More

  Ο Βόλος υποδέχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών

  Share

  Μοναδικό Υπερθέαμα Στίβου με τη συμμετοχή των μεγάλων ταλέντων του ελληνικού κλασικού αθλητισμού.

  Στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου το  Σάββατο 29, την Κυριακή 30 Ιουνίου  και την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024

  Με τη συμμετοχή χιλίων και πλέον αθλητών  από όλη την Ελλάδα ξεκινά το  Σάββατο 29 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024,  η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Ανδρών – Γυναικών για το 2024, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

  Οι συγκεκριμένοι αγώνες αποδεικνύουν περίτρανα το πόσο σημαντική υπήρξε για την πόλη του Βόλου η απόφαση να αναλάβει ο Δήμος Βόλου την λειτουργία και αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, μέσω του φορέα που συστάθηκε για την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

  Η μεγαλύτερη γιορτή του Ελληνικού Αθλητισμού διοργανώνεται για δεύτερη φορά το 2024 στην πόλη, αφού προηγήθηκαν διοργανώσεις Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Στίβου για νέους και εφήβους το 2019, το 2021 και το 2022, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών το 2024, τα οποία συνετέλεσαν στο να αποκτήσουν οι υπηρεσίες και τα στελέχη του Δήμου την απαραίτητη εμπειρία, ώστε να φιλοξενούνται πλέον με επαγγελματισμό πανελλήνιοι και διεθνείς αγώνες στο χώρο του Στίβου.

  Η ανάθεση και της φετινής διοργάνωσης στον Δήμο Βόλου από τον ΣΕΓΑΣ, αποδεικνύει επίσης την εμπιστοσύνη που αναπτύχθηκε μεταξύ ΣΕΓΑΣ και Δήμου προκειμένου να δίνεται η ευκαιρία στο φίλαθλο κοινό της πόλης να απολαμβάνει τα αγαπημένα του αγωνίσματα και αθλητές στο Στάδιο της πόλης του.

  Οι  αγώνες του Βόλου, διοργανώνονται από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Βόλου, ενώ όλες οι υπηρεσίες του Δήμου συνεργάζονται για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων, αλλά και για την εν γένει εικόνα της πόλης, στην οποία θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 2.500 άτομα, συντελεστές και θεατές των αγωνισμάτων του κλασικού αθλητισμού.

  Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν πρωί και απόγευμα Σαββάτου και της Κυριακής θα μεταδίδονται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ. Στη διοργάνωση  συμμετέχουν τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Στίβου και αθλητές – αθλήτριες των οποίων οι επιδόσεις επιτρέπουν τη συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα σύμφωνα με το σχετικό κανονισμό.

  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

  Τους αγώνες θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα, ο πρώτος Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κωνσταντίνος Κεντέρης και πολλοί παράγοντες του ελληνικού κλασικού αθλητισμού.

  Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης από την ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ (https://www.segas.gr). 

  Ενδεικτικά, στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ αναφέρονται:

  «Βόλος 2024: Ο Βόλος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με το Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ».

  Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η πόλη του Βόλου θα βρεθεί στο επίκεντρο της δράσης, καθώς εκεί θα φιλοξενηθεί το Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ, το Σαββατοκύριακο (29-30/6).

  Πρόκειται για το 110ο Πρωτάθλημα Ανδρών και το 88ο Γυναικών και ένα από τα συναρπαστικότερα των τελευταίων ετών, αφού θα δώσουν το παρών κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου.

  Η πόλη της Μαγνησίας φιλοξένησε για πρώτη φορά μια μεγάλη διοργάνωση το 2023 και έδωσε ζωή σε ένα στάδιο που κατασκευάστηκε πριν αρκετά χρόνια με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

  Η φετινή σεζόν έχει πολύ μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον, καθώς ήδη έχει διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης με τους αθλητές και τις αθλήτριες μας να  πετυχαίνουν σπουδαία αποτελέσματα. Επίσης, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα είναι η τελευταία διοργάνωση όπου θα μετρήσει στο ράνκινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

  Το Πρωτάθλημα έχει φιλοξενηθεί άλλες έξι φορές  στη Θεσσαλία, αφού τα Τρίκαλα είχαν την τιμητική τους για πέντε χρονιές (η μία ήταν μόνο ανδρών).

  Οι φίλοι του στίβου από το Βόλο, της Θεσσαλίας και των όμορων περιοχών, θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν – όπως έκαναν και πέρυσι – το Πανθεσσαλικό στάδιο και να στηρίξουν την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

  Η είσοδος στο Πανθεσσαλικό στάδιο θα είναι ελεύθερη.

  Δείτε επίσης