Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού

Share

Το Κυβερνητικό κλιμάκιο στο Δίκτυο ΤΟΕΒ Ταυρωπού
Ενημέρωση σχετικά με τις αποκαταστάσεις της βασικής υποδομής του δικτύου

 Στο πλαίσιο της περιοδείας Κλιμακίου της Ελληνικής Κυβέρνησης σε περιοχές της Θεσσαλίας, την Δευτέρα 6 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη σε υποδομές του εγγειοβελτιωτικού έργου ΤΟΕΒ Ταυρωπού, το οποίο αναπτύσσεται σε αγροτικές περιοχές περιμετρικά της πόλης της Καρδίτσας, και ειδικότερα σε κομβικές θέσεις του αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού, όπου και ολοκληρώθηκαν προσφάτως οι παρεμβάσεις αποκατάστασης μετά τις καταστροφικές συνέπειες της θεομηνίας «Daniel».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ. Μαρκινός Αθανάσιος, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μελών του Οργανισμού, ευχαρίστησε το κυβερνητικό κλιμάκιο, για την πολύτιμη βοήθεια την οποία παρείχε η Ελληνική Κυβέρνηση μέσω της ενίσχυσης των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, στην προσπάθειά τους για την αποκατάσταση των ζημιών μετά το μεσογειακό κυκλώνα «Daniel».

Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν σχετικά με την πορεία των αποκαταστάσεων στο δίκτυο Ταυρωπού, την επαναφορά της πλήρους λειτουργικότητας της βασικής υποδομής αυτού και την ικανότητά του να μεταφέρει αποτελεσματικά το αρδευτικό νερό σε όλους τους τομείς. Βέβαια, όπως ανέφερε στα Μέλη του Κυβερνητικού Κλιμακίου ο Πρόεδρος του Οργανισμού, το γεγονός ότι επιτεύχθηκε η παροχέτευση ύδατος σε όλους τους αρδευτικούς τομείς, δεν σημαίνει ότι έχει κατέστη απόλυτα εφικτή η πλήρης λειτουργικότητα του δικτύου.

Ο Οργανισμός δίνει μια καθημερινή μάχη, προκειμένου να αποκατασταθούν οι φθορές που προκύπτουν συνεχώς στα τριτεύοντα δίκτυα (καναλέττα), ενώ σημαντικά προβλήματα προσβασιμότητας εξακολουθούν να υφίστανται και στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

Η αρδευτική περίοδος έχει ωστόσο εκκινήσει ικανοποιητικά και οι παροχετεύσεις νερού αυτή τη στιγμή ξεπερνούν αυτές των προηγούμενων ετών, την ίδια εποχή, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Δείτε επίσης