22 νέα έργα νερού για άρδευση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Εντάσσονται για χρηματοδότηση με συνολικό προϋπολογισμό 27 εκατ. ευρώ

22 νέα έργα νερού για άρδευση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Οι φορείς υλοποίησης να τρέξουν γρήγορα τις διαδικασίες»

Συνολικά 22 νέα έργα νερού για άρδευση, προϋπολογισμού 27 εκατομμύριων ευρώ προχωρούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και την ένταξή τους για χρηματοδότηση από  το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

agorastos kostas«Πρόκειται για έργα που ενισχύουν και αναβαθμίζουν τη δυναμική του πρωτογενούς τομέα στην Θεσσαλία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τονώνουν την τοπική, πραγματική οικονομία» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Έχουμε ολοκληρωμένο σχεδιασμό, γνωρίζουμε τη γεωμετρία της γραφειοκρατίας και εντάξαμε το σύνολο των έργων, πλην ενός που δεν πληροί  τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Χρειάζεται τώρα οι φορείς υλοποίησης να συνεργαστούν, να τρέξουν γρήγορα τις διαδικασίες και να προχωρήσουν τα έργα, ώστε να μην δημιουργούνται στρεβλώσεις και χάνεται το timing των θετικών επιπτώσεων. Έδωσα εντολή στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, να αποστείλει σε κάθε Δήμο, αναλυτική αναφορά με τις εντοπισμένες διαχειριστικές και διοικητικές αδυναμίες του, προκειμένου οι Δήμοι με τη σειρά τους να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις. Η πρόοδος του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία είναι αδιαμφισβήτητη» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός: Έχουμε εξειδικεύσει το  137% του Προγράμματος μας (579 εκατ. ευρώ), έχουμε εκδώσει προσκλήσεις σε ποσοστό 165%  (698 εκατ. ευρώ), οι εντάξεις ξεπερνούν το 109% (460 εκατ. ευρώ) και έχουμε συμβασιοποιήσει έργα 180 εκατ. ευρώ, σε ποσοστό 42,5% του Προγράμματος».

Τα νέα έργα νερού στη Θεσσαλία

Πρόκειται για 22 έργα, προϋπολογισμού κάτω των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ έκαστο, για τα οποία την ευθύνη έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΜΕΤΡΟ 4.3.1 “ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ” ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020

erga perfereia thessalias 1 erga perfereia thessalias 2
Total
0
Shares