Εννιά μήνες μετά τις πλημμύρες, η περιφέρεια δεν έχει αποκαταστήσει τη γκρεμισμένη γέφυρα στο δρόμο για τα Στουρναρέικα Τρικάλων!!!

Share

 

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, καταγγέλει την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, γιατί  9 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, κατά τις οποίες είχε καταστραφεί και η γέφυρα που συνέδεε τα Τρίκαλα με τα Στουρναρέικα και στην συνέχεια την Μεσοχώρα και το Νομό Αρτας, δεν έχει την έχει αποκαταστήσει ακόμα και η συγκοινωνία γίνεται μέσω μιας πρόχειρης και επικίνδυνης κατασκευής (τοποθέτηση ορισμένων τσιμεντοσωλήνων στην κοίτη του ρέματος και πρόχειρο  μπάζωμα απο πάνω).

Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή Αγοραστού, καυχιόταν ότι η συγκοινωνία μεταξύ Στουρναρέικων – Πύλης – Τρικάλων, αποκαταστάθηκε μετά την πλημμύρα με μια γέφυρα «Μπέλευ» που παρέδωσε ο στρατός λίγες ημέρες μετά τις πλημμύρες.

Αυτή η γέφυρα «Μπέλευ», όπως φαίνεται όμως απο τη φωτογραφία (Δεκέμβρης 2023), δεν είχε τοποθετήθηκε πάνω στα βάθρα της προηγούμενης που καταστράφηκε, γιατί αυτά είναι ψηλότερα απο το επίπεδο του δρόμου ένθεν και ένθεν του σημείου των βάθρων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί !

Δεκέμβρης 2023

Και ενώ όλοι περίμεναν η νέα περιφερειακή αρχή Κουρέτα, ότι θα προχωρούσε στην πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών και στην τοποθέτηση της γέφυρας «Μπέλευ»  και αντίστοιχα στον καθαρισμό του ρέματος απο την πάνω πλευρά του, αυτό δεν έγινε.

Οπως διαπίστωσε κατά την επίσκεψη του στην περιοχή (1/6/24), ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές, όχι μόνο δεν τοποθετήθηκε η γέφυρα «Μπέλευ¨ακόμα, αλλά έχει αποσυρθεί απο το σημείο που έχασκε ως αξιοθέατο τόσους μήνες.

Έτσι είναι σήμερα τα βάθρα που υπήρχε η γέφυρα και απο απ’ αυτήν την τρομερή διάβαση, γίνεται η συγκοινωνία για Στουρναρέικα και Νομό Αρτας!

Αυτές είναι οι γρήγορες και σωστές αποκαταστάσεις, για τις οποίες καυχιέται η νέα περιφερειακή αρχή Κουρέτα, τις οποίες «απολαμβάνουν» οι κάτοικοι των καταστραμένων περιοχών, όπως και των Στουρναρέικων Τρικάλων.

Αρκετά με τον εμπαιγμό. Εδώ και τώρα η περιφερειακή αρχή να προχωρήσει στην εγκατάσταση γέφυρας «Μπέλευ» και στην διαμόρφωση ένθεν και ένθεν του δρόμου ώστε να είναι λειτουργική, μέχρι να κατασκευαστεί νέα σύγχρονη και ασφαλής γέφυρα. Ταυτόχρονα να καθαρίσει την πάνω πλευρά του ρέματος, στο σημείο που υπήρχε η γέφυρα και να αποκαταστήσει όλα τα καταστραμένα σημεία του δρόμου, δίπλα στο ρέμα, πριν υπάρχξει κάποιο δυστύχημα.

Το ακαθάριστο ρέμα απο την άνω πλευρά της πρόχειρης διάβασης

Ο δρόμος προς τα Στουρναρέικα

Δείτε επίσης