Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα τα έργα για τη διασύνδεση 16 μνημείων της Λάρισας

Share

 

– Αποκλεισμός κυκλοφορίας και στάθμευσης σε τμήμα της οδού Μανωλάκη

Με εργασίες στην οδό Μανωλάκη ξεκινούν τα έργα για τη διασύνδεση 16 μνημείων και πολιτιστικών σημείων της Λάρισας. Η έναρξη των εργασιών έχει προγραμματιστεί για αύριο, Δευτέρα, 3 Ιουνίου και, για τον λόγο αυτόν θα υπάρχει ολικός αποκλεισμός κυκλοφορίας και στάθμευσης σε τμήμα (από Κύπρου-Παπαναστασίου ως Μελετίου) της οδού Μανωλάκη, η οποία και θα ανακατασκευαστεί πλήρως.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, στο σημείο θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων στη συγκεκριμένη οδό (από Κύπρου/Παπαναστασίου έως Μελετίου), από αύριο, Δευτέρα 3 Ιουνίου έως και το Σάββατο 27 Ιουνίου 2024, καθ’ όλο το 24ωρο.

Σε πρώτη φάση θα ενεργοποιηθούν τα στάδια Α23 (35 ημέρες) και Α24 (20 ημέρες) του ΦΕΚ 2474/Β/26-4-2024 που αφορά στις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (εργοταξιακού χαρακτήρα) για το παραπάνω έργο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό Μανωλάκη, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών, οι διασταυρώσεις των οδών Μανωλάκη με Ηφαίστου και Μανωλάκη με Μελετίου θα παραμένουν ανοικτές για την εξυπηρέτηση της εγκάρσιας κυκλοφορίας.

Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην ευρύτερη περιοχή εμφανίζονται στα παρακάτω αποσπάσματα:

Stadio A23

Stadio A24

Και για ποδηλατόδρομο

Ταυτόχρονα θα εκτελεστούν και οι εργασίες ανακατασκευής του νοτίου πεζοδρομίου της οδού Κύπρου (από την οδό Σκαρλάτου Σούτσου έως την οδό Παπαναστασίου) στο Ο.Τ. 824Β (περιλαμβάνονται στο στάδιο Α22 του παραπάνω ΦΕΚ), ώστε να ενταχθεί σε αυτό ποδηλατόδρομος διπλής κυκλοφορίας, ο οποίος θα συνδέσει τον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο της οδού Κύπρου, που έρχεται από την οδό Ανθ. Γαζή, με την κεντρική πλατεία της πόλης.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης αυτών των εργασιών, η οδός Κύπρου θα παραμένει ανοικτή, τόσο για τα οχήματα που κινούνται προς την Κεντρική Πλατεία, όσο και για τα οχήματα που θέλουν να στρίψουν στην οδό Σκαρλάτου Σούτσου.

Το έργο της διασύνδεσης

Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Διασύνδεση αρχαιολογικών-πολιτιστικών σημείων στην πόλη της Λάρισας», συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 3,75 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αφορά στη διασύνδεση 16 μνημείων και πολιτιστικών σημείων της Λάρισας, με την ανακατασκευή διαφόρων οδών στο κέντρο της πόλης. Στόχος είναι η δημιουργία μιας ενιαίας και συγκεκριμένης διαδρομής, με οδούς «φιλικές» προς τους χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν να περιηγούνται με ασφάλεια και άμεση πληροφόρηση για τα σημεία ενδιαφέροντος. Το έργο έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Ελλάδα 2.0” και στο έργο “Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου”.

Δείτε επίσης