Καθυστέρηση στην αποκατάσταση βλαβών των παροχών ηλεκτρικού ρεύματος άρδευσης αγροτικών καλλιεργειών

Share

«Καθυστέρηση στην αποκατάσταση βλαβών των παροχών ηλεκτρικού ρεύματος άρδευσης αγροτικών καλλιεργειών»

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας, Κώστας Τέλιος, με επιστολή του προς τη ΔΕΔΔΗΕ, τη ΔΕΗ, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τους βουλευτές του νομού Καρδίτσας, ζητά να πραγματοποιηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες των παροχών ηλεκτρικού ρεύματος για να μπορούν οι αγρότες να αρδεύουν τις καλλιεργούμενες εκτάσεις τους. Αναλυτικότερα, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Μετά από έντονες διαμαρτυρίες αγροτών του νομού, ερευνήσαμε την κατάσταση και διαπιστώσαμε πως, η ΔEΔΔΗΕ και η ΔΕΗ καθυστερούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες που αφορούν τις Παροχές Ηλεκτρικού Ρεύματος για άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η παραγωγή τους για πολλοστή φορά, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες καθώς και τις τελευταίες αναγκαστικές επανασπορές, λόγω του καιρού.

Ο νομός μας είναι κυρίως αγροτοπαραγωγικός και όλα όσα υπέστη τα τελευταία λίγα χρόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική φτωχοποίησή του και δεν αξίζει να ταλαιπωρείται ακόμη περισσότερο.

Πρέπει να γίνει άμεσα κατανοητό από τους υπεύθυνους, πως είναι αδήριτη η ανάγκη του αγροτικού κόσμου του νομού μας, να χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια χωρίς καθυστερήσεις, για να μην υποστεί άλλες ζημιές στις καλλιέργειές του.

Γι αυτούς τους λόγους ζητούμε από την Κυβέρνηση και κάθε υπεύθυνο να δράσει άμεσα, με σκοπό να μπορεί η ΔEΔΔΗΕ και η ΔΕΗ να παρεμβαίνει κάθε φορά που οι συνθήκες το επιτάσσουν και να διορθώνει τις υφιστάμενες βλάβες, ώστε ο αγροτικός κόσμος να μη μένει στο έλεος της ανομβρίας – ξηρασίας και χάσει για άλλη μια φορά την παραγωγή του.»

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

Δείτε επίσης