική διαδρομή των 500 μέτρων για παιδιά κάτω των 14 ετών και παράπλους της λίμνης 1000 μέτρων. Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στην πλαζ Λαμπερού στις 17:00 και η εκκίνηση θα δοθεί στις 18:00 (500μ.) και 19:00 (1000μ.) αντίστοιχα.

Μαζί μας θα βρίσκεται εκπρόσωπος της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος που έχει αναλάβει την εκπόνηση δράσεων στα πλαίσια του 22ου Κολυμβητικού Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Ο σκοπός των δράσεωνείναι να αποκτήσουν ορισμένες γνώσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικήςναυαγοσωστικής κυρίως τα παιδιά αλλά και οι ενήλικοι με ψυχαγωγικό τρόπο.

Plastira 4 1024x640 1

Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 και ώρα 11:00 θα γίνει η εκκίνηση του μεγάλου διάπλου (8.000 μέτρα), ενώ στις 12:00 θα εκκινήσει ο διάπλους των 4.000 μέτρων. Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα γίνει στην πλαζ Λαμπερού στις 09:00, από όπου θα μεταφερθούν οι συμμετέχοντες οδικώς και ακτοπλοϊκώς στο σημείο εκκίνησης.

Με την ολοκλήρωση των διαδρομών θα γίνει η απονομή των μεταλλίων και στη συνέχεια θα παρατεθεί γεύμα στους συμμετέχοντες. 

Όλοι οι ανήλικοι  συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν ενυπόγραφη άδεια από τον κηδεμόνα τους.

Κανονισμοί

Όποιος αθλητής επιθυμεί να συμμετέχει με βατραχοπέδιλα ή wet suit θα πρέπει να το δηλώσει στη γραμματεία πριν την εκκίνηση και θα αγωνιστεί εκτός κατάταξης.

Γενικές πληροφορίες

  • Ο διοργανωτής δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, στην άφιξη, στην αναχώρηση και  σε συναφείς υπηρεσίες των αθλητών και συνοδών .Σε περίπτωση αδιαθεσίας ή έντονης κόπωσης κατευθυνθείτε στην κοντινότερη σημαδούρα και κάντε νόημα στα κανό ή στα υδροποδήλατα που θα ακολουθούν τους κολυμβητές.
  • Κατά τη διάρκεια των κολυμβητικών διαδρομών θα βρίσκονται ναυαγοσώστες και γιατροί στις βάρκες που θα ακολουθούν τους κολυμβητές.
  • Στα ποδήλατα και στις βάρκες συνοδείας θα υπάρχουν νερά για τους κολυμβητές.
  • Η διαδρομή θα σηματοδοτείτε από σημαδούρες που θα απέχουν περίπου 200 m η μία απ’ την άλλη.
  • Στο τέλος της διαδρομής θα δοθούν νερά και ισοτονικά ποτά σε όλους τους αθλητές.
  • Όλοι οι κολυμβητές θα παραλάβουν μετάλλιο συμμετοχής και αναμνηστικό μπλουζάκι.

Κόστος Συμμετοχής

  • Η κολυμβητική διαδρομή των 500m για παιδιά είναι ΔΩΡΕΑΝ.
  • Το κόστος συμμετοχής για την κολυμβητική διαδρομή των 1.000 μέτρων ανέρχεται στα 15,00€.
  • Το κόστος συμμετοχής για την κολυμβητική διαδρομή των 4.000 μέτρων ανέρχεται στα 20,00€.Το κόστος για την κολυμβητική διαδρομή των 8000 μέτρων ανέρχεται στα 25,00€.

Plastira 1 1024x768 1

ΠΗΓΗ: athletics-magazine.gr




Total
0
Shares
Previous Article
Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Next Article
agorastos maxalakis 1

Αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του κέντρου του Προδρόμου Τρικάλων