Καλή πατρίδα σύντροφε!

Share

Καλή πατρίδα σύντροφε!

Τις προάλλες συνάντησα στον δρόμο έναν υποψήφιο ευρωβουλευτή. Αφού του ευχήθηκα καλή επιτυχία του είπα επιλέξει:
-Καλή πατρίδα σύντροφε!
-Με τρέλανες μου λέει. Καλή πατρίδα είπες;
-Ναι του λέω.

Ήταν ούτε μικρός, ούτε μεγάλος. Ένας υποψήφιος που πρέπει να ξέρει αρκετά, όχι μόνο από το 2012, τι τραβάει αυτή η ρημάδα η πατρίδα, αλλά και από παλιά.

Είτε ήταν ο Τρικούπης, είτε ήταν ο Βούλγαρης, είτε ήταν ο Δεληγιάννης, είτε ήταν οι εθνάρχες, που κανένας από τους δυο τους δεν ήθελε να γίνει αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και όταν τύχαινε την κοπανούσε στη Γαλλία.

Μια ζωή, μία χώρα πουλημένη. Και όταν ο ρώτησα κάποιον πρώην βουλευτή που μας έκοψε τα οικογενειακά επιδόματα με την ψήφο του και από τότε δεν ξαναβγήκε για ποιο πράγμα λέει το κόμμα του στο σύνθημα «Ζωή», Ζωή σε λόγου μας;
Μου είπε πως είμαι «μακάκας», πίθηκος. Τρομάρα του.

Όταν είπα στον υποψήφιο ευρωβουλευτή «Καλή Πατρίδα σύντροφε», μόνο αυτό εννοούσα. Δεν έχουμε πια πατρίδα. Είμαστε υπόδουλοι, χειρότερα και από τους Τούρκους, από τους Γερμανούς.

Γιατί δεν γίνεται ρε φίλε βουλευτή να πουλάμε τις πηγές του πλούτου της χώρας σε μαφιόζους. Οι Ιταλοί δεν ήταν στα μνημόνια; Γιατί τους πουλάμε τους ελληνικούς θησαυρούς; ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΕΡΑ, ΘΑΛΑΣΣΑ;

Είμαστε άξιοι της τύχης μας. Αυτούς ψηφίζουμε, αυτούς τρώμε στη μάπα μας, με τις απειλές πως σαν πάρουμε λίγο παραπάνω στη σύνταξη θα χρεωκοπήσουμε πάλι το κράτος.

Πού τα πουλάτε αυτά ρε ρουφιάνοι!!!

Τρίκαλα 31/5/2024

ΚΑΠΟΥΛΑΣ – ΒΑΡΝΑΛΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δείτε επίσης