Ολοκληρώθηκαν 2 ευρωπαϊκά προγράμματα e-Twinning στο Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Share

Το eTwinning είναι η Κοινότητα για τα σχολεία στην Ευρώπη. Εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες που συμμετέχουν, μπορούν να εγγραφούν και να χρησιμοποιήσουν τα online εργαλεία του eTwinning για να βρεθούν μεταξύ τους, να συναντηθούν εικονικά, να ανταλλάξουν ιδέες και παραδείγματα πρακτικής, να εργαστούν σε Ομάδες, να μάθουν μαζί στις Εκδηλώσεις Εκμάθησης και να αναλάβουν τη διεξαγωγή online έργων.

Το σχολείο μας, συμμετείχε τη σχολική χρονιά 2023-2024 σε δύο eTwinning έργα.

  1. Με τους μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης και συνεργαζόμενα σχολεία από την Τουρκία με το έργο “Get on well with emotions” και υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Χαλιαμάλια Φώτη.

2. Mε του μαθητές της E΄ τάξης και συνεργαζόμενα σχολεία από την Ισπανία και την Κύπρο με τίτλο “We are Mediterranean “και  υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Χαλιαμάλια Φώτη.

“Get on well with emotions”

                                            Get on well 1

     Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προσπαθήσαμε να διδάξουμε στους μαθητές πώς να αντιμετωπίζουν τα συναισθήματά τους. Σχεδιάσαμε και οργανώσαμε δραστηριότητες για να βοηθήσουμε τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τις δικές τους ικανότητες, να ξεπεράσουν το άγχος και να συμβάλουν στη ζωή τους σύμφωνα με τις ικανότητές τους, ώστε να είναι παραγωγικοί και χρήσιμοι. Έτσι, στοχεύαμε να τους βοηθήσουμε να προχωρήσουν στην επιτυχία και την ευτυχία έχοντας πάντα στο μυαλό τους είναι σημαντικό να νιώθουμε και να εκφράζουμε τα τα συναισθήματά μας.

“We are Mediterranean “

4741     Η Μεσογειακή Διατροφή είναι μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές κληρονομιές που έχουν οι μεσογειακές χώρες. Μέσω αυτού του έργου θέλαμε τόσο να διαδώσουμε τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής όσο και να ευαισθητοποιήσουμε για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και υγιεινή διατροφή. Οι μαθητές σκέφτηκαν τη διατροφή και τον τρόπο ζωής τους. Σε αυτό το έργο E-Twinning, οι μαθητές ξεκίνησαν ένα εικονικό ταξίδι για να εξερευνήσουν τις πλούσιες και υγιεινές παραδόσεις της μεσογειακής διατροφής, η οποία  δεν είναι μόνο μια πολιτιστική και γαστρονομική εμπειρία, αλλά προωθεί επίσης έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων, έμαθαν για το φαγητό, τις μεθόδους μαγειρέματος και τα έθιμα που σχετίζονται με αυτή τη διατροφή, ενώ ενίσχυσαν επίσης τις γνώσεις τους σε θέματα όπως οι Τέχνες και η Χειροτεχνία, η Φυσική Αγωγή και τα Αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα. Αυτό το έργο  ενίσχυσε την πολιτιστική συνείδηση, την ομαδική εργασία και τη δημιουργικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν μια βαθύτερη κατανόηση του κόσμου και της δικής τους υγείας.

Τα δύο προγράμματα είχαν διάρκεια 6 μήνες και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Περισσότερα…

Δείτε επίσης