Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

21 Μαΐου 2023: Ορόσημο για το μέλλον της Ελλάδας

Ασημίνα Σκόνδρα

21 Μαΐου 2023: Ορόσημο για το μέλλον της Ελλάδας

Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα, Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.

Ο κύβος ερρίφθη, με την γνωστοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε λιγότερο από δύο μήνες, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα προσέλθουν στην κάλπη.

Είναι η στιγμή που μιλάει ο λαός, ενισχύοντας το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Είναι η στιγμή που ρυθμίζει το μέλλον του, είτε ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση, είτε αίροντας την.

Οι εκλογές στις ώριμες δημοκρατίες, είναι μια θεσμική διαδικασία, η οποία διέπεται από δημοκρατικές αρχές και κανόνες.

Σε καμία περίπτωση η προεκλογική περίοδος και η εκλογική διαδικασία, δεν πρέπει να λειτουργούν διχαστικά σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος. Ο πολιτικός πολιτισμός και ο σεβασμός στις διαφορετικές ιδεολογίες, πολιτικές και απόψεις αναδεικνύουν τις αρχές και τις αξίες του πολιτεύματος μας.

Ακόμα και μετά από συγκλονιστικά συμβάντα, που ενεργοποιούν κύματα λαϊκισμού, όπως το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ή όσα εκτυλίσσονται στην Γαλλία το τελευταίο διάστημα, μία δημοκρατικά ώριμη και στιβαρή κοινωνία, δεν κλονίζεται και δεν απειλείται.

Στην μεταπολεμική Ελλάδα έχει παρατηρηθεί ότι, κάθε φορά οι εκλογές αναδεικνύονται σε μείζον κρατικό ζήτημα, που επηρεάζει την καθημερινότητα των πολιτών, την διεθνή παρουσία της χώρας αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Στην Ελλάδα οι εκλογές συνηθίζεται να «παγώνουν» τα πάντα.

Το παράδοξο αυτό, έχει παγιωθεί και σε συνδυασμό με την προεκλογική μάχη υποψηφίων και κομμάτων, σχεδόν νομιμοποιεί μια «πολεμική» ατμόσφαιρα.

Επιχειρήθηκε από την αντιπολίτευση, το προηγούμενο διάστημα, με συνεχή εκλογολογία, με κενές και κακόβουλες πρακτικές, να υποσκάψει το κυβερνητικό έργο και να αποπροσανατολίσει τον λαό και την Κυβέρνηση. Φυσικά αυτό δεν επετεύχθη και το κυβερνητικό έργο συνεχίστηκε κανονικά, όπως συνεχίστηκε και κατά την διάρκεια των πολλαπλών εξωγενών κρίσεων. Θα ήταν λοιπόν βλαπτικό και ανορθόδοξο να σταματήσει, η επί της ουσίας λειτουργία του Κράτους, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας, διακυβεύονται πολλά περισσότερα από την επικράτηση του ενός ή του άλλου πολιτικού κόμματος. Ξεκάθαρα διακυβεύεται το μέλλον της χώρας και όσα έχουμε καταφέρει ως σήμερα.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες, σταθερή ηγεσία και κυρίως, να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για Πρωθυπουργό.»

Η απειλή της ακυβερνησίας της απλής αναλογικής, θα πρέπει να ακυρωθεί στις δεύτερες κάλπες. Διαφορετικά, η αυτόνομη και ανοδική πορεία της Ελλάδας θα ανακοπεί από τον κίνδυνο της ακυβερνησίας και της αστάθειας.

Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει δίλημμα. Διότι οι επιλογές είναι δύο, ξεκάθαρες και εκ διαμέτρου αντίθετες.

Θα παραμείνουμε προσανατολισμένοι στην Ευρώπη ή θα κλείσουμε ξανά το μάτι, σε κατακρημνίσματα του κομμουνιστικού καθεστώτος;

Θα επιλέξουμε την αξιολόγηση και την αξιοκρατία ή θα επιστρέψουμε σε στρεβλές λαϊκίστικες και ισοπεδωτικές πολιτικές;

Θα επιμείνουμε σε ίσες ευκαιρίες προόδου και ανάπτυξης, για τα παιδιά μας ή θα τα καταδικάσουμε σε ένα ασύδοτο σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επαναφορά του  ασύλου;

Θα συνεχίσουμε την ανοδική πορεία της οικονομίας, των επενδύσεων και του κοινωνικού κράτους ή θα επιλέξουμε τα πισωγυρίσματα, τον κρατισμό, την φοροεπιδρομή και την μίζερη πολιτική των δήθεν προοδευτικών δυνάμεων;

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, οι πολίτες θα απαντήσουν σε όλα τα παραπάνω με την ψήφο τους. Διότι η λαϊκή ετυμηγορία και μόνο, είναι εκείνη που θα ρυθμίσει το μέλλον της Ελλάδας.




Total
0
Shares
Previous Article
Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

ΠΣ Θεσσαλίας: Παρατάξεις ενεργές παρεμβατικές και «παρατάξεις» που σιωπούν και ... 'αμολάνε αετό'!

Next Article
Εκσυγχρονισμός του Δήμου Καρδίτσας

Εκσυγχρονισμός του Δήμου Καρδίτσας

Related Posts

gimnasio mouzakiou pagosmia imera vivliou 2024
Διαβάστε περισσότερα

Την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων γιόρτασαν στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο πλήρης ορισμός της ημέρας) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Κοινωνιολόγο - Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα.
dimos mouzakiou mathitiki sinedrias Mouzaki 1
Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)…