Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

21ο Αντάμωμα Αργιθεατών & 2η Συνάντηση Νεολαίας της ΠΟΑΣ

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 21ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΛΑΣΙΟΥ – 30 ΙΟΥΝΙΟΥ – 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Με τεράστια επιτυχία συντελέστηκαν τόσο η 2η τριήμερη συνάντηση της Νεολαίας της Π.Ο.Α.Σ. όσο και το 21ο Αντάμωμα Αργιθεατών που πραγματοποιήθηκαν στην Αργιθέα το τριήμερο από 30 Ιουνίου 2017 έως 2 Ιουλίου 2017.

Δεκάδες νέοι Αργιθεάτες και φίλοι της Αργιθέας έζησαν ένα μοναδικό τριήμερο εμπειριών και δράσεων στην Ανατολική Αργιθέα. Ειδικότερα, νέοι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Καρδίτσα, Βόλο κ.ά.) κατέφτασαν με λεωφορείο και ιδιωτικά οχήματα το πρωινό της 30ης Ιουνίου στη «Σούδα του Μάη», ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Πετρίλο και Βλάσι. Αμέσως μετά την πεζοπορία, στήθηκε παραδοσιακό γλέντι σε κατάστημα της περιοχής και νωρίς το απόγευμα όλοι οι συμμετέχοντες έφτασαν στην Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιάς, όπου και φιλοξενήθηκαν.

Η δεύτερη μέρα περιλάμβανε πρωινή εξόρμηση στο ποτάμι κάτω από τον οικισμό «Ραγάζια» Κουμπουριανών και μία μαγική μουσική βραδιά στο σημείο που βρίσκεται το χαρακτηριστικό και «πολυφωτογραφημένο» πουρνάρι κάτω από το «Χάνι Νασιώκα» Πετροχωρίου. Νεανικά συγκροτήματα ποικίλων μουσικών αποχρώσεων, χάρισαν στο πλήθος των παρευρισκομένων, μία αξέχαστη συναυλία, δίπλα σε ένα ειδυλλιακό μέρος.

Η τρίτη ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη λιτανεία στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Αμέσως μετά, οι επίσημοι προσκεκλημένοι, καθώς και όλοι οι επισκέπτες, μετέβησαν στο χώρο του Ανταμώματος, όπου και ξεκίνησε η κορυφαία ετήσια πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία μας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε τιμητικές βραβεύσεις στους ανθρώπους που στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν εμπράκτως την Π.Ο.Α.Σ. από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της. Έτσι, τιμήθηκαν για τη στήριξη τους στην Ομοσπονδία μας και για τη συνολική τους προσφορά στην Αργιθέα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Τσιάκος και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιάς Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος.

Τη σκυτάλη από το κομμάτι των ομιλιών, των βραβεύσεων, των εκφωνήσεων και των ευχαριστηρίων, έλαβε το μουσικοχορευτικό μέρος, όπου άρχισε δυναμικά με τη συμμετοχή των χορευτικών των Συλλόγων Αργιθεατών ν. Λάρισας, ν. Τρικάλων, ν. Καρδίτσας και ν. Μαγνησίας. Αξίζει να σημειωθεί, πως πολλοί μουσικοί από την Αργιθέα αλλά και από άλλες περιοχές συμμετείχαν αφιλοκερδώς και διασκέδασαν όλο τον κόσμο.

Μεταξύ των παρευρισκομένων, το Αντάμωμα τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί επίσημοι προσκεκλημένοι όπως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας κα. Βράντζα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Τσιάκος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Καλομπάτσιος και κ. Νούσιος, ο Δήμαρχος Μουζακίου & Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Κωτσός, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Τσιβόλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ψαχούλας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καρδίτσας κ. Τσιούκης, η πρ. Βουλευτής κα. Σκόνδρα, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Χρήστος Τοπαλίδης, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σωτήρης Τσιώλης, το σύνολο των αντιδημάρχων, των δημοτικών συμβούλων και των προέδρων Κοινοτήτων του Δήμου Αργιθέας, οι πρόεδροι των συλλόγων Αργιθεατών και μέλη των Δ.Σ., ο Διοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας, δημοτικοί σύμβουλοι άλλων Δήμων και πολλοί ακόμα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς επίσης με τη στήριξη της Π.Ε. Καρδίτσας, της Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιάς και του Δήμου Αργιθέας.

Θα θέλαμε ειλικρινά να ευχαριστήσουμε, εκτός από τους τρεις βραβευθέντες που παραμένουν σταθεροί αρωγοί σε όλες μας τις προσπάθειες, την κα. Βράντζα για τη μεσολάβηση της ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις φετινές εκδηλώσεις της Π.Ο.Α.Σ., τη Νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας που συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στις τριήμερες δράσεις και στο Αντάμωμα, το Σύλλογο Αργιθεατών ν. Λάρισας για την εξασφάλιση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας του λεωφορείου με το οποίο μετακινήθηκαν οι νέοι, και τον πρόεδρο του Θανάση Παπαποστόλου για τον συντονισμό της εμφάνισης των χορευτικών στο Αντάμωμα μας. Ιδιαίτερα θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Π.Ο.Α.Σ. για τη συνολική της έμπρακτη συμβολή στην διοργάνωση του τριημέρου, καθώς και για την αγάπη και το πάθος με το οποίο εργάστηκαν ώστε να έχει προβλεφθεί και η κάθε λεπτομέρεια για την επιτυχία της συναντήσεως,καθώς και την Επιτροπή Ανταμώματος, που διεκπεραίωσε στο έπακρο την διοργάνωση αυτού. Ευχαριστούμε επίσης, όλους τους ιδιώτες χορηγούς μας χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί τίποτα από όλα αυτά με επιτυχία, τους μουσικούς που συμμετείχαν αφιλοκερδώς τόσο στη βραδιά της Νεολαίας όσο και στην ημέρα του Ανταμώματος, σύσσωμα τα στελέχη της Ομοσπονδίας μας που παραμένουν αφανείς ήρωες και όλο τον κόσμο εντός και εκτός Αργιθέας που μας στηρίζει και εξακολουθεί να μας δίνει δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια.

[supsystic-gallery id=66 position=center] [supsystic-gallery id=67 position=center]



Total
0
Shares
Previous Article

Η Εορτή της Αγίας Μαρίνας στο Μαυρομμάτι

Next Article

Στην οικογένεια του Πασιαλή επιστρέφει ο Κωνσταντίνος Φωτίου