ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η αλήθεια για τα έργα πρόσβασης στα Στουρναρέικα Τρικάλων

Share

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η αλήθεια για τα έργα πρόσβασης στα Στουρναρέικα Τρικάλων

Για γέλια και για κλάματα η «απάντηση» της περιφέρειας Θεσσαλίας, για την πρόσβαση στα Στουρναρέικα Τρικάλων!!!

7/6/2024

Σε μια προσπάθεια να «απαντήσει» η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, στην καταγγελία της Λαικής Συσπείρωσης, γιατί 9 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, δεν έχει τοποθετήσει την γέφυρα «Μπέλευ» που είχε παραχωρήσει ο στρατός για να αντικαταστήσει προσωρινά την κατεστραμένη γέφυρα στο ρέμα έξω απο τα Στουρναρέικα, αναφέρεται σε πράγματα που την εκθέτουν ακόμα περισσότερο.

Γράφει στην ανακοίνωσή της ότι η συγκοινωνία γίνεται με ασφάλεια πάνω απο μια διάβαση που τάχα κατασκεύασε με τεχνικό έργο με οπλισμένο σκυρόδεμα και επιχωμάτωση.

Οπως διαπιστώσαμε όμως κατά την πρόσφατη περιοδεία μας επι τόπου και όπως βλέπουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής, τέτοιο έργο δεν έγινε ποτέ.

Η κυκλοφορία απο Πύλη προς τα Στουρναρέικα και στην συνέχεια την Μεσοχώρα και το Νομό Αρτας, γίνεται μέσω μιας πρόχειρης και επικίνδυνης κατασκευής (τοποθέτηση ορισμένων τσιμεντοσωλήνων στην κοίτη του ρέματος και πρόχειρο  μπάζωμα με χώμα απο πάνω), που είχε γίνει μετά την πλημμύρα απο την προηγούμενη περιφερειακή αρχή!

Η φωτογραφία που τραβήξαμε στις 1/6/24, είναι αδιάψευστος μάρτυρας, ότι δεν υπάρχει κανένα τεχνικό έργο με οπλισμένο σκυρόδεμα, αλλά 3 τσιμεντοσωλήνες και απο πάνω επιχωμάτωση, που στην πρώτη γερή νεροκατεβασιά του ρέματος, θα διαλυθεί, μια και η πάνω πλευρά του ρέματος είναι εντελώς ακαθάριστη απο φερτά υλικά.

Αναρωτιόμαστε που είναι το περιβόητο τεχνικό έργο;

Γράφει επίσης αυτό που εμείς καταγγείλαμε, ότι η γέφυρα ήταν πιο ψηλά απο τα βάθρα και γι’ αυτό δεν τοποθετήθηκε.

Ομως εμείς λέγαμε ότι έπερεπε για να τοποθετηθεί με την ανάλογη ανύψωση του δρόμου ένθεν και ένθεν των βάθρων για να γίνει λειτουργική.

Αυτό γράφει ότι δεν έγινε γιατί προσέκρουε μια τέτοια εργασία σε ιδιοκτησίες. Εμείς πάντως δεν είδαμε καμία ιδιοκτησία να εμποδίζει να γίνει αυτό το έργο.

Να πως είναι ένθεν και ένθεν του σημείου που ήταν η κατεστραμένη γέφυρα
πως είναι ο δρόμος προς τα Στουρναρέικα σε ορισμένα σημεία του σήμερα

Αυτές οι «δικαιολογίες» δεν μπορούν να κρύψουν την αδράνεια της περιφερειακής αρχής και ότι όσα ισχυρίζεται για γρήγορες και σωστές αποκαταστάσεις, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δείτε επίσης