Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

22 Μαΐου: Ημέρα Τοπικού Περιβάλλοντος και Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

.

 Κάποιες ημέρες έχουν καθιερωθεί από διάφορους διεθνείς φορείς με αναφορά σε διάφορα  θέματα όπως   για παράδειγμα το περιβάλλον. Κι αυτό για  την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση  του πολίτη σε ανάλογα θέματα και γιορτάζονται κάθε χρόνο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας καθιερώθηκε το 1993 και σύμφωνα με εκθέσεις του ΟΗΕ η ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πιστεύεται ότι το 12% του συνόλου των πτηνών του πλανήτη και το 10% των φυτών και των ζώων της Γης απειλούνται με εξαφάνιση, εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και της υποβάθμισης των βιοτόπων.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι έως το 2050 θα έχει εξαφανιστεί το ένα τρίτο της πανίδας από τη Γη, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών.

Στη χώρα μας απειλούνται με εξαφάνιση η καστανή αρκούδα, η μεσογειακή φώκια, η χελώνα καρέτα – καρέτα, η αγριόγατα, ο γυπαετός, η πέστροφα, ενώ σε κίνδυνο βρίσκονται ο λύκος, το τσακάλι, ο ασβός, το ζαρκάδι και το ελάφι.

Στο πλαίσιο αυτό και για ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Μουζακίου μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου μοίρασαν στους πολίτες ενημερωτικό φυλλάδιο με θέμα τον ποταμό Πάμισο το οποίο τους δόθηκε για το σκοπό αυτό από το ΚΠΕ Μουζακίου.

Τους μαθητές συνόδευαν οι δασκάλες τους  κ.κ. Βλάχου Μαρία και Ιωαννίδου Βασιλική.

topiko perivalon kpe filadia 1

topiko perivalon kpe filadia 2

 

filladio perivalon 2

filladio perivalon 3




Total
0
Shares
Previous Article

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Στέργιος Ηλ. Τέγος (Στρατηγός)

Next Article

Στον πάγκο του ΑΣΜ Καραϊσκάκης και την επόμενη χρονιά ο Νίκος Ματρακούκας