Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

22 σχολεία στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Ημέρα Υγροτόπων

 

2 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Εκπαιδευτική δράση ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τους υγρο(βιό)τοπους.

Η παραπάνω δράση υλοποιείται στα πλαίσια περιβαλλοντικού eTwinning εκπαιδευτικού προγράμματος, με τη συμμετοχή 22 σχολείων σε όλη την Ελλάδα (400 παιδιά, 29 εκπαιδευτικοί), ανάμεσά τους και το 20ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας.

22 σχολεία που αντιπροσωπεύουν 22 υδροβιότοπους ενώνουν τις φωνές τους για να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την Ημέρα Υγροτόπων.

Τα σχολεία μέσα από το περιβαλλοντικό eTwinning εκπαιδευτικό έργο «Ένας Δράκος με Γυαλιά Ψάχνει Καθαρά Νερά», κατά το σχολικό έτος 2017-18 συνεργάζονται με σκοπό να γνωρίσουν τον υγρότοπο της περιοχής τους και των άλλων περιοχών, να εντοπίσουν τα αίτια υποβάθμισής τους, να βρουν λύσεις, να τους προστατεύσουν, να τους αναδείξουν. Ενώνουν τις ιδέες τους, τις δυνάμεις τους σε μια αλληλεπιδραστική διαδρομή: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΡΑΣΗ.

Αφορμή για τη δράση ευαισθητοποίησης στάθηκε ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη στη λίμνη Κάρλα (Ν.Μαγνησίας), πριν ένα μήνα περίπου, στις αρχές Ιανουαρίου. Άγνωστοι έριξαν λύματα στη λίμνη με αποτέλεσμα να πεθάνει πλήθος ψαριών. Συναγερμός σήμανε στα συμμετέχοντα σχολεία. Τα παιδιά ανέλαβαν πρωτοβουλία. Έφτιαξαν αφίσες, έγραψαν συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν εντός και εκτός των σχολικών τους μονάδων, δημιούργησαν ραδιοφωνικά σποτάκια και εκπαιδευτικά βίντεο, ώστε να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη των περιοχών τους.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετέχουν 29 εκπαιδευτικοί και 400 παιδιά.

Το κοινό μήνυμά μας:

Η κοινή αφίσα μας:

https://www.genial.ly/5a6cc6ba7c329a104c0912c0/afisa




Total
0
Shares
Previous Article

Ετήσιο μνημόσυνο Σωτηρίου Γούλα

Next Article

Κοπή πίτας της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ