Υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων του Κ.Ε.Π.Ε.Α. Μουζακίου σε συνεργασία με το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων

Share

Υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων του Κ.Ε.Π.Ε.Α. Μουζακίου σε συνεργασία με το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων (ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ)

Το Κ.Ε.Π.Ε.Α. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας και μετά από αίτημα του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων (Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων) υλοποίησε μία σειρά δράσεων για τη Σχολική Χρονιά 2023-2024 σε σχέση με ζητήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης για την Αειφορία, θεμάτων που άπτονται του αντικειμένου του Κ.Ε.Π.Ε.Α. Μουζακίου.

Υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων του Κ.Ε.Π.Ε.Α. Μουζακίου σε συνεργασία με το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων

Την επιμόρφωση πραγματοποίησαν μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Ε.Π.Ε.Α., τα οποία επισκέφτηκαν το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων στις παρακάτω ημερομηνίες.

Συγκεκριμένα:

  1. Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρες 10.00-12.00 υλοποιήθηκε 1η δράση με θέμα «Φυτά και βότανα του τόπου μας σε σχολικό κήπο».
  2. Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρες 10.00-12.00 υλοποιήθηκε η 2η δράση με θέμα «Κλιματική Αλλαγή».
  3. Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 και ώρες 10.00-12.00 υλοποιήθηκε η 3η δράση με θέμα «Ακραία καιρικά φαινόμενα – η περίπτωση των πλημμυρών». Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχε και εκπρόσωπος του Κ.Ε.Π.Ε.Α. Τρικκαίων – Περτουλίου, με το οποίο το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μουζακίου έχει αγαστή συνεργασία.

Σκοπός και στόχος των παραπάνω δράσεων ήταν η προσέγγιση ευαίσθητων – ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και η συνεργασία με εκπαιδευτικές δομές που επιτελούν εκπαιδευτικό έργο σε δύσκολες συνθήκες.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τους εκπαιδευτικούς του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων και συγκεκριμένα τον Διευθυντή Δομών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Κ.Κ. Τρικάλων κ. Θεοφάνη Κατσάνο και να τους συγχαρούμε για τη δουλειά που επιτελούν σε αυτή την ιδιαίτερη και κοινωνικά ευαίσθητη δομή.

Υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων του Κ.Ε.Π.Ε.Α. Μουζακίου σε συνεργασία με το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων

Δείτε επίσης